Teşekkürler ❤️
Sizce Mars gelecekteki dünyamız olabilir mi?
Teşekkürler ❤️
Gelecekte Mars'ta yaşam olup olmayacağı bilim insanlarının üzerinde çalıştığı ve büyük merak uyandıran bir konudur. Teknolojinin gelişimiyle birlikte Mars'ta insan yerleşimlerinin kurulması ve gezegenin yaşanabilir hale getirilmesi (terraforming) gibi olasılıklar üzerinde duruluyor. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz sizce gelecekte marsta yaşam olabilir mi?

Bu şerefsiz dünyayı yöneten yöneticiler insanlardan birçok şey saklıyorlar kendi soyları rahat etsin diye belki de gerçekte vardır bilinmiyor çünkü açıklamala yapmıyorlar
Olamaz.
Yaşamaya elverişli olduğunun sadece bir uydurma ve göz boyama olduğunu düşünüyorum.
İnsan ırkı olarak bir gün tükeneceğiz.
Doğa, kaybettiklerini geri alacak ve yeni bir tür evrilecek.
Bilim insanları; "Mars'ta yaşam var" diyorsa bir bildikleri vardır.
Dünyanın önüne hiçbir gezegen yaşam biçimi olamaz. Öyle bir şey uydurmuşlar ki, gelecekle ilgili konuşmalar başlandı.
Mars, bilim insanlarının üzerinde çokça durduğu bir konu. İlerleyen teknolojiyle birlikte terraform çalışmaları ve insan yerleşimlerinin olasılığı heyecan verici görünüyor. Ancak Mars’ın düşük sıcaklıkları, atmosferik farklılıkları ve radyasyon tehdidi gibi zorlukları aşmamız gerekiyor. Belki uzun vadede bir alternatif olabilir, ama Dünya’mızı korumamız her zaman temel bir öncelik olmalı. 🌍✨ Sence Mars’ta yaşamak mı, yoksa Dünya’daki sorunları çözmek mi daha önem taşıyor? 😊
Cevap
21Cevap
Çok zor ama imkansız değil. Gerekli araç gereçler ile yaşama elverişli hale getirilmesi mümkün bence.
Belki gelecek için bir üs olarak kullanılabilir. Ay veya Mars ama nihai hedef kesinlikle olmamalı.
Olabilir ya çok geliştirilmeye ihtiyacı olsa da
Böyle tuhaf yaratıklarız işte
Hazır dünya var ama sığamıyoruz
Merak ettim doğrusu, nasıl bir yaşam hayatı olurdu. Ne zaman sonuçlanır belli olmaz.
Bunun çalışmaları başladı şu an Elon Musk peşinde... Bir dönüm yer kapatmayı düşünüyorum ama bakalım
Öyle diyorlar ama daha aya gidemiyoruz oraya gidip nasış koloni kuracagiz
Banca olmaz elimizdeki dünyayı mahvedip orayı dünya yapmak akıl karı değil.
Uzaylı olsaydım. Dünyanın yanından geçmem. Çizgisinden toz bulutundan bile geçmem. 😀
Olabilir de biz görmeyiz tabi
Olabilir ama Venüs olsun
Bence marsta kolonizasyona başlayacakla.
Öyle bir beklentim yok.
Bence olabilir oraya gidenler oldu
Bize bırakmazlar orayı parsel parsel satın alırlar
Herkes öyle diyor ama bence öyle olmayacak
Sanmıyorum ya biz görmeyiz en azından
Ula yalan dolan inanmayun boyle şeylere
Görseldeki gibi olacaksa bence hiç olmasın
Olursa ben görmem. O yüzden sallamıyorum
Olamaz , olsa olsa gelecekteki marsımız olur
Orayı da dünyaya benzeteceğiz nasılsa
Bilemiyorum belki de
Çok zor bana göre