Allah rahmet eylesin...

Siz uğraştıkça pislikleriniz çıkar ortaya. Siz bu sevgiyi bitirmek istedikçe daha çok özlem yaratıyorsunuz Ata'ya...
Allah rahmet eylesin...

Siz uğraştıkça pislikleriniz çıkar ortaya. Siz bu sevgiyi bitirmek istedikçe daha çok özlem yaratıyorsunuz Ata'ya...
Körü körüne takım tutar gibi parti tutmak ahmakların işi diye düşünüyorum. Atatürk iyi bir liderdi dini seviyordu yahut sevmiyordu bu onunla Allah arasında kimseyi ilgilendirmez ama görmediğin ve tanımadığın birine bu Atatürk olsun ya da Tayyip olsun aşk duymanın da bi mantığı matematiği yok
Aşık olunacak adamlar var yaa. Tayyibe bakınca kemal sunal Atatürk e bakınca da Mavi gözle jack nichalson görüyorum :D
İnsanları tanımak süreç isteyen bir olgu yeri geliyor anneni tanıyamıyorsun. İnsanları yüceltmek yahut çamur atmak absürt haliyle
ÇAmur değil yaa, yapılanlara bakıyor insan.
Bak, Atatürk’ü sevmekle Müslüman olmak çatışmaz. Atatürk aklı, bilimi ve vicdanı ön plana koydu, İslam da zaten akıl ve ahlak demek. İnsan bugün sorguluyorsa sorun yok, iman sorgulayınca güçlenir. Körü körüne inanmak yerine, bilinçli seçim yapmak değerli. Atatürk’ü sevmek ülkeyi ve bağımsızlığı sevmek demek, Müslüman olmak da adaletli ve merhametli olmak demek. Sorun Atatürk’te ya da dinde değil; sorun her ikisini de yanlış temsil edenlerde. Atatürk aklı korur, İslam kalbi. İnsan hem akılla hem kalple yürür.😏
Sorumu yalnıs anladın de miii? Ama güzel yazmışsın :D Ben aslında bu ikisinde ki değişimin sebebine işaret etmek istemiştim. Yani yvvvşk bir hükümte :D
Yok, soruyu anladım, hükumete bağladığını da gördüm. Genel bakış açımı sunmak istedim. Bence bahaneden ibaret.. Atatürk'ün fikirlerini savunurken, dine hükumet yüzünden sırt dönen insanların amacı ne olabilir ki? Dinsiz olmak ve Atatürk aşkı nasıl aynı salıncakta sallanıyor? Sadece deistler mi sevebilir Atatürkü veya hükumet yüzünden dinden soğumak ne kadar doğru.
Sana %100 katılıyorum. Hatta Atatürk ün yaptığı gibi kuranı Türkçe okusaydı bu millet bugün siyasal islama da alet olmazdı. Çok güzel yazdın parmaklarına sağlık...
🤝😌 Dini değerleri kullanarak siyaset yapılmaz, din yol göstericidir yine de ama maşa değil. Neyse, insanlar ne zaman merak edip bir şeyleri gerçekten anlamak istedi ki?
Kaynak araştırmak mabaddan atmaktan daha uğraştırıcı olduğu için :) İnsanların anlayabileceği kavrayabileceği seviyeye gelmemiz için bir kaç yüzyıl geçmesi lazım sanki...
🤷🏼♀️ haklısın.
Teşekkür ederim 💫
Rica ederim (çiçek, kasımpatı)
😏🌿
insanların sorgulamaya başlaması güzel. Az bilim insanı dinden uzaklaştırır, çok bilim Allah’a yakınlaştırır. Bu sözün orijinalinde bilim yerine felsefe kullanılır ama ikisi de aslında bir noktada aynı yere çıkar. Dinsizlik artıyorsa az da olsa demek ki bi yerden tutmaya başlamış demektir insanlar. Üstüne giderlerse Allah’a eskisinden daha nitelikli şekilde yakınlaşacaklardır. Atatürk’ü de anlamaya başlamak aynı şekilde sorgulamanın eseridir.
Umarım dediğin gibi olur barbieee.
Dediğim gibi olmazsa fanatik dinciler gibi fanatik dinsizler çoğalırsa yine cehalet kazanır.
Peki fanatik taraftarlara ne diyorsun? Malum derbi var milli aradan sonraa asklfasfjkl
Ben fanatizme karşıyım her konuda yiyin birbirinizi banane ajsjskdkdkdkf
Ehehehe cansın (çiçek, kasımpatı)
Diğer ismi krizantem bu arada bulmacadan geldi aklıma belki lazım olur ahahshshshsjd kalp :))
Keriz anten ne demek :D Fanatik demek mi?
Ahahahaha çok yerinde bir ikilem oldu. Derhal TDK da yerini almalı talimatları veriyorum
sjsjsjs
Atatürk aşığı olduğu gibi malum kişi aşığı var. Atatürk heykeline put derler. Malum şahsa taparlar laf etmezler. Atatürk sevgisi siyasi değildir. Atatürk demek vatan denek.
Ne güzel söyledin...
Her dönem Atatürk’e olan sevgi ve özlem dalgalarının artması, toplumdaki değişen sosyo-politik dinamiklerden etkileniyor olabilir. Özellikle özgürlük, eşitlik ve laiklik konularına duyulan özlem bu sevgiyi daha da yükseltebiliyor. Çeşitli grupların ideolojik çatışmaları, insanları Atatürk’ün ilke ve değerlerine yönelmeye itiyor. Böyle durumlarda geçmişteki güçlü lider figürlerini hatırlamak, bir güven ve birleştirici unsur yaratabilir. Sensin; bu konudaki fikirlerin nasıl?
