+1 yılOtur maydanozu her şeyi hadsizce şuursuzca edepsizce eleştirenler... şimdiye kadar siz neden yapmadınız bu işi ezik ruhlu mankurtlar? Oturduğunuz yerden eleştirmekten başka hiçbir şey yapamıyorsunuz. Geberinceye kadar da yapamayacaksınız. Ülkemin yanındayım devletimin yanındayım ülkemize milletimize hayırlı olsun...
32 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻
- +1 yıl
Midemi bulandırıyor şu ezik ruhlu mankurt sürüsü
En İyi Cevaplar
1- Uzayda olan bir calimamizmi var mı ? Yok
2- Uzaya birini gondermek icin ulkemizin harciyacagi gercek anlamda $50M/$100M butce var mı ? Yok? Itirazi olanlar deprem zamanini dusunsun.
3- Yukarda yapacaklarini okudum hic birisi mantikli gelmedi boyle bir harcama icin.
4- Daha once bu tur yolculugu iki Saudi Arabistanli astronotun yaptignida dusunursek..
Boyle bir butce harcanacaksa, direk egitime harcansin, buradaki arastirmalara harcansin. Bence sirf gittik demek icin ve poitik bir gosteris icin uzaya bir Turk gonderiyoruz.
50 Yorumla
+1 yıltabiki muhteşem bişey ülkem adına guru verici.
ama burada hazmedemeyenler belirli kritetlerde kulp bulacaklar muhtemelen ve kesin olarak. onlarıda anlamak lazım hayal edemedikleri bişey gerçek oluyor şokunu yaşayabilirler. ama soda iyi gelir hazimsizliğe.
20 Yorumla
Türkiye uzaya gitmiyor ki. Türkiye'nin uzaya insan gönderme projesi de gerçekleşmiyor. NASA uzaya insan gönderiyor, gidenlerden biri de Türk bu kez. Hepsi bu. Neden bu kadar bariz şekilde yanlış bir başlık attığınızı anlayamadım.
46 Yorumla- +1 yıl
soda iyi gelir kardeş tavsiye ederim
- +1 yıl
milli içki değil milli içecek
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
- Gündem konusunda 902 cevap paylaştı.
+1 yılBunun için 55 milyon dolarda ödendiğini unutmayın bu ekonomik durumda...
69 Yorumla- +1 yıl
Böyle misyonlar cok pahalli diye pazarlik yapilmaz.
Kendi uzay ajansimiz vede platformumuz olsa bedavayami firlatacakdik?
Aclikdan ölen Hindistan gecenlerde aya Uzay araci yolladi.
Birkac sene icinde orada üs kuracaklar.
Biz ülke olarak üretimimiz yokken asiri yüksek asgari ücret verip onuda 6ayda bir yükseltiyor.
Sanayiciler dünyanin enpahalli elektrigini kullaniyor cünkü cogunlugunu dogalgazdan üretiyoruz.
Yatirimda önemli tüm isci yan giderlerinde ABliginin gelismis ülkeleri seviyesinde vede italyadan pahalliyiz.
Firmalarimiz Türkiyeden ucuz olan Bulgaristan (AB), Romanya (AB), Sirbistan vede Misira yatirim yapiyor ülkemiz pahalli olmasindan dolayi.
Üretip dünyaya mal satip döviz kazanmadan halkimiza yüksek
Maas veriyoruz onunlada ihtal mal tüketip Almanyayi zengin ediyoruz.
