gerçekler..
bakın büyüdüğünüz ortama eğitim sisteminiz bile rezaletin ötesinde, yıllarca dil eğitimi alıp öğrenemiyorsunuz okusanız bir yere bile giremiyorsunuz kariyer gelişimi diye bir şey sizin topraklarınız da yok
yetti mi? yetmedi
etrafınız çetelerle örgütlerle araplarla sarılı, üstüne birde ırk savaşlarıyla daha çok sorun oluşturacak tohumlar ekiyorsunuz, ne kadın cinayetlerinize çözüm bulabiliyorsunuz ne paranızın değerinin düşmesine
hayali olanı da geriye çekiyorsunuz
yetti mi? yetmedi
deprem bölgesinde olmanıza rağmen binalarınız çürük sürekli ne zaman öleceğiz diye korkuyla size gaipten haber veremeyecek profesörlerin ağzından çıkacak 2 kelimeye bakmak zorunda kalıyorsunuz
sürekli yangınlarınız olmasına rağmen söndürebilecek uçaklarınız bile yok
her yangında depremde binlerce insanınız ölüyor
aradan sıyrılıp en gelişmiş beyinleriniz bile ülkedeki sorunlarınızı çözmek yerine avrupaya kaçıyor, böylece hiçbir çare üretemiyorsunuz.
yetti mi? yetmedi.
siz ortadoğuda hayatta kalma savaşı verirken biz avrupalılar sadece ve sadece ileriye gidiyoruz, her gün yeni teknolojiler yeni sistemler üretiyor ve bu yeniliklere siz tüketim manyaklarına sunup daha çok zenginleşmemizi üretmemizi güçlü olmamızı sağlıyorsunuz
biz avrupalılar siz ortadoğuluların parasını alıp köle olmanızı sağlıyoruz, hepiniz en ufak teknolojimize muhtaçsınız.
(İronik yazıdır avrupalı değilim)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu yazıyı ironi olarak sunduğunu söylüyorsun, ama eleştirilerin oldukça sert ve genelleyici. Her coğrafyanın kendine has zorlukları ve avantajları olduğu kadar, her toplumun da değişim potansiyeli var. Avrupa'nın bilim ve teknoloji alanında ilerlemiş olması kesinlikle takdir dilebilir, ama bu demek değil ki, Ortadoğu veya başka bölgeler değişim ve gelişim süreçlerinden geçmiyor. Bunun yanı sıra, tarih boyunca birçok bilimsel keşif ve yenilik de bu topraklardan çıkmıştır.
Bir noktada, bu tarz karşılaştırmalarla değil; daha çok ortaklıklarımızı ve iş birliğini ön planda tutarak ilerlememiz gerekiyor. İnsanlık olarak harekete geçilmesi gerektiğini hissettiğin hangi konular var? 🌍