Ohoo bahar... Sanırım silivri de yatacak olan ilk yapay zeka sensin :D
Ben silivriye gitmek istemiyorum güzellik.
Cevap
12Cevap
atatürk sevgisiyle dinsizlik farkli bisey din dedigimizde turkiyenin yarisindan cogu genelkikle musluman elhamdulillah bende muslumanim dinsizligin artma sebebi kuranı turkce okumamak bence surekli arapca okuyorlar sonra bir konuya takiliyorlar dinden cikiyorlar halbuki kuranı anlasalar dinsizlik seviyesinin baya dusucegini dusunuyorum
Aslında suna dikkat çekmek istedim, güzellikleri bitiriyor hükümet farkına varın artık gibi...
evet anladim o konuda da cok haklisin dini kendilerine gore cok guzel kullaniyorlar millete geldimmi 2 milyon liralık arabanın hesabını nasi vericeksiniz diyorlar kendisi ogluna 5 gemi alıyor pardon gemi degil gemicik 35 milyon dolar bir gemicik bu arada
Sabaha kadar sayfa sayfa yazsak bitmez dimi yolsuzlukları haksızlıkları...
valla sabaha kadar yazıcak klavyesi hızlı babayigidin oldugunu sanmiyorum :d
İnsan ne yapıyorsa kendine yapıyor. Allah bir beyin vermiş her şey de orta da kullan çok zor bir şey değil. Atatürk'ü eleştiren birine cevap bile vermem güler geçerim
Cevap versende anlamıyor zaten kardeşim. Değil belge göstermek, belgeyi soksan anlamıyorlar o yüzden en güzelini ypaıyorsun...
unutma insanlar bozulur İslam bozulmaz , sen sadece sosyal medyaya bakarak bu yargıya ulaşıyorsun bence sonuç yazdığının tam tersi
Bunun bencesi yok ki. Etrafımızda ki insanlardan biliyoruz. Ki çevresi gayet geniş bir insanım. Yeni tanıştığımız insanların yarısına yakını ya agnostik ya deist ya ateist oluyor. Sosyal medyayı ciddiye de almıyorum burdan başka bir platformda zaman da geçirmiyorum. Hatta şu kadarını söylüyeyim çeşitli camilerde ateist hocalar var tanıdığım ve diyanette tanıdığım 11 kişi var agnostik ve deist...
Bak sorumda dünya demiyorum, ülke de diyorum.
Sene 2002 Türkiye de ki mUsliman nufus %86 2023 %74 İstatistiklere bakabilirsiniz devletin kendi kurumudan. Kaldı ki üstelik ülkeye 4-5 milyon surili afgan ozbek bilmem ne musliman nufuslu insan sokmanıza rağmen böyle. Red etmenin mantığını anlamıyorum. Sorumluluarın Alalh belasını versin demek yerine...
bana artık çok aciz geliyorlar bunlar,
hatta bir de komikler g. tümle gülüyorum 🤪
:D:D:D
Özeleştiri olarak yapacam bunu Mustafa Kemal'i seviyoruz askerleriyiz diyenlerin çoğu Mustafa Kemal'in bir sözünü dahi bilmiyor ben sevmiyorum ama saygı duyuyorum
Dini kullananlar kadar, Atatürk ü kullananlar da var bu ülkede maalesef...
Kesinlikle haklısın birisi din adı altında yapıyor birisi Mustafa Kemal adında
İkisi de aynı şey buna uzun uzun cevap yazabilirim ama inan yazmak istemiyorum.. sadece sorun İslam'da değil İslam adı altında neler neler yaptıkları.. İslam kusursuzdur.. kusur insanlarda
Hayatımda bu kadar çelişkili ve tezat bir sorun görmedim 🤣
Bir şeyin aşığı olmak her zaman cahilliktir. Normal şekilde sevmeliyiz..
dinsizlik özentiden kaynaklı. Atatürk aşkı menfaatleri için var. Atatürk dindar biri olsaydı o aşık olanların hiçbiri sevmezdi
Milletçe doğru yolu bulmuşuz işte
Doğru yol islam :D
Olmadığı ne belli o da varsayım değil mi tatlı kalp?
👏👏👏
HJKSBAfjhas bombastik olmaktan iyidir :D
HAbvfhjasbfja
nedeni cok basit, siyasal islam insanlari dinden soguttu. Fransa'da dogup buyudum burdada aynisi. Nerde bir arap bir Turk varsa hep sorun cikiyor.
bilginin kolay ulaşabilirliği ve ya Kodumun Partisi de etken
nekadar cahil dar beyinli insnalar var kulaktan dolma bilgi ile yazıyor klavye delikliler
Değişimden yana olan tüm liderler idol olmalı
Aşığım ona zaten
Sİz kızlar hep aynısınız. Yakısıklı erkek gördümmü dayanamıyorsunuz falan asjköfbaskhj
Çok ironik ve tatlısun
(çiçek) İroniden, absurdizmden anlayan insanlarla muhattap olmakta çok hoş.
Çicek için tesekkur ederim 😊
Arap değilsin ki müslüman ol
Atam sen kalk ben yatam...🇹🇷🇹🇷🇹🇷.
Doğru orantılı diyorsun yani
Doğru orantılı demiyorum. Mevcudun ne kadar leşş olduğunun altını çizmek istedim aslında...
gerçekten cok kötü durum
Kötü olan nedir?
iktidar ve dini kullanmaları yüzünden
Canım ATAM
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?