Bu Türkiyenin daha iyi günleri! - +1 yıl
Arkadaş varya. Ne kadar şükrediyorum. Vatan millet sevgisini rabbimin bana vermesini.. Şükürler olsun ki. Chepeli değilim. ya da muhalefet değilim. Adamlar uzaya astronot gönderiyoruz. Ona bile karşı çıkiyorlar. Neymiş maddiyatmış. Ülkemle gurur duyuyorum uzaya gönderiyoruz diye. Adamlar yok parası çok bilmem ne. Muhalefet ediyorlar. Vatanınj, bayrağını seven herkes sevinir bu habere. Avrupalılar muhalefeti ele geçirmiş. İstemediği herseye karşi çıkartırıyod muhalefeti. Muhalefete inanan bir gruh insan da, Avrupa neye karşı çıkarsa, ona karşı çıkıyor. Türkiye'nin ekonomisi hiçbir zaman düzelmeyecekse. Biz hiçbir zaman uzaya astronot göndermeyelim mi? Recep Tayyip Erdoğan tarihe adını yazmak için bu içi yapıyor, yüz yıl sonra, arkasından öyle güzel anlatılacak ki. Uzaya astronot gönderdi diye. Gelecek nesiller onu sevecek. Çünkü erdoğan diyor ki. İnsan ölür kalır eseri. Bizim işimiz eser kazandırmak
- +1 yıl
@Emre3558123 hangi partili olursa olsun ülkenin çıkarı ve menfaati her zaman en önde olmalı. Bahsi geçen tutar ne olursa olsun ay yıldızlı bayrağımızın uzayda dalgalanması bile gurur verici
- +1 yıl
@ZaraOyku amacının turizm olmadığı kesin. Amerika yapsa turizm için uzaya astronot gönderir. Türkiye ömründe ilk defa uzaya gönderiyor. Buna diyorsunuz turizm için diye. Türkiye'nin ilk defa uzaya astronot göndermesi. Turizm için olur mu? Türkiye'nin ekonomisi Amerika kadar iyi mi. Velevki turizm için göndersin. Ozamanda gelirimiz. Giderimizi karşılar. Siz neye karşı çıkıyorsunuz? Marmarayada karşı çıktınız. Köprülere de karşı çıktınız. Hastanelere de karşı çıktınız. Şimdide buna karşı çıkın. Devlet hastaneleri. Sehir hastaneleri yaptı. Yok yap işlet devret le yaptı diye karşı çıktınız. Köprü yaptı, pahalı diye karşı çıktınız. Herşeye karşısınız. Hizmet etmesin mi bu devlet. Cehepeli bi milletvekili dedi ki. Siz dünyanin en güzel işinide yapsanız. Biz karşi çıkarız diye. Siz yapılan her güzel şeye bir kılıf uydurursunuz. Hiç hükümeti alkışlamazsınız. Sizi hükümet düşmanı yaptılar. Ortaliği kızıştırdılar. Çünkü diz düşman olmasaydınız hükümete. Ilımlı olsaydınız sizde araştırıp, düşünüp, benim gibi olurdunuz bak bende cehepeli ailede büyüdüm. Bende senin gibiydim. Sonra ılımlı olmaya karar verip, araştırınca. Hükümeti destekledim. Ama siz düşmansınız hükümete. İçinizde kin var. Her seçimde ak parti kazanırsa seriat gelir diyorsunuz. Her seçimde ak parti kazanıyor. Düşmanlıpınız kininiz bitmez. Çocuklarimiz torunlarınız belki onlar ılımlı düşünür, araştırır. O nesil. Eminim. Erdoğan'ı sevecektir
- +1 yıl
@Emre3558123 Bana halen gurur duyulacak bir sebep yazamadin? Parayi basan herkes gidiyor diyorum. Bir bilimsel calimada yok. Bakin bu astronotu NASA davet etse bilimsel bir calisma icin goturseler benden cok kimse gurur duamazdi. Cehaletimi bagislayin neyi ile gurur duyuyorsunuz lutfen paylasin. Bir Turk $5M Bugatti aldimi onunladami gurur duyalim mesela. Rahmi KOC parayi bassa Uzaya o gitseydi mesela, gene gurur duyacakmiydiniz?
- +1 yıl
@ZaraOyku kardeşim illa birilerinin birşeyler söylemesi mi lazım bilim çağındayız çoğu şeyi ufak bir araştırmayla öğrenebilirsin. Ülkemiz adına ilk deneyim tabiki gurur duyacağız
Gezeravcı, 14 gün boyunca ISS'de çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzayda görev yapacak.
Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzaya gönderiliyor.
Aralarında kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar literatüre katkı sağlayacak çalışmaların bulunduğu 13 deney uzayda gerçekleştirilecek. - +1 yıl
@qwertly34 ya bunlar olmasaydı da ben gurur duyardım. Neticede türkiye uzaya astronot gönderecrk, uzaya roket fırlarmamız bile. Uzaya çıkmamız bile gurur duyulası bişey. Bu insanların beynini yıkamışlar. Hükümet düşmanlığını beyinlerine pompalamışlar. Ne iş yaparsa hepsine kılıf uydurmuşlar, karşı çıkartmışlar. Gerek şehir hastanelerine. Gerek köprülere, gerek hava alanlarına. Hepsine karşı çıkarttılar. Hiçbirşeyi alkışlatmadılar. Ekonomi kötü neden havaalanı yapıyon dediler. Köprü boş geçen yok, dediler karşı çıkarttılar. Ysp işlet devret gibi muhteşem bir şeye karşı çıkarttılar. Ilımlı, düşünen, araştıran nesili, yok edip, kendi muhalif kanalladıyla, hükümet devlet düşmanı yaptılar. Medyada, röportaj larda. Hükümer aleyhine. Ülke aleyhine konuşturdular. Ülkelerini kötülemekten. Avrupaya göç etmekden başka bildikleri yok. Ülkenşn geleceği konusunda karamsarlar. Keşke ne kadar cehepeli ya da muhalefet varsa yurt dışına gitse de. Bütün belediyeleri ak parti kazansa. Tüm milletvrkilleri ak partili olsa, istediğimiz gibi yaşasak. Bunlar ülkemizde ki. Muhalif kesim. Suriyeyi Teröre sürükleyen de muhaliflerdi. Bir ülke iflas ettiyse o ülkedeki muhalifler sayesinde.
