Boykot hakkında düşünceleriniz nelerdir? Uyguluyor musunuz?

Boykot hakkında düşünceleriniz nelerdir? Uyguluyor musunuz?
Uygulamıyorum çünkü boş işler bunlar. Boykot uyguladığın ürünün fabrikasında Türk işçiler var. Eğer boykot edersek, onlar eve ekmek götüremez. Asıl boykotu, İsrail ile ticareti devam ettiren hükümet yapmalı. Hala gemiler dolusu ürün gidiyor, ticaret akıyor.
Satamazsa o fabrikayı bir türke satar ya da boykota uğramayacak bir firmaya. O işçilerde kurtulur. Boş iş değil bunlar. Daha basit düşün bir fırın düşün, senin en sevdiğin canını fırına atmış yakmış. Sen oradsn aç kalsan ekmek alır mısın? Amcanın çocuğu olsa, kardeşinin çocuğu olsa alır mısın? Hani Müslüm kardeşti, oraya giden mermi paralarına bizim katkımız varsa , yarın mahşerde bunun aması olur mu? Affeder mi bize " siz kardeşsiniz" diyen?
Ya fabrikayı kapatırsa? Evine ekmek götüremediği için aç yatan çocuğun vebalini verebilir misin?
Bireysel olarak yapılan boykot bir işe yaramaz. Devletin, hükümetin yapması lazım. Neden biz hala İsrail ile ticaret yapıyoruz? Bunu açıklarmısın?
Sen şimdi (Allah korusun) kardeşinin yakan o fırında çalışıp ekmek yiyen, çocuğuna ekmek götüren adamlar bana zarar vermedi diye ekmek alır mısın?
Devlete gelince "ticaret yapmıyorum" diyen devlete inatla yapıyorsun demeyi anlamıyorum. Bu iddialarda bulunan medyaya bakalım, bu gün kara harekatından iki satır bahsetmeyen "kurnaz tilki" lakaplı yahudinin kanalı. Iradan ayrılsakar aç mı kalırlar? Tevekkül diye bir şey var. Konfüçyüs der ki dünyayı değiştiremezsek bile en azından kendimizi değiştirebiliriz. Boykot devletten önce bizde başlar. Bizim verdiğimiz para bir çocuğun ölümüne mermi sağlıuorsa biz bunun hesabını ötede veremeyiz, Allah bizi affetmez. Bile bile olmaz! Gerisi kendimizi kandırmak.
Tartışmıyacağım seninle 😑
Aynı şeyleri düşünmüyoruz seninle. Hisler aynı ams düşünceler farklı
Bu arada aerolite gelmiş siteye beni sevmiş geçmiş☺️
Paylaştığınız resimdeki gibi düşünüyorum. Biz burada keyifle bir şeyler yerken orada açlıktan çocuklar ölecekse yazıklar olsun bize.
Biz burada boykot deterjanlarla evimizi temizlerken orada mikroptan, hastalıktan insanlar ölecekse yazıklar olsun bize.
Boykot yapmayan herkese yazıklar olsun.
Almamaya gayret ediyorum. Eee elindeki telefon diye başlayıp vıdı vıdı yapanlar da umrumda değil gücüm neye yetiyorsa yaparım...
Yerinde bir karar. Eğer ürününü tükettiğiniz firma ve o firmanın ülkesi namluyu ülkene doğru çevirmeye hazırlanıyorsa ürünlerini tüketmeyi durdurmak ve kara listeye eklemek gerekir.
Boykot, toplumun tepkisini göstermek ve farkındalık yaratmak için önemli bir araç olabilir. Ancak sürekliliği ve etkisi, çoğunlukla toplumsal birlik ve organizasyon gücüne bağlı. Senin kişisel tercihlerine ve boykottan beklentine göre etkili olabilir ya da olmayabilir. Görselde vurgulanan mesajın da çok belirgin bir duruş içerdiği söylenebilir. Peki, boykotların etkili olduğunu düşünüyor musun? 😊
Cevap
10Cevap
Bence yurtta boykot, cihanda boykot. Herkes önce kendi ülkesinin tekelci parazit baronlarını boykot etsin ki içimizdeki lobicilerle dışarıdakiler arasında seçim yapmak zorunda kalmayalım. İnsanımız çok saf, biraz araştırmacı olsa keşke.
Uygularım bir işe yaramasa da em azından vicdanen tamamen sessiz kalmıyorum yurt dışındakiler hayret ediyorum adamların sesi müslümanlardan çok çıkıyoe
Allah affetsin sağım solum boykotlu ürün almamak için büyük bir çaba sarf edemiyorum bile. Şampuan, diş macunu, deterjan derken üzülerek söylüyorum ki maalesef..
Boykot sadece kendi ülkende üretilen bir ürünü almayı kesersen ülkeni etkiler. Yahudi ürünlerini boykot etmek sadece vicdanı rahatlatır aksine maddi anlamda onları çökertmez çünkü bunların her yerden gelir kaynağı var.
Sayı arttıkça güç artar ama daha önemli bir şey var, insan olarak insanlığın hangi safında olduğumuzu ortaya koyar. İyilik ssfında mı, kötülük safında mı?
Bu arada cevap için teşekkürler.
Kimin eli kimin cebinde belli değil. Asıl boykot bizi ekonomik buhrana sürükleyen hükumete yapılmalı ama halkın çoğu umursuz.
Boykot sevilmeyen bir şeyin güç kaybına uğraması için ve de kişinin kendini iyi hissetmesi için yaptığı bir şeydir
olması gerek bence. ben de uyuyorum
Boykot falan yapmıyorum
Uygulamadım, uygulamam
Sana satmasa sa onun için sorun değil
uyguluyorum
Elimden geldiğince
Hiç bir boykotu desteklemiyorum
Biliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?