Ülkemizdeki cezalarda Kısas getirilmeli mi?

Örneğin, insan öldüren, öldürülecek, insan yaralayan, yaralancak. Aynı şekilde hayvan yaralayan da yaralanmali. Onunda canı var. Ben diyorum ki. Bu ülkeye kısas getirilse. Kimse eşini öldürmeye cesaret edemez. Boşanır, ayrılır ama öldürmez. Öldüren de kısas olacağı için. Öldüren devlet tarafından öldürüleceğinden kadın cinayetleri bu kadar gündem olmaz. Ayrıca teknoloji çağındayız, heryerde kameralar var. Öldürdüğü yüzde yüz tespit edilen, kanıtlanan kişi idam edilmeli ki, kimse, kimseyi öldürmeye cesaret edememeli. Öldürdüğü kesin değil se, Müge Anlı'ya çıkıp, tespit etmeli. Öldürdüğü kesinleşince idam edilmeli. Birde adam yaralamak var. Onda da kısas olmali. Şimdi adam. Öldürmek 30 yıl, yaralamak iyi hal indiriminden 5 yıla düştüğü için, herkes önüne geleni yaralıyor. Bıçağı bacağına saplıyor, yaralamaya teşebbüsten 5 yıl yatıp, iyi hal indirimiyle 3 yıla düşüp çıkıyor. Bunda kısas olmali bence. Hapis başka bişey. Kim kimi yaraladiysa, ayni bıçakla yaa ayni uzunluktaki ve kalinlikdaki bıçakla, onu yaraladığı yerden devlet tarafından tabiki yaralanmali. Kısas olmali yani. İnsan yaralamakda sıradanlaştı. Türkiye de cezalar yeterli değil, adil değil. Avrupa'nın insanıyla ülkemin insanı ayni değil. Avrupa'da verilen cezalar Turkiye de işlemiyor. Yeterli değil yani. Avrupa'da o ceza uygundur o adam, bu ülkede böyle. Biz insanlari zapt edemiyoruz. Anca böyle caydırıcı cezalarla korkutarak caydirabiliriz. En azından kadın cinayetlerini önlemek için. Mesela sirf kadın değil. Sanane sen kadin mısın diyeceksiniz ama köpekler ve hayvanlar için de kısas gerekir. Sebebsiz yere hayvan öldüren, ya da yaralayan da kısas olmalı. Köpeğe bakacak gücü olmayan köpeği sokağa atmak yasaklanmali gidip, petshopa falan bıraksın köpeğini sokağa neden salıyor. Bu sefer köpek açlıktan ölüyor. Tamam bu belki idam gerektirmez ama bilerek hayvanı katleden var. Eziyet eden var onlara kısas olmali diyorum. Hevesle köpek sahiplenip, 5 ay bakıp sonra zorlanip, bakamıyorum diyeni kısas yapamazsin ama sokağa birakmasi yasaklanmali gidip, ya petshopa ya da barinaklara teslim etmeli. Amerika'daki sistem olmali bence. Amerika ne güzel ülke derken cezaları ve yaptırımları güzel. Hayvan sahiplenmek zor. Sokak köpeği hiç yok. Sokaklarda köpek yok. Susuzluktan ölüyor garibanlar. Araba eziyor falan. Ayrıca Amerika'da idam var. Baska hiçbir ülkede yok. Bu ne tezatlik. Neden Amerika bizden başka hiçbir ülke idam edemez dedi? Onuda açıklayın. Bu cezalar yeterli mi? Ayrıca Orman yangını çıkaranlara ağır yaptırımlar, cezalar, verilmeli. Ormana giriş yasaklanmali. Kameralarla ormani yakanlar gozlenmeli. Ormana kim girdi tespit edilmeli

Ağır suçlara kısas getirilmeli
Kisas olmaz hapiste yatsin sonra çıksın
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Ülkemizdeki cezalarda Kısas getirilmeli mi?