Dikte ettiğiniz her şey bir bir elinizden alınacak.
(Sözüm bu konuya saldırganca yaklaşan ezik güruhadır)

Bianet'in haberine göre:
Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 23. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Evlenen kadının kaydı kocasının hanesine taşınır. Kocası ölen kadın yeniden evlenmedikçe ölen kocasının aile kütüğünde kalır. Ancak dilerse babasının kütüğüne dönebilir" hükmünün iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvuru yapıldı.
Eşitlik ilkesine aykırı
İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, baktığı bir davada uygulama konusu olan Kanun maddesinin “eşitlik ilkesine aykırı” olduğu gerekçesiyle yapılan başvuruyu ciddi bularak, iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine itiraz yoluyla başvuru yaptı.
Yüksek Mahkeme, Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 23. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan hükmün iptali istemini 6 Kasım’daki Genel Kurul gündeminde ele alacak. Başvuruda bir eksiklik tespit edilmezse, düzenlemenin iptal istemi daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülecek.
**Ben bu hükmün kaldırılması tarafındayım. Çok gereksiz buluyorum.
Yani şöyle düşünmek lazım bundan 100 yıl önceden bahsediyoruz, o dönemin şartlarına göre evli olan iki kişinin nüfusta aynı kütüğe kayıtlı olması kuvvetle muhtemel idari kolaylık açısından benimsenmiş bir yöntemdi. Günümüz bilişim imkanlarını göz önüne aldığımızda bunun böyle devam etmesi için bir sebep yok.
Bence bu kural artık biraz eski kafa ya. Kadının kaydını evlenince otomatik olarak kocasının hanesine taşımak bana çok anlamsız geliyor Sonuçta evlilik iki kişinin eşit şekilde kurduğu bir bağ biri diğerinin hanesine taşınmak zorunda olmamalı. İsteyen kendi soyadında kendi kütüğünde kalabilmeli Kadının kimliği evlenince değişmiyor ki sadece statüsü değişiyor Yani bu iş zorunlu değil tamamen isteğe bağlı olmalı bence.
Kesinlikle haklısın
Çok saçma dünya saçması, abi evlendim diye niye sivastan birden corumlu falan oluyorum ki? Bunun bana mantıklı tek bir yanını gösteremezsiniz ya. Bunun kaldırılması en mantıklı şey yani. Buna kuduran erkek koca diye alınmaz zaten ha kuduranlar da böyle şeylerle kadınlara sahip olduğunu düşünen üstünlük taslayabildigini düşünen ezik psikolojisi olanlardır istedikleri kadar kudursunlar
Uygulama gereksiz. Herkesin memleketi yazmaya devam etmeli vrya kızlık soy ismi ama bunu feministliğe döküp ben kocamın soyadinı almak zorunda degilim diyenler de başka kafa yaşiyor. yatağına girdikleri insanın soyadını almak istemiyorlar. Hay allahim ya. Ben seve seve alırım mesela.
Bu uygulamanın kaldırılması gerektiği fikrine ben de katılıyorum. Kadınların evlilik sonrası kütük değişikliğinin zorunlu tutulması, bireysel kimlik haklarına ve eşitlik ilkesine aykırı bir durum. Bu anlayışın kadınların sosyal ya da hukuksal bir birey olarak bağımsızlıklarını sınırlandırdığını düşünüyorum. Her bireyin hangi hanede yer alacağına kendisi karar vermesi gerekir. Yasanın esastan görüşülmesi ve kaldırılması, toplumdaki cinsiyet eşitliği algısına da önemli bir katkı sağlayabilir. Sen ne düşünüyorsun, bu durum senin hayatını etkiler miydi? 🌿
Cevap
10Cevap
Hukukta çok açık ve saçmalık var. Hala anlam veremem.
Gerekli bi şey değil bence, sonuçta benle evlendi diye benim kütüğüme geçmek zorunda değil.
Ben niye evlendim diye birden başka bir memleketin insanı oluyorum?
