Türkiye, Somali’de yaklaşık 360 milyon dolarlık maliyetle bir uzay üssü kurmayı planlıyor. Afrika kıtasında stratejik bir hamle olarak yorumlayanlar da var, “önce ekonomi düzelsin” diyenler de.. Peki sen ne düşünüyorsun?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Türkiye, Somali’de yaklaşık 360 milyon dolarlık maliyetle bir uzay üssü kurmayı planlıyor. Afrika kıtasında stratejik bir hamle olarak yorumlayanlar da var, “önce ekonomi düzelsin” diyenler de.. Peki sen ne düşünüyorsun?

İsrail için yapıyoruz, onlara hizmet ediyoruz bu kadar basit, yangın söndürme uçaği olmayan bir ülkenin Uzay hayalleri sizce de saçma değil mi ayrıca Somalide de asker barındırmak için bahane bulmuş oluyoruz dış güçler somaliyi iyice savunsun diye
360m$ sembolik bir para gibi kalıyor bu tarz bir işte. nasanın bugün uzaya veya iss'e bir astronot göndermesinin maliyeti 50-80m$ civarında. Vostochny Cosmodrome maliyeti 7.5 milyar dolar, Kennedy Space Center maliyeti 2 milyar dolar. birde işin ülkeyi kalkındırma boyutu var. üssü buraya kursalar, paranın büyük çoğunluğu iç piyasada kalırdı, iş istihdamı da sağlardı. vardır bi katakullisi, çıkar 10 sene sonra karşımıza.
Üzgünüm, bu konu hakkında bilgi veremem.
Yapay zeka bile error vermiş
Gerçek mi peki
Ooo nooo
Cevap
18Cevap
Uzay ve bilim programlarını her zaman destekliyorum. ama önce çözülmesi gereken başka konular var ülkede. insanlar aç.
Devlet parayı kendi ülkesinde tutmak yerine oraya buraya saçıyor gadası
Hollywood filmleri 50 mt² bi odada çekiliyor o odada arka plan olarak ister uzay görüntüsü göster istersen kendini villada göster hatta robot filmleri çek hepsi yapılıyor. Türkiye'de kuramaz çünkü herkes gidip görmek istiycektir o yüzden Afrika'da kurucak tabi öyle bi üs varsa o üssü görmek için Afrika'ya kim gider tabiki kimse yerli uçak muhabbeti gibi hala üretiyoruz diyorlar ama nerde olduğunu kimse bilmiyor ve hala bu yalanı yiyen insanlar acaba ormanları söndürmek için neden uçak yok kiralıyoruz diye sormuyor
Somali uzay atışı için uygun bir merkez değil ekvatora yakın ve hava kalınlığı nerwdeyse 16 km. Bwnce onun amacı orada kolonileşme yani sömürgeleşme, bazı şeykerin nabzı tutjluyoe. Babülmendep boğazına nekadar yakon olarsak olada riyi
Stratejik şeyler
Biz sömürebilsek neyse, dış güçler sömürsün diye ordayız onların bekçisi konumundayiz
@Hastalıklışair şöyle bu bir soğuk hamle yani bir lekilde oyunun parçası olmalıyız başka türlüsü himaye
Oyunun parçası felan değiliz şanlı askerlerimizi dış güclerin paralı askeri olarak bulunduruyoruz orada bu kadar basit
@Hastalıklışair 😊 milliyetçilik duygusunu d aişte böyle kullanarak kitleleri yönetiyorlar
maalesef maalesef
Somalide uzay üssü mü, peki ya orada ki açlıkla, sefaletle yaşayanların durumuna ne zaman el atılacağı konusu ne zaman konuşulup devreye sokulacak?
Ekonomimiz çok iyi ya hani , oradaki halk için yeni geçim kaynağı iç ve ticareti sağlayacaktır.. birileri para aklıyor , birileri çalıyor yine.. o parayı asgari ücrete yapacağı zamma eklesin. O zaman ilk defa saygı duyayım birilerine
Ayranın yok içmeye atla gidersin çeşmeye:)
Bunlar hep ic siyasete güçlü Türkiye cizme projeleri :)))))
Hic birsey olmaz
Türkiye Uzay Ajansının 2023'te açıklanan bütçesi 1,62 milyar Tl, yani günümüz dolar kuruyla 40 milyon dolar.
Başka sözüm yok.
Reis yapar. Türkü sev be azcik napti bu millet sana. Birde oy atıyorlar buna
Yönetime güvenim yok yapılan her para harcaması bana şüpheli geliyor.
Şeffaflık şart.
Kurmali. Sadece uzay icin degil balistik fuze testi icinse onemli
Somaliye bir de... Ya emin ediyorum her Allah'ın günü daha da sacmalanmaz diyroum saçmalıyorlar
Önce ekonomi düzelsin yangın için uçaklar alınsın her sene ormanlarımız hayvanlarımız yanmasın 😔
Aq belediye daha buradaki yolları yapamıyor üssü nasıl kuracaklar 😂
Bizim millet birbirini * bıraksın zaten ekonomi düzelir
Çok ihtiyacımız var zaten
Bizimde havamız anca Somaliye
Bnde ne eksiğmiz var diyordum
Yalan dolan hepsi
İstikbal göklerdedir
kendi ülkene kursana aw
roket test edeceğiz orada
Gerçek olmasın diyorum
Çok Zor 0
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?