Türkiye’de aile içi psikolojik şiddet neden bu kadar derin ve görmezden geliniyor?

Selamunaleyküm kardeşlerim hayırlı günler! Türkiye’de fiziksel şiddet konuşulsa da, psikolojik şiddet hâlâ yeterince ciddiye alınmıyor. Oysa ki küçümseyici sözler, sürekli eleştirme, “milletin evladı” kıyaslamaları, tehditler, değer vermeme… Bunlar insanın ruhunu yavaş yavaş yıpratıyor.

Ben de yıllardır aile içinde sürekli “yetersizsin”, “keşke doğmasaydın”, “seni evden attırırım”, "milletin evladına özeniyorum" gibi sözlere maruz kaldım ve halen de kalıyorum. Dışarıdan bakıldığında mutlu bir aile gibi görünen yapının içinde aslında büyük bir psikolojik baskı vardı. Bu baskı yüzünden kendimi hiçbir zaman yeterli hissedemedim.

Sizce Türkiye’de ailelerin bir kısmında bu kadar yoğun “el âlem ne der” zihniyeti ve sürekli kıyas kültürü neden var?
Ve bu durum neden bu kadar normalleştirilmiş?

Sadece benim değil, birçok insanın yaşadığı bu durum için sizce toplumsal olarak ne yapılabilir?
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
Güncellemeler
10 ay
Bir de halen baskı yapıyorlar sen 30 yaşına geliyorsun halen bir iş bulamadın diyerek baskı yapıyorlar
Türkiye’de aile içi psikolojik şiddet neden bu kadar derin ve görmezden geliniyor?