Neden kurandaki şeriat uygulanmıyor?

Yanlış anlaşılmasın ben de Cumhuriyetçi bir Türk kadınıyım Kur'an-ı Türkçe okudum, İncil ve Talmud gibi kitaplarıda okudum , Kuran'da yanlış bir şey yok günümüz insanına bakınca özellikle Afganistan'da, Pakistan'da uygulanan sözde şeriatla da uzaktan yakından alakası yok en somut örneği verecek olursam din temizliği telkin ederken , saydığım ülkeler kusmuk kokuyor. Şimdi birçok kişi günümüz adalet sisteminden yakınıyor; örneğin Almanya'da 9 kişinin istismarına uğrayan kadının failleri ,2 yıl ceza almış çocuk oldukları için. Kısas olsa herkes daha rahat edecek böyle büyük suçlarda yani acaba bazen Allah'ın kurallarına da mı ihtiyaç oluyor şu dönem bunu sorguluyorum Avrupa'nın sistemi çok mu yumuşak kalıyor? Evet diğer şeyler güzel en azından görünür kalabiliyoruz biz kadınlar , suistimal edilmiyor laiklik ile din simsarlari tarafından birçok insan lakin Kur'andada tam tersi yok senin dinin sana benim dinim bana şeklinde (laiklik) ilerliyor , kadınlar asker (Ümmü umare), Sağlıkçı (Hz Fatma) vs olabiliyor.

Güncellemeler
6 ay
Umarım yanlış anlatmamisimdir sadece sorguluyorum, sorgularken de insanlarla tartışmak hoşuma gidiyor. Seviyeli cevaplarınızı bekliyorum.
Neden kurandaki şeriat uygulanmıyor?