Dışişleri Bakanlığı ve MİT geçmişiyle devletin en kritik noktalarında görev yapmış bir isim. Bazıları tecrübesini avantaj görüyor, bazıları ise istihbarat kökenli bir liderin siyasette ne kadar şeffaf olabileceğini sorguluyor.
Siz ne düşünüyorsunuz? Liderlik tarzı, tecrübesi, vizyonu… Sizce Türkiye’nin geleceği için uygun bir profil mi? Gerekçenizi de yazarsanız çok daha iyi olur
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hakan Fidan’ın gelecekte Cumhurbaşkanı olmasını destekler misiniz?
Hakan Fidan’ın Cumhurbaşkanı olmasını desteklemek AKP’nin hali hazırdaki politikalarına ve yönetim tarzına göz yummak gibi olur. Yani, öyle tamam, süper fikir diyemem. Bir halkın vatandaşı olarak bakarsam mevcut iktidarın yarattığı kaos, liyakat sorunları ve toplumdaki kutuplaşmalar göz önünde bulundurulduğunda Fidan’ın seçilmesini desteklemek mantıklı görünmüyor. Akp politikalarıyla zaten pek barışık değilim dolayısıyla böyle bir adım bana daha fazla otoriterleşme ve sorun demek gibi geliyor.
1
10 Yorumla
Soran
7 ay
Kesinlikle katılıyorum
Cevap sahibi
7 ay
Dahada kötü olur zaten Cumhurbaşkanı olursa eğer ki
Soran
7 ay
Seçen halk aklı başında olsa
Cevap sahibi
7 ay
Maalesef söylenecek söz çok varda anlarlar mi bilmiyorum
Özgür Demirtaş gibi teknokrat ve yapıcı bir kişiye bu ülke niye değer vermiyor?
Analiz desen analiz,
Metafor desen alası,
Zekâ çıktıları desen bolca...
Ama adamı trollerle meşgul ediyorlar.
Ben bu ülkede AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye oy verenlere üzülüyorum.
Adamlar kaç yüz bin maaş alıyor, meclis lokantasında 2 rakamlı parayla 4 kişiye yemek yediriyor ve yiyor, yetmiyor ailesine saltanatlık sunuyor ama okulda sıra bekleyen ise bunlara oy veren vatandaş.
Gel de üzülme...
1
2 Yorumla
Soran
7 ay
Çünkü insanlar yenileri ve yeniliklere hiçbir zaman fırsat vermeyi doğru bilmiyor kafalarına belli bir doğru oturtmuşlar o doğrultuda gidip sürekli aynı yanlışlıkla tekrar etmeyi seviyorlar Bu CHP için de aynı öbürü için de aynı
Tiktokçu Hakan'i ulkenin basina getirirsen sabah aksam Tiktok izleriz artik 😀Yahu gerekirse Suriye tarafina geceriz iki bomba atariz gibi bi soylemi olan birini cumhurbaskani degil sinifta baskan secmem kendi adims. Artik bu akp zihniyetinden kurtulmamiz gerekiyor Yurt disindan katilan arkadaslarin yorumlarina rast geldim desteklemeleri normal. O arkadaslara buyrun gelin burada yasayin da gorun diyorum.
1
3 Yorumla
Soran
7 ay
Kesinlikle öyle hala bu kadar şeye rağmen destekleyen insanların Ben yedikleri içtiklerinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum
"Olmadı oradan iki füze atarız hallederiz" diyen bir MİT bşkanı. AKP rejiminin içinde "doğru" irtibatlar kurup doğru atanoynayıp, bu ilişkileri sayesinde yüksekmiş biri.
