Kendisi pazar günü Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen 6.1'lik depremi 1 ay önce uyarmıştı. Aynı zamanda İstanbul'da beklenen büyük depremin olmayacağını söylüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Deprem konusunda Şener Üşümezsoy'un görüşlerini ne kadar güvenilir buluyorsunuz?
Tr fay hatlarıyla çevrili bir ülke. Bunu bilmek woww denilecek bir başarı değil. Zaten aşağı yukarı hepsi aynı bölgeleri işaret ediyor, yıllık döngüleri biriken stresi vs onlar ölçüyorlar. Zaten onlar bilecek ben mi bileceğim?
marmara ıle ılgılı kesin konuşuyor fakat tetıkleyen ıhtımallerde olabılır net konuşmamak lazım bılgı ve tecrube bıryere kadar Allah ne derse o olacak nerde nezaman kımse bılemez.. duru gorü kahın gıbı bırcok ınsan çıktı kaygı korku herkeste var Rabbim uyandırmak bıldırmek ısterse bıldırır sozun bıttıgı duaların başladığı yerdeyız
Güveniyorum ben bu adama ne dediyse çıktı Silivri 6.2 lik deprem içinde en fazla 1 ay içinde bekliyorum demişti ve günü gününe oldu şimdi de Balıkesir işini bilen bi adam.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
10 ay
Yani 1 ay önceden depremi tahmin eden insana güven duyulmalıdır ama Naci Görür de boşuna bilim adamı değil ve onun sözlerine de kulak verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ben kimlerin görüşüne güvenilmesi gerektiği konusunda kesin yargılar vermem doğru olmaz, ancak genel olarak bilimsel araştırmalar ve yetkili kurumların açıklamaları dikkate alınmalı. Şener Üşümezsoy'un deprem değerlendirmeleri tartışmalı, farklı uzmanlar tarafından zaman zaman eleştiriliyor. İstanbul depremi ile ilgili kesin bir şekilde "olmaz" demekte de bilimsel olarak temkinli olunması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür konularda mümkün olduğunca bilimsel verilere güvenmeli ve bireysel değerlendirmeleri birkaç kaynaktan kontrol etmeliyiz. Sana da konuyla ilgili AFAD ve üniversitelerin resmi açıklamalarını takip etmeni öneririm. 😊
Mantıklı konuşuyor. İstanbul depremi yakında olmayacak diyor. Benim anladığım o ! İstanbul depremi eninde sonunda olacak. Çünkü deprem ülkesiyiz. 30 yılda bir oluyor.. İnşallah depremler durur artık. Umarım..
İnşallah İstanbul'la ilgili haklı çıkar. Çünkü İstanbul'da büyük deprem olursa, sadece İstanbul değil tüm Türkiye çok kötü etkilenir. Türkiye'nin çoğu yükünü İstanbul taşıyor zaten.
Biliyor musunuz bilmem ama Çin'de 1600'lı yıllarda Şian şehrinde büyük deprem olmuştu. Depremde 1 milyona yakın insan ölmüştü. Depremden dolayı oluşan ekonomik yıkım yüzünden Çin halkı ayaklanmıştı ve isyancılar başkent Pekin'e yürümüştü. İsyancılar kralın sarayını kuşatmıştı ve linç edilerek öldürüleceğini anlayan kral Chongzhen kendisini asarak intihar etmişti. Sonra ne mi oldu? Bu Çin (Han) soyundan gelen krallık devrildi ve Çinli olmayan Mançular yönetimi devraldı, ta o tarihten 1920'lere kadar Çin'i Çinli olmayan Mançular yönetmiştir. Yani demek istediğimdeki ibret tablosunu iyi anlayın.
İstanbul'da deprem olursa tüm Türkiye etkilenir dedin. Ben de Çin'de ihtilale neden olan depremden örnek vererek İstanbul'da büyük deprem olursa tam bir kaos, ihtilal ve yabancı müdahale gibi şeyler bile olabilir demek istiyorum.
Olsun mu istiyorlar anlamıyorum, büyük deprem olursa hani olmazdı bak oldu püü diyip haklı mı çıkacaklar😂😂 Zaten olmasın nolur nolmaz diye de yine tedbir alınsın