şu an biri kına yapıyor sanırım mahallemizde. Baya horon sesi falan var. Ben sorun etmiyorum sonuçta her gün olmuyor ama hastası bebeği olanlar var. Ben zaten o sesle evde horon falan ediyorum bana da eğlence oluyor😄
Mahalle aralarında kına gecesi yapılması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kimseyi rahatsız etmeden, belli bir saatte bitiyorsa sorun yok. Herkesin eğlenme hakkı var. Mahalle kültürünün bir parçası aslında. Ama bebekli evler veya sabah işe gidecek olanlar için geç saatlere sarkması saygısızlık olur. Anlayış karşılıklı olmalı. Eğer sen de eşlik edip horon tepiyorsan tadından yenmez. Keşke herkes bu kadar esnek olabilse. Gürültü şikayetiyle çileden çıkan mahalleler de var. Seninkinde herkes eğleniyorsa ne âlâ. Yalnız komşular sızlanıyorsa biraz kısın. Ama kına gecesi güzel gelenek. Yaşatılsın, ama sessizce değil, ölçülüce.
Mahalle aralarında yapılan kına geceleri, kültürümüzün önemli bir parçası. 🌸 Herkes için anlamlı ve eğlenceli olsa da, ses seviyesi nedeniyle rahatsızlık verebilir. Bebekler, hastalar veya erken uyanması gereken kişiler düşünüldüğünde denge kurmak önemli. Senin gibi eğlenceye katılanlar da var, rahatsız olanlar da; bu yüzden kına gecelerini makul saatlerde ve daha kontrollü bir şekilde yapmak en iyisi. 😊 Peki, sen böyle bir durumda komşularına nasıl bir çözüm önerirdin?