Az önce bir genç arkadaşım soru sormuş aile evinde yaşamak veya işsizlikle ilgili. Ben de görüş paylaştım. Adam diyor ki Ümit Özdağı başa getirmemiz lazım. Ben bu konuşmayı gerçek hayatta da konuşuyorum. Bana Ekrem İmamoğlu'nu Mansur Yavaş'ı getirmekten bahsediyorlar.
Ben taaa üniversitedeyken (2013-2017) üniversitedeki yurttaki arkadaşlarımla da konuşuyordum. Benle dalga geçiyordu bu laleler. Diyorlardı ki "Sen mi kurtaracaksın bu memleketi." "Sen de hep politikadan siyasetten konuşuyorsun. Gidip bir partiye gir orada siyaset yap." Siyaset dediğin şey bir meslek değildir. Siyaset senin benim nasıl yaşayacağımıza karar verir. Toplum olarak yaşayacaksak bu kuralları belirleme işidir. Senin benim onun hakkını koruma meselesidir. Yani senin vergi ödeyen, askerlik yapmakla görevli bir vatandaş olarak siyaseti boş verme lüksün yok. Ben filanca partiye girem bana iş bulsun ekmek versin memur yapsın gerisi ne tamam yesin dedin mi bugün devlet memuru olduğun halde anca kiranı faturanı ödeyip BİM A101 ŞOK marketlerden alışveriş yapabilecek düzeye gelirsin. Ev araba alma hayali dahi kuramazsın. 55-60 bin TL alsan bile 100 bin TL'lik yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışırsın. Böyle diye diye memleket elimizden alınıyor. Öylece susup kalıyoruz.
Bizim toplumda hep bir boş verme, sorumluluk almama, örgütlenmeme hali var. Herkes aman bana ne diyor. Herkes topluma suç buluyor ama o toplumu oluşturan bireyler olarak biz kendimiz bir şey yapmıyoruz. Fransa'da, ineğe tapılan Nepal'de adamlar kurtarıcı beklemiyorlar. Çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek sokaklara dökülüyorlar. Günlerce aylarca sokakları boş bırakmıyorlar. Gerekirse o polisle de çatışıyorlar. Onlar da joplanıyor yaralanıyor ölüyor. Bu kargaşayı gören gelecek hükümetler halktan korkup bir de halkın menfaatlerine aykırı iş yapmamaya özen gösteriyorlar. Çünkü akıbetlerinin ne olacağını biliyorlar. Bizim de böyle olmamız lazım. Atatürk ne demiş?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer