Ben çok güzel bir şey öğrendim arkadaşlar cidden çok büyük bir şey boykot işi... Geçenlerde markete gittik boykot mallar alınmadığı için fiyatları düşmüştü ancak yine alan yoktu eğer boykot yapar ve yaptırmaya devam ederseniz hiç bir market sahibi bu malları almaz çünkü zarara uğrar ve Türkiye de bunları ülkeye sokmaz.. bizlerde bu konuda az da olsa Filistin'e destek olmuş oluruz... lütfen boykot edin etmeye devam edin
Boykot teknik olarak kolektif bir bütünlüğü yoksq bir halta yaramaz.. Zaten boykot ettiği bir çok ürün bu ülkede üretiliyor bir çok kişiye iş imkanı sağlıyor.. Kolektif o'mqdigi sürece sistem içinde var olmaya devam eder.. Bu sqdecz kişisel tatmin sağlar.. Bu ürünleri boykot edip hükümetin İsraile heş ve madenler için izin verip birde üstüne alıp para kazandırır çarkı çevirmesini engellemez :))
Senin almak istemediğin kolaya senin devletin para ödüyor ve ülkeye sokuyor.
Yani sen ister al ister alma, Türkiyedeki kurumlar, devlet, o kolanın ülkeye girmesine izin veriyor. İsrailin o koladan para kazanmasına izin veriyor.
Devletinin yaptığı işle senin yaptığın iş tam tersi olmuş oluyor. Sen teknedeki suyu denize döküyorsun ama döktüğün suyu ülken tekneye geri dolduruyor.
Market örneği ile devlet işini aynı çatıda birleştiremeyiz mantık hatası olur. Market sahibi satılmayan bir ürünü tezgaha sürebilir çünkü onun kar zarar hesabı yapması durumu var. Ama devlette iş aynı gitmiyor🙃 Devlet o kolanın ülkeye girişine izin vererek hem vergisini alıyor hem de o ülkeyle kendi arasında bi ticaret dengesi kuruyor😇 Yani bunu kimse almaz diyip de o malı sokmamazlik yapmıyor devlet 🙃
Benim demek istediğim şu, sen ben boykot yapsak da, ülke sistemi bize negatif yönde israili destekliyor zaten 🙃 Sen ister all, ister alma, isterse ülkenin yarısı almasın o kolayı, ülken izin verdikçe İsrail her kola başına parasını cukkalatmış oluyor o kola sınır kapısından ülkeye geçtiği anda🙃 veya Türkiyede üretiliyorsa o kola, fabrikadan çıktığı anda.
Geçenlerde IDEF te yani Türkiyedeki en büyük silah ve havacılık fuarlarından birinde İsrailin de kendi silahlarını tanıtmasına izin verdi senin ülken😇 İsrail senin ülkende kendi mallarını pazarladı. Yani ülken senin tekneden dışarı attığın suları senin ülkene fazlasıyla geri alıyor. Batan tekne de gazze oluyor maalesef.
Siz tabi yapmaya devam edin sizin bileceğiniz iş ama sistemin arka planını da bilmek akla daha uygun 🙃
Önce ülkeyi yöneten ticareti kesecek onlarla ülkeye girişini yasaklayacak, boykot dediğini İspanya yapıyor adamlara helal olsun bizi yönetenler de güya müslüman 😂
Boykot, toplumsal bir mesaj vermek ve farkındalık yaratmak için etkili bir araç olabilir. Ancak etkinliği süreklilik göstermesine ve insanların bilinçli tercih yapmasına bağlı. Marketlere yönelik boykotlarda, fiyatların düşmesi gibi somut sonuçlar kısa vadede görülebilir. Uzun vadede ise bu tarz eylemlerin, hedef aldığı alanlara ekonomik ve politik baskılar yaratması mümkün. Ancak sürdürülebilir olması için kolektif bir hareket ve bilinç gerekiyor. Sen de hem Filistin'e hem de adalete destek için bu yolla katkı sunabiliyorsun, bu gerçekten kıymetli! 🌍✊