Bende bunu gereksiz buluyorum aile dediğin birlik beraberliktir kadın sanki hayvanmış gibi bir yerden bir yere geçiriliyor sanki sahip değiştirilmiş köpek gibi.
Bende bu soy adı ve kütük nedenleriyle evlenmeyi hep en son plana koyuyorum bir bireyim ve bunun görmezden gelinmesi beni üzer. Askerlik konusu ne oldu bilmiyorum inş kabul olur askere giderim sonrada evlenirimr, teşekkürler
Tşkk
Biz de şatafatlı düğünleri nikahları uygun bulmuyoruz. Eşitiz altının yarısını kız tarafı alır yarısını erkek tarafı düğün kına ev işleri de Ortaklaşa %50 %50 yapalım bakalım 300-500 gr altın istiyon uz mu he 🤔😉. Böyle düğün yapan adama borcunuz dizlerinizin üstüne çekip oral vermek adama... Makul ve eşit isteklerde bulunursanız EŞİT OLABİLİRSİNİZ ELBETTE BUYRUN EŞİT OLALIM HE?
Birincisi ben senin askerlik arkadaşın değilim benimle konuşmalarına dikkat et asabımı bozma!
Konuya gelecek olursam da ben bu söylediklerine zaten temelden karşıyım vana göre ne düğün ne de altın vs gerekli olan şeyler değil.
Yine de söylemek isterim ki iğrenç bir zihniyete sahipsin.
Birincisi! Blacks pot diye belirtmeden özellikle. Senin kocan da değilim. İğrenip iğrenmemen zerre umrumda değil. geceleri aynı yatağa girmediğimiz göre benim hakkında ne düşünürsen düşün o kadar kendini kilit noktası sanma alt üstü kalbinin 2 teklemesiyle dünyaları yarattım dediğin hayat bir anda yok olur sipsyah oluverir.
Sen istemiyorsun diye genel kız kitlesi de mi istemiyor. Olasan %99 istiyorum oyu kullanır bu kadar çoğunluğun içinde bir hiçsin senin bunu istememen ne seni daha ahlaklı dürüst ne de genel kız kitlesini temize çıkarır.
Asabını da al bir gassele git ikinizi de bir yıkasın. İkinizin de aklı başına gelir. Kendi üstüne alınmandan da zaten ne kadar egolu olduğunu kanıtlıyorsun.
@Blackspot Senden daha çok kız gibi davranan translar var. Kendine pembeli hesap açmışsın birde 🥶 Beylik düzü pezengi gibi ağzın var leş gibi önce kendine bak sonra başkasına laf et.
Dedim bu züppenin kuyruk acısı ne ola ki... Profilde 35 lik rakı mezesi olmuşun YAZIYOR. Gassal İLE yersiniz kısırını evde kalmış karı kurusu seni demek kuyruk acın buydu heeee 🤮 Yazık bir kere bir kere daha acıdım.
Diyelim Kadınım ölen kocasından çocuğu var yani mirascı oluyor. Miras hakkı konusunda düşüncen nedir?
Yani bu bir yerde bir yerde kötü... İyi olduğu yer şu eşinin olmadığı yerde söz sahibi kötü olduğu yer ise bazen istismar edilmesi...
Bence de
Görüşüm , kadınlar evlenmek zorunda değil.
Aklı olan bu ataerkil düzende evlenmesin zaten.
Yasakları ve zorunlulukları sevmiyorum
Çok önemli değil degismesede Olur
Sonuçta erkeğin egemenliği altına giriyoruz doğal olarak normal
Dünyada düzen böyle kurulmus
Çok saçma bir sistem. Durduk yere kelkitli oldum yav. 29 sene boyunca canimla basimla gururumla tasidigim erzincan kutugum bir anda kelkit oldu hsjshs kendime yedirmem zaman almadi degil
Değişse bile aile soy ağacından çıkıyor sorun değil
He ya Karabük’ün köyü ne alaka dkfk
Kesinlikleee
İsteğe göre olmalı aynı soyismi gibi
Ana çok gereksiz bana göre
Evet
Mantıklı bir karar
Özgür olmali
Normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?