Geçen teyzenin yaptığı konuşma içime oturdu sanki, görmüş geçirmiş insanların sözlerini dikkatle dinlerim ama bunun ki biraz ağır oldu😀😀
Erkek çocuğun varda evladım var deme dedi🥺😀😀

Geçen teyzenin yaptığı konuşma içime oturdu sanki, görmüş geçirmiş insanların sözlerini dikkatle dinlerim ama bunun ki biraz ağır oldu😀😀
Erkek çocuğun varda evladım var deme dedi🥺😀😀
İlla ki kız evlatların yeri ayrıdır. hem anne hem baba için ama bu erkekler hayırsız evlattır demek değildir. Hayırlı olup olmaması biraz beklenti biraz da yetiştirme tarzı biraz da karakter ile alakalı. Hepsini sadece cinsiyete bağlamak bağlamak pek de adil bir davranış olmaz.
Öncelikle o küçükken nasıl bir anne babaydın? Sen annene babana saygılı davranarak rol model oldun mu? vs. vs çok sorulacak soru var.
Bir gün annemlere gittiğimde bir adam ağlıyordu. Adam annemin uzaktan akrabası ve lisede okuyan oğlu ona küfürler ederek evden gitmiş. Bizimkiler de onu teselli etmeye çalışıyor. Ben bu konularda hem açık sözlü hem de acımasızımdır. Kimse kusura bakmasın. Dedim ki adama sen babanla dargınsın de mi? Adam birden ağlamayı kesti ve babamın anasını , ben onunla 10senedir dargınım, olduğu yere ayak basmam diye bastı küfrü. Çocuk 17 yaşında ve 7 yaşından beridir rol modeli babası , babasına küfrediyor. Onu öğrenmiş, ne bekliyordun ki çocuktan. Suçlu çocuk değil sensin, kes zırlamayı dedim. Ortam bir anda gerildi. Anne babamın bana bakışlarını tahmin ediyorsunuzdur😂😂😂
Gerçekler acıdır, elmanın dibine armut düşmesini daha çok beklersiniz. Boşuna avutmaya çalışmayın, sen de zırlayıp durma, ben nerde hata yaptım diye düşün dedim. 😂😂😂
Şimdi o anne baba neler yaptı? Nasıl bir rol modeli idi, bu soruların cevabını almadan bu soruya cevap verilmez.
Ah Süveyda! Teyzelerin sözleri bazen taş gibi gelebilir ama unutma ki her evlat bir cevher 💎 Erkek çocuğunun hayırsız olacağı düşüncesi biraz eski ve genelleme yapmak pek adil değil. Kız olsun, erkek olsun önemli olan bizim onlara nasıl rehberlik ettiğimiz, hangi değerleri öğrettiğimizdir. 👶
Oğlum anasınıfına gittiğinde bir ara sınıftaki kız arkadaşlarıyla paylaşım konusunda sıkıntılar yaşadı. Onlarla çözümler bulup, empati kurmayı öğrettim. Zamanla ne kadar paylaşımcı ve nazik olduğunu gördükçe içimde güller açtı 🌸
Evlatlarımız yetişirken bazı zorluklar elbette olacak ama unutmamalıyız ki fırtına dindiğinde o çiçekler daha güzel açıyor. 🌺 Oğlumun ve kızımın büyümelerini izlerken her anı kıymet biliyorum. Hayırsız evlat yoktur, sadece zaman zaman yanlış yönlendirilmiş anlar vardır!
Gözünde büyüttüğün dert, belki de kulağa fısıldanan bir tatlı hatıradır 😉
Cevap
9Cevap
genelde öyledir evet
hayir hayirsiz evlatin erkegi kizi yoktur bazen erkekte olur kizda olur Allah herkese hayirli evlat nasib etsin insallah
Herkeste değil ama çoğunlukla erkekler kendi ailesinden kopamamakla suçlanır. Kadınlar ise kocacı oldu ailesine bakmıyor diye
Hiç belli olmuyor ama genelleme de erkekler geri de kalıyor.
Bu hiç belli olmuyor Ama çoğunluk erkek den çıkıyor maalesef
tabii Suveyda el kızına oğlan doğuramam ben kızım olsun el oğlunu alalım ndndn
Çoğu evet ve bu tipler çok sevilir kızlar tarafından
Evet , kendimden biliyorum
Hayır kadınlardan da çıkıyor
Hiç belli olmuyor. Değişiyor.
Ağır saçmalamış.
Daha çok evet örnek ler çok
Ve bayilirsiniz
Sonea da erkolar pislik dersiniz
@cemm___cannn ben bayilmam kaba saba adama pislik olan biriyle zaten sevgili felan olmam dikkat ederim
Vallaha eli yüzü düzgün temiz tipli sempatik tipe sahip iyi niyetli erkeklere de bakan yok niyeyse
@cemm___cannn onlarda onlari seven kizlara varsa fark ettilerse şans tanisinlar
Tanıyoruz zaten ama sebixek kız yok
Hepinizin erkek zevki aynı
Hixbiriniz farklı değilsiniz ki ve günün sonunda her türlü pisliklere bile bile gidiyosunuz sonra erkolar pislik
Genelde öyle oluyor
bence öyle
Halt etmiş onu diyen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?