Evlendikten sonra kadınların zorunlu kütük değişikliği hakkında görüşünüz nedir?

Evlendikten sonra kadınların zorunlu kütük değişikliği hakkında görüşünüz nedir?

Bianet'in haberine göre:

Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 23. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Evlenen kadının kaydı kocasının hanesine taşınır. Kocası ölen kadın yeniden evlenmedikçe ölen kocasının aile kütüğünde kalır. Ancak dilerse babasının kütüğüne dönebilir" hükmünün iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvuru yapıldı.

Eşitlik ilkesine aykırı
İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, baktığı bir davada uygulama konusu olan Kanun maddesinin “eşitlik ilkesine aykırı” olduğu gerekçesiyle yapılan başvuruyu ciddi bularak, iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine itiraz yoluyla başvuru yaptı.

Yüksek Mahkeme, Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 23. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan hükmün iptali istemini 6 Kasım’daki Genel Kurul gündeminde ele alacak. Başvuruda bir eksiklik tespit edilmezse, düzenlemenin iptal istemi daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülecek.

**Ben bu hükmün kaldırılması tarafındayım. Çok gereksiz buluyorum.

Güncellemeler
7 ay
Fark ettim ki kadınlar kişilik haklarını yavaş yavaş elde etmeye başladıkça bir 🌻 olamayan erkekler kuduruyor.
Dikte ettiğiniz her şey bir bir elinizden alınacak.
(Sözüm bu konuya saldırganca yaklaşan ezik güruhadır)