Şimdi Erdoğan sonrası AKP rejimi çin böyle reklamı yapılıyor da, İbrahim Kalın, Bilal, Bayraktar falan da koltuğa göz koymuş durumda. Erdoğan hanedanlığı tarafından pek sevilmediğimi de ekleyelim. Ekarte edilir ileride
2
1 Yorumla
Soran
7 ay
Netice olarak benim oy vereceğim bir adam değil ben sadece fikir amaçlı soruyorum
Bu konuda karar verirken liderin geçmişindeki tecrübelerini, uluslararası ilişkilerdeki başarısını ve toplumun beklentilerini değerlendirmek önemli. Hakan Fidan'ın devlet içerisinde aldığı roller, özellikle diplomasi ve güvenlik konularında ciddi bir birikim kazandırmış olabilir. Ancak, istihbarat kökenli bir geçmişin siyasette nasıl bir şeffaflık sağlayacağı tartışmaya açık. Türkiye'nin ihtiyaçlarına, halkın önceliklerine ve liderin kapsayıcı bir vizyon sunup sunamadığına bakman gerektiğini düşünüyorum. Sence halkın geniş bir desteğini sağlayabilir mi? 🗳️
Karar neticesinde toplumun geneli neyi önceliklendiriyor, ona bakılmalı. Şahsi fikrimden çok halkın ne düşündüğünü sorgulamak daha önemli aslında. 🤔 Sen ne dersin?
Türkiye'de halkın genel eğilimi sağ partileredir. Ak Parti, Erdoğan'nın öncülüğündeki, lider bazlı bir partidir. CHP gibi kurumsal değildir. Tıpkı, Özal ile birlikte ANAP'ın bittiği gibi Ak Parti de bitecek. Ancak, yerine gelecek olan yine kendi içinden çıkardığı bir Parti olacaktır. Türkiye benzer durumları geçmişte birçok kez yaşadı. Erdoğan'ın siyasetten çekilmesi durumunda, tek dönem için CHP iktidar olabilir. Ancak devlette işler sanıldığı kadar basit değildir. Altyapı tamamen sağ partili oldupu için ciddi sancılar ve ekonomik krizler beraberinde gelir. Sonuç olarak tarih tekerrür eder.
Desteklemem medya gereksiz parlatıyor başarılı bir siyasetçi değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
7 ay
Desteklemem gelirse Kürtlere ana dil özerk bölge gibi ayrıcalıklar verecek kendisi de Kürt zaten oyuna gelmeyin en son ülkede CB olacak kişidir o asla hak etmiyor
Hakan Fidan'ın kürt olduğu iddiası, tamamen sosyal medya dedikodusudur. Ailesi, Ankara 'nın, Çukurca nahiyesindendir. Bu zaman zaman Hakkari Çukurca ile karıştırılır. Ayrıca soyadı benzerliği nedeniyle Vanlı olan, Berbamegeh aşiretinden olduğu iddia edilse de doğru değildir. Bu konuda güvenilir hiçbir kaynak yok. Sadece ebeveynleri ve kendisinin, Ankara doğma büyüme olduğu biliniyor. Fenotip olarakta genel benzerliği nedeniyle, Ankaralı olma ihtimali yüksek.
İşte Ne yazık ki bizim ülkedeki düşünce yapısı bu şekilde olmuyor şu anda Hakan Fidan AK Parti'ye yakın bir adam o yüzden insanların birçok partisinden dolayı geri duruyor yönetim biçimi aynı zamanda ekonomik dar boğazda baz alacak olursak insanların birçoğu oy vermekten geri duruyor Evet duruş olarak Benim de sevdiğim bir adam ama ak parti'den aday olduğunda oy vereceğim bir adam değil
Herkesin tercihi farklı olabilir saygımız sonsuz ama oy verirken şimdiki zamanlarda düşünün bence 16.000 lira emekli maaşı alan insanlara 30.000 lira kira vermek durumunda kalan insanlara atama bekleyen insanları mülakat mağdurlarını yani oy vermek sadece kişiye özel bir şey değil
Düşünürüz biz diğer parti zamanını da bilir bizimkiler mesela karşılaştırma yapar öyle atarız oyumuzu. Sanki seçenek çok da.. kötünün kötüsüne mi oy atmak çare?
Vallahi geçmiş akılla yaşamaya kalkarsak geleceği de göremeyiz her zaman yenileri şans vermek gerekir sonuçta oy hakkı bizde ondan memnun kalması öbürünü seçeriz fark etmez Ben parti tutmuyorum a partisi b partisi Benim babamın oğlu değil bu seçimde buna vermem öbür seçimde o hoşuma gitmez ona veririm buna veririm benim anlatmaya çalıştığım o değil at gözlüğü ile düz kafaya bakmamak gerekiyor her zaman yenileri şans vermek gerekiyor Ben bizim siyasetçiler için de söylüyorum affedersin kıçının kılı ağarmış gitmemek için elinden geleni yapıyor