- Gündem konusunda 26,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence gurur duyulması gereken bir haber.. başarılarının devamlarını dilerim.
20 Yorumla
+1 yılYa o kadar hazımsız ve komiksiniz ki meseleyi itibarsızlaştırmak için ne cümleler ne tespitler alemin tek akıllısı sizsiniz çünkü. Bir kere de memnun olun bu bir ilk ve ister ABD ile gidilsin ister başka bu memleketin insanlarını zamanında çöp yerine koyuyorlardı bu bariz bir şekilde başarıdır, gurur tablosudur, terakkinin ve ilmin göstergesi bizim siyasi olarak da tanınmışlığımızdır.
40 Yorumla- Gündem konusunda 735 cevap paylaştı.
+1 yılUzaya adam göndermek marifet değil, o altyapıya sahip olmak asıl önemli olan!.. Uzaya maymun da gönderiyorlar😏
Ayrıca Türkiye'nin bugün "UZAY" dan çok daha önemli sorunları ve meseleleri var.
Vatandaşın geçimi ve "Yaşam Kalitesi" gibi mesela... Çöken sağlık sistemi gibi mesela... Gelirlerin Gider kalemlerini karşılayamaması mesela... Eğitim sistemindeki rezaleti anlatmaya gerek var mı?30 Yorumla Gündem konusunda 803 cevap paylaştı. açıkcası cok heyecanlandımmı hayır. hani biz sanrıım yancıyız. böyle isterdim ki her şey sorumluluk türklerde olsun işte rica minnet bi isvecli araya c baskanını sokarak efendim bizim kampanyamız var halkımıza soz verildi hani yardımcı olun diyen bi ispanyol vs gelsin. tabi türk tarafıda eminim bişeyler yapıyordur da. bence geç kalınan bişey. ve tek yapılması hosuma giderdi ve türkiyede.
10 Yorumla- Gündem konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılGurur duyuyorum elbette. Umarım çok daha başarılı oluruz her alanda. Ülkemizin kalkınması adına bunlar çok önemli olaylar..
40 Yorumla
+1 yılBen orada bir "Azerbaycan" bayrağı da görmeyi çok isterdim. Azerbaycanın anıldığı her yerede sizinkini de andık. Bu tarihi olayda da aynısını beklerdim. Neyse sağlık olsun ;)
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHepsi yalan hepsi hikaye. Bu ülke de seçim yaklaşınca uzaya da gidilir ay a da gidilir dogalgaz petrol her şey bulunur seçim biter hadi hayırlı işler derler. Dogalgaz çıktı petrol çıktı artık kendimiz üretiyoruz yalanına inananların, bugün bu olaya inanması gayet doğal. Gerçek olsaydı, seçim öncesi insanların gazını almak için gösterilen bir şey olmamış olsaydı da, ben de gurur duyabilseydim.
20 Yorumlatabiki de bilim adına çok güzel bir gelişme. Devamı elbette gelecektir. Gençlere de örnek olması ve onları heveslendirmesi işin diğer güzel yanı
10 Yorumla- Gündem konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılBu olayda benim anlamadığım şey bu adam uzaya Cumhurbaşkanını temsilen mi gidiyor? Neden üniformanın kolunda Türk bayrağı değil de cumhurbaşkanlığı forsu var?
20 Yorumla
+1 yılTabiki gurur duyuyorum ülkemiz için çok daha fazla başarılar diliyorum bu bir başlangıçtır, geleceğimiz inanıyorum ki bugünden çok daha güzel olacak..❤️🇹🇷❤️
10 Yorumla
+1 yılTarihimizde ilk defa böyle bir şey yaşanması hem heyecan hem de gurur verici. Ben heyecanla bekliyorum açıkcası. Umarım bu görev başarı ile sonuçlanır.
12 Yorumla
+1 yılGurur duyuyorum