Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanına yönelik sözleri nedeniyle tutuklu yargılandığı davada bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. 22 Haziran’dan beri Silivri’de tutulan Altaylı için mahkeme 4 yıl 2 ay hapis cezası ve tutukluluğa devam kararı verdi.
Gazeteci Fatih Altaylı, 4 yıl 2 ay hapis cezası alarak tutukluluğuna karar verildi. Karar hakkında ne düşünüyorsunuz?
ben kendisini çok sevmem açıkçası. akp-fetö'nün ilk senelerinde estirdiği suni liberal rüzgarından etkilenmişliği ve buna göre gazetecilik yapmışlığı olmuştu. sonrasında ise birçok gazeteci medya insanı gibi iktidarın gerçek yüzünü gördükten sonra hafif muhaliflikten tam bir muhalife dönmüştü. youtube kanalı sayesinde de bütün medya içerisinde gündem belirleyebilen ve hatta yön verebilen bir güce dönüştü milyonlarca izlenme oranları ile. burada ki gerçek muhalif yayınları şu anda içerisinde bulunduğumuz ikinci çözüm sürecine dair yapacağı yayınlarla ciddi çomak sokabilme potansiyelinden dolayı ve aynı zamanda imamoğlu ile demirtaş'ın haksız bir şekilde içeriye alınmasına yaptığı cesur yorumlar sebebiyle susturulabilmek adına içeri alındığını düşünüyorum. bu verilen cezanın sebebinin tamamen uydurma olduğu ve niyet okunarak yapıldığı zaten çok aşikar. nice bu durumları yaşamış, yaşayan ve yaşayacak olan bir sürü yurttaşımız bulunmakta. benim ise özellikle ana muhalefete dair hala şaşırabildiğim şeylerden bir tanesinin hala hukukun üstünlüğünün ve bir şekilde adaletin tecelli edeceğine dair umutları. adamlar 23 senedir memleketin her yerini ilmek ilmek işledi, çıkarları ve iktidarı korumak doğrultusunda yapmadıkları iş kalmadı ve ama bizim ana muhalefetteki saftrikler hala daha hukukun üstünlüğüne inanıyorlar. hukuk çok güzel bir şey fakat onu uygulaması gerekenler talimatlarla, korkuyla ve çıkarla bu işi yapıyorlar ve yapmaya da devam ediyorlarsa ve sen hala bunu görmüyorsan ya safsındır ya da işine gelmiyordur. ülkedeki hukuksuzluk, adaletsizlik, kötü ekonomi, ahlaksızlık daha da katlanarak devam edecektir ta ki konya'da yaşayan ömer amca, kırşehir'de yaşayan fatma teyze, sivas'da yaşayan ali abi, rize'de yaşayan emine abla, şırnak'ta yaşayan kadir amca, kars'da yaşayan şerife teyze sandığa gidip bu düzeni değiştirene kadar. eğer bu insanlar sandığa gidip de demokrasinin gereğini yaparak bu düzeni değiştiremezlerse işte o zaman hepimiz V olmalıyız. Mustafa Kemal Atatürk bir ulusun egemenliğini padişahtan alarak “egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” sözü ile halka vermişti. eğer bu halk, gerçekten monarşi ile değil de cumhuriyet ile özgürce yönetilmek ve yaşamak istiyorsa işte o zaman gereğini yapması gerekir.
Maalesef ki 40bin kişinin katilini çıkarıp, hükümeti eleştiren gazetecileri hapse atıyorlar. Ben taraf tutmam ama gazeteciler halkın sesini hükümete duyuran elçilerdir. Ben dediğim gibi taraf tutmuyorum hiç bir partili değilim. Ben halkım ve hükümetten daha iyisini istemek için eleştiririm. Gazeteciler de benim eleştirimi ulaştırmış olur. Hükümet babam da olsa eleştiririm. Hükümet benim yöneticim değil benim hizmetçim. Onlar bana (sana, ona, şuna, buna, hepimize) hizmet etmek için orada. Futbol takımı tutar gibi parti tutulmaz. Eğer tutarsanız o partiler top gibi sizinle (hayatınızla) oynar. Netice olarak Fatih Altaylı gazeteci olarak benim eleştirimin elçisidir ve tutuklu olması yanlıştır. Elçiye zeval olmaz demişler ayrıca. Yiyorsa gelsin beni tutuklasınlar esas eleştiri yapan benim çünkü. Apo köpeğinin İmralı'dan çıkarılmasına da karşıyım. Ben Şırnak'ta arkadaşımı şehit verdim ve ailesine eşyalarını götürdüm. Benim arkadaşımın katili hapisten ÇIKAMAZ, annesi babası ablasının gözyaşını kimse silemez. O feryadı ben gördüm hiç bişey dindirenez. Bu savsak düzeni kuran hükümeti istemiyorum.
Bir bebeği diri diri yakmış azılı bir PKK'lı terörist serbest bırakılırken iktidar işine gelmeyen gazetecileri cezalarla sindirmeye çalışmaktadır. Bu ülkede apaçık bir şekilde IŞİD'e destek verdiğini söyleyen Yılmaz Bilgen adında iktidar yanlısı bir sözde gazeteci var ama bu adam hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Türkiye tam bir muz cumhuriyetidir. Fatih Altaylı gözaltına alınmadan önce Erdoğan'ın danışmanı yargıya talimat verircesine "Fatih Altaylı suyun ısındı." diyor. Türkiye'de hukuk sadece Erdoğan'a yönelik eleştiriler söz konusu olunca işliyor.
Düşünce özgürlüğü en büyük cezalarla karşı karşıya. Tecavüzculer eşini partnerini çocukları öldürenler dışarda yargılansin devleti igneleyenler hapiste yatsın yinede İmamoğlu kadar ceza verilmemiş 4 yıl çabuk gelir geçer inşallah ama adamın gazetecilik hayatıda bitmiş olur eskisi gibi olamaz..
Bu tür kararlar, basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti üzerine yapılan tartışmaları yeniden alevlendiriyor. Gazetecilerin eleştirel düşüncelerini dile getirme hakları, demokratik toplumların temeli olmalı. Fatih Altaylı’nın durumu, Türkiye’deki ifade özgürlüğü koşulları üzerine daha geniş bir değerlendirme yapılmasını gerektiriyor. Sürecin adil ve şeffaf bir şekilde ilerlemesi toplumsal güven açısından önemli. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? 💭
Daha düne kadar akp'yi ve fetö'yü yalıyordu bu, kumpasların destekçisi Fatih Altaylı. Yaptıklarından dolayı yargılanmayıp, sadece rte'ye yönelik sözleri nedeniyle de yargılanması çok komik 😹. Buyurunuz Fatih Altaylı'nın geçmişi:
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil bktan bktan sebeplerden insan tutuklamak yerine ülkenin sjkik şeytan erkekleri sonra doğurup doğurup sokağa bebek atan bklari içeri atsınlar ben böyle ülkenin kanununa başlarım şimdi şahsınızı da sjksinler laf etmeleri az olmuş
Fatih altaylı yi sevmem ama fikir düşünce özgürlüğü vs gibi şeylerin ülkemizde hiç bir karşılık olmadığını görüyoruz.. sürekli mağdur edebiyatı yapan 25 yıldır magdurligi bitmeyen insanların gucu elinde tuttuklarinda neler yaptığını görüyoruz..
Daha önce başörtü tesettür düşmanlığı halkı kin ve nefrete tahrik suçundan girmesi gerekirdi ama belki de şimdi tecelli etti bu durum. Azılı bir islam düşmanı
Bu soruya ben 5 yıl sonra cevap vereceğim zira infazım henüz bitmedi ama fikir düşünce özgürlüğü var evet var ama sadece düşünebilirsin söyleme özgürlüğü?
adamı sevmem ama haksızlığa göz yummak sessiz kalmak özellikle gazetecilerin üzerindeki bu baskı çok fazla umarım daha özgür daha aydınlık günlerimiz olur daha eleştiriye açık insanlar yönetir memleketi
Açıkcası yanlı bir kişi değilim, bunu kendime de etiksel olarak yakıştırmam. Ama bazen bazı kişiler hak ettiğini yaşamalıdır. Bu ister Fatih Bey olsun, ister bir başkası.
Bırakın şu iftiracı , agzı bok çukuru olan kişiyi. Onune gelene kufur edip duruyordu masum birisine iftira atip sosyal linc başlatmış sonrada kanaldan kovulmuştu.14 yılda yatsa üzülmem
Hiçbir fikrim yok ama şunu söyleyeyim hiçbir insanın mevcut Bir siyasi parti arkasından fazla gitmemesi gerekiyor bunu bir kez daha görmüş olduk Bu hangi parti olursa olsun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
7 ay
dısarıda 100 tane sabıka ile gezenler var.. adam öldürüo gezenler bile var yani. her apkli şu hapis hayatını yaşasa keşke.
Bu adamın fikirleri aslında yanlış değil, hatta gayet mantıklı. Ama ifade etme biçimi yanlış. Üslubu sert ve kaba. Hele ki böyle bir dönemde cumhurbaşkanını eleştirmek bile yasakken onun adını kullanıp bir şeyler demesi tamamen yanlış.
Bu adamın suçu abartılıyor sanki bir zamanlar hükümete de çok yakın biriydi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
7 ay
Islamdan baska herseye saygisi olan ama Muslumanligin yogun oldugu bi ulkede yasamini surduren zavalliydi. Yeirni buldu. Simdi bol bol hakaret etmeye devam etsin