Karşı tarafın başlattığı tartışma sonucu bir olay oldu ikimizde darp raporu alıp şikayetçi olduk o dava açmış (hakaret ve basit yaralama) ve ifadesinde olayı başka şekilde ve saatte anlatmış ben o saatte işteydim ve görüntü ve şaitlerde var bu durumda ne olur
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Benzer bir durum benimde var malesef görüntü var benimde ama malesef en önemli sesi kapalı ağız hareketinden belli şahitkeeimde var bana para cezası gelebilir diyorlar size bence onun ifadesinde dediğinize göre uyumsuzluk varsa haline bağlı ama sizinki tam uyuluyorsa bence sizinkini daha dikkate alınır şahitler de önemli para cezası bence
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
Sabıkan yoksa istersen o cezayı yatarsın istersen ertelersin 5 yıl icinde olaya karışırsan o cezayida yatarsın
00 Yorumla - +1 yıl
O da bir kaç tane yalanci şahit toplar bir sonuca ulasilmaz
00 Yorumla - +1 yıl
Rapor varsa ikinizde ceza alırsınız ama ertelenir ceza
01 Yorumla- SoranYeni +1 yıl
Ne kadar bi ceza
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Kanıtlarıyla birlikte sunarsın iftirası ortaya çıkar böylelikle
00 Yorumla Hiç bi skim olmaz uzatırlar ikinizede infaz verirler 2.3 sene
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Benim bir suçum yokki
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Haksız o çıkar ispat edersen
00 Yorumla - +1 yıl
senin lehine olur bence
00 Yorumla Kayıtları sunarsın
00 YorumlaBilmiyorum
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selam,
Hakaret ve basit yaralama olayında; iki tarafta rapor almış ve birbirinden şikayetçi olmuşsa bu bir ceza yargılaması konusudur. Delilleri toplayıp soruşturmayı tamamlayıp dava açıp açmamaya Cumhuriyet savcılığı karar verir. Bu nedenle "O size karşı ceza davası açamaz" sizde ona karşı açamazsınız tabii ki...
Hukuk davalarını kişiler açar ancak ceza davalarını kişiler açamaz.
Siz ya da karşı taraf ancak şikayetçi olursunuz. Olmuşsunuz da zaten.
Hakaret; Türk Ceza Kanununu (TCK) 'SEKİZİNCİ BÖLÜM' ünde "Şerefe Karşı Suçlar" başlığı altında 125. maddede " Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden (...) (1) veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır " şeklinde tanımlanmıştır.
Basit yaralama; TCK'nın "İKİNCİ BÖLÜM' ünde "Vücut Dokunulmazlığına Karşı Suçlar" başlığı altında 86/2 maddesinde düzenlenen "Kasten yaralama" içerisinde "(2) (Ek fıkra: 31/3/2005 – 5328/4 md.) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî
müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur" şeklinde tanımlanmıştır.
Hem hakaret suçu, hem de basit yaralama suçu uzlaşma kapsamında suçlardır.
Ceza muhakemesi hukukunda uzlaştırma sürecini Cumhuriyet savcısı yürütür. Savcı, sizlerin ifade ve alınan raporları inceleyerek, soruşturma konusu suçun işlenip işlenmediğini araştıracak ve sonuçta kamu davası açmak için yeterli delillere ulaşırsa, dava açmadan önce uzlaştırma sürecini başlatmak zorundadır.
Sizi kendisini "uzlaştırmacı" olarak tanıtan bir kişi arayarak süreci anlatıp, anlaşmak isteyip istemediğinizi soracak. Aynı işi karşı tarafa da yapacak.
Eğer taraflar uzlaşmaz ise dava açılacak, uzlaşır ise dava açılmayacak dosya kapanacak.
Madem ki olay karşılıklı ben uzlaşmanızı öneririm.
Kolay gelsin.
Dediğim gibi olayı ifadesinde belirttiği saatte işteydim