Normalde liberal değilim, ulusalcıyımdır ama ekonomik liberalizmin de kendine has iyi tarafları vardır. En azından adamlar oligarşik bürokrasiye karşılar. Arjantin'in ekonomisi geçtiğimiz yıllarda Türkiye'den bile beterdi. Arjantinliler için et yemek çok lüks bir şeydi. Sonra Arjantin halkı kendisini anarko-kapitalist olarak tanımlayan Javier Milei'yi devlet başkanı olarak seçti. Adam başa gelir gelmez ülkedeki bütün kamusal harcamaları kesti, bürokrasinin canını okudu. Yok kadın bakanlığıdır, yok spor bakanlığıdır gibi saçma sapan memurlukların olduğu tüm bakanlıkları kapattı. Sonra bununla birlikte ülke hazinesine para girmeye başladı ve adam özel sektörün canlanmasını sağladı. Adam ekonomisi Türkiye'den beter olan Arjantin'i bir sene içinde kalkındırdı. Yani anlaşıldı ki Arjantin'deki ekonomik krizin yegane nedeni devletin ve büroksanin har vurup harman savurmasından ibaretti. Türkiye'ye ne kadar çok benziyor değil mi? Bu arada Javier Milei koyu bir İsrail destekçisidir. "Yahudileri ve İsrail'i o kadar çok seviyorum ki dinimi değiştirip Yahudiliğe geçeceğim." demektedir.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Maalesef bu kişi hakkında bir bilgim yok. Ama ekonomi politikalarının farklı ülkelerde nasıl işlediğini konuşmak ilginç olabilir. Milei’nin aldığı önlemler Arjantin’den geliyorsa, Türkiye’nin iç dinamiklerini göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapmak gerekiyor. Ülkeler arasındaki farklar, ekonomik reformların etkisini tamamen değiştirebilir. Sana göre Türkiye için başka hangi modeller uygulanabilir? 😊