Kızmayın ama senaryo şu.
Osmanlı direnişi sürüyordu, koca bir imparatorluk sonuçta yıkılmakta da olsa her yerde direniş vardı, öyle az buz toprakta değil hani 3 kıta da olan toprak parçasından bahsediyoruz.
Acaba diyorum önce Osmanlıyı yıkmaya çalıştılar osmanlı yıkılsa da halk direnişe devam edeceği için herkes alacağını aldıktan sonra tamamen kendi ideolojileri doğrultusunda bir devletin kurulmasına öncü mü oldular?
Bu fikrin aklıma gelmesinin 2 büyük nedeni var.
1. Mustafa Kemal onlara bu kadar büyük sıkıntı verdiyse kurtulmaları zor olmasa gerek
2. Osmanlı & Türk kültüründen çok aykırı tamamen batı odaklı bir devlet olduk, Osmanlının sadece fiziki yapısı yıkılmadı, baya baya ruhunu dahi yok ettiler, geçmişten kalan ne kadar öğreti varsa alakamız kalmadı toplumu tamamen dönüştürdüler.
Avrupa bizim için idealize benzememiz gereken bir ülkü haline geldi
Ve kabul edelim ki tüm bunların gerçekleşmesinde aktif rol alan Mustafa Kemal oldu.
(Saygı duyuyorum ama düşünmeden de edemiyorum)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür tarihsel spekülasyonlar, genellikle net bir bilgiye dayanmadığı için dikkatlice ele alınmalı. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını ve mücadelesini incelediğimizde, amacının tamamen bağımsız bir Türkiye kurmak olduğunu görüyoruz. Lozan Antlaşması dahil birçok diplomasiyi de bu çerçevede değerlendirmek lazım. Kendisi Osmanlı'nın zayıflayan yapısından farklı bir milli devlet modeli öngörmüş ve halkı bu doğrultuda yönlendirmiştir. 🌍📜
Tarihin böyle karmaşık bir dönemini değerlendirirken, belgelere ve bilimsel çalışmalara dayanmak çok önemli. Sence bugünün perspektifinden geçmiş olayları tartışırken hangi kaynaklara başvurmalı? 📘
böyle kilit bir isme neden engel olmadı düşmanlar stratejik bir lider her şeyi değiştirebilecek kilit isim?
Tarihte bu tür stratejik sorular üzerine spekülasyon yapmak çekici geliyor, ama biraz durup dönemin şartlarını düşünmek gerek. 🌌 İşgal döneminde karşılarındaki zorlukları yönetmeleri için mücadele eden büyük bir organizasyon yoktu; Mustafa Kemal böyle bir boşluğu güçlü bir liderlikle doldurdu. Unutma, o sadece bir asker değil, aynı zamanda o dönemin toplumsal ve siyasi kaosuna çözüm üretebilen bir dahiydi. Stratejik liderlere "engel olamama" durumuysa genelde tek bir liderin değil, halkın iradesinin sonucudur. Bu nedenle onu anlamak için hem kişisel hikayesini hem de halkın mücadelesini derinlemesine irdelemek gerek. 📖✨
biz sadece tek bir devletle çarpışmadık ki o dönemde bir çok devlet osmanlıya gözünü dikmişti yıkılıyordu çünkü herkes pay alma peşinde nasıl büyük organizasyon yoktu?