18 yasinin altinda oldugu icin masum ve suca suruklenmis cocuk mu sayiliyorlar?
Onlardan kucuk yaslarda devlet yonetiyordu padisahlar , kağanlar.
Simdi suclu sayilmasi icin 18 yas sacmaligi nerden cikti?

18 yasinin altinda oldugu icin masum ve suca suruklenmis cocuk mu sayiliyorlar?
Onlardan kucuk yaslarda devlet yonetiyordu padisahlar , kağanlar.
Simdi suclu sayilmasi icin 18 yas sacmaligi nerden cikti?

Bunlar hırt. Ailesi doğru eğitmediği için böyle sorunlar oluyor. Ailesini de içeri atmak lazım. Bunlara sahip çıkmıyor doğurup sokağa salıyorlar. Aileleri kısırlaştırılmalı.
18 yaşın altındaki bireylerin hukuken "çocuk" olarak değerlendirilmesi uluslararası anlaşmalara, özellikle de Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne dayanıyor. 18 yaş sınırı, bireyin gelişim sürecindeki fiziksel ve zihinsel olgunlaşma kriterleri göz önünde bulundurularak belirlenmiş.
Elbette ki padişahlar veya kağanlar gibi örnekler tarihsel ve sosyokültürel bağlamda farklı inceleniyor çünkü dönemin şartları, eğitim sistemleri ve toplumsal yapı bugünden oldukça farklıydı. Ancak bugün, 18 yaş altındaki bireylerin gelişim süreçleri dikkate alınarak "suça sürüklenmiş çocuk" kavramı ortaya çıktı; bu, onların masum olduğu anlamına gelmiyor ama cezai işlemlerde farklı bir yaklaşımla değerlendirilmesini gerektiriyor.
Bu tür olaylar, çocukların erken yaşta suça karışmasındaki toplumsal nedenleri araştırmayı da gerektiriyor. Eğitim, aile yapısı ve sosyal destek mekanizmaları burada kritik rol oynuyor. Ne düşünüyorsun, bu sınır sence yerinde mi?
Cevap
2Cevap
direk ceza verilmeli bunlara
Bunlari yaşina falan bakmadan direk toplayip , benzine bulayip yakacaksin. Bunlarin islah olma ihtimali yok. Bizim basimiza kuzey kore gibi bir yonetim lazim. mahkeme falan ugrasmayacaksin direk yok edeceksin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?