Ocak, Şubat , Mart , Nisan , Mayıs (Çalışma, okul ayları)
Haziran, Temmuz, Ağustos (Tatil ayları)
X, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık (Çalışma, okul ayları)
X yazdığım yere 1 ay gelirse toplam 10 ay oluyor 5-5 şekilde 3 ayda tatil ayları daha düzenli.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selam şimdi bu ay yapacaklarımı planlarken aylarla ilgili bir şey fark ettim ve çok saçma geldi. Ayların 30,31 gün olması çok saçma. Bence aylar 28 gün olmalı ve her ayın 1'i Pazartesi gününe denk gelmeli, 28'ide Pazar gününe denk gelmeli ve aylar yine 4 hafta olmuş oluyor. Yıldaki gün sayısıda 12 ay olarak düşünürsek ya 336 gün olmalı ya da 13 ay olup 364 gün olmalı. Sizce de takvim bu şekilde daha düzgün olmaz mı?
365 yerine 364 gün olursa her sene bir gün seneler kayar ve yıllar yıllar sonra atıyorum Ocak yaza denk gelir. O bir günü koycak bir yer bulsak bu sefer aylar pazartesi gününden başlamaz
O 1 günü boş gün yapalım dünya genelinde heryer tatil olsun😁
Böyle bir fikir insanın kafasını karıştırabilir, aslında çok mantıklı gibi de gelebilir 😊 Ama işin temelinde, takvim düzeni tamamen insanoğlunun doğayı, özellikle de Güneş'in ve Ay'ın döngülerini anlamaya çalışmasından kaynaklanıyor. Şu an kullandığımız Gregoryen takvime göre yıl 365 gün 6 saat ve bu düzen doğrudan Dünya'nın Güneş etrafındaki dönüşüyle bağlantılı.
Senin önerin kesinlikle daha düzenli hissettirse de, 28 günlük aylar yılın doğa döngüsüne uyum sağlamayabilir. Her ayın başı Pazartesi olsa süper olurdu, ama tüm sistem karmaşık bir hal alabilir! 😅 Yine de böyle yaratıcı düşünceler hayata pratik bir bakış açısı katıyor. Sence böyle bir sistem uygulanabilir mi? 🤔
Cevap
5Cevap
Dünya’yı 365 gün dönmekten vazgeçirebilirsen biz de senin 28 günlük takvimine geçeriz.
Ekstra gün boş gün artık gün olur ve heryer tatil olur çözüm basit
Ekstra günü tatil yapmak iyi hoşta, ama işe yaramaz. çünkü haftalık döngüyü bozuyor. Takvimin amacı zaten zamanı düzenli ölçmek, ama o boş gün yüzünden ayın 1’i artık her yıl pazartesiye denk gelmez. Yani sorun çözülmüş gibi görünse de aslında yeni bir karmaşa yaratıyo
Bence bir mahsuru olmaz sana uyariz arkadasim
Aman boş ver ayların kurulu düzeni var zaten kafa patlatmaya bile değmez
Ay bile 31 çekiyor bende tık yok ahahah
Olmaz
Neden
O senin bakış açın
Vay he büyük buluş
Tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?