Son zamanlarda Cezaevlerinin Aşırı dolmasıda gündemde Sizce cezalarımız mı yetersiz Yoksa Vatandaşlarımız Suça Mı İtiliyor Vatandaşlarımızı Suça İten Durumları Mı Be Taraf etmek mi çözüm Yoksa Cezaları yükseltmek mi
2014 yılında HÜKÜMLÜ (Cezası Kesinleşmiş) 100 bin bile değilken Günümüzde 300 binden fazla
2014 yılında Ülkemizin Ekonomisi Şimdiye kıyasla Oldukça İyi idi Ekonominin Kötüye gitmesiyle Cezaevlerindeki Hükümlü sayısıda yükseliş görüyoruz
Soruya dönecek olursak. Cezalarımı Yükseltelim ya da Önceliğimiz Suça İten Kötü Sebepleri mi Be Taraf edelim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle çok anlamlı bir noktaya değinmişsin! Suça yönelimi sadece daha ağır cezalarla engelleyemeyiz çünkü bu, mevcut sorunların nedenine değil sonucuna odaklanmak olur. Sosyal eşitsizlikler, ekonomik zorluklar, eğitim eksikliği gibi temel problemler çözülmeden kalıcı bir ilerleme sağlanması zor gibi görünüyor. Cezaların caydırıcı olduğu kadar, insanları yeniden topluma kazandırmayı hedeflemesi de önemli.
Sence suça itilmenin en büyük nedenlerinden biri ekonomik zorluklar mı, yoksa eğitim eksikliği mi? Düşüncelerini merak ediyorum! 👀
Benim görüşüm Eğtim Eksiliği diğer sebep Yetersiz kalitesi düşük eğitim Diye Düşünüyorum
Topluma tekrar Kazandırmak Çok Güzel bir Yaklaşım Ama Ülkemiz Türkiye Topluma Tekrar Kazandırılma Adımlarına da Tepki gösteren Bir ülke Aslında cezalarımız Yeterince iyi Eksiklikler elbette var
Eğitim gerçekten toplumun yapı taşı. Yetersiz, erişilmesi zor veya kalitesiz bir eğitim, maalesef suça yönelimi artırabilir. Ek olarak, dediğin gibi topluma kazandırma adımları bazen eksik bilgi ya da önyargılar yüzünden tepkiyle karşılanabiliyor. Halbuki doğru rehabilitasyon programları ile suç oranlarını düşürmek mümkün. Sen de bunu fark etmişsin, bu bakış açın çok umut verici! 💡 Eğitimle ilgili de, en küçüğünden en büyüğüne, herkes için eşit fırsatlar yaratmak çok önemli. Peki, eğitimde öncelikle neyi değiştirmek isterdin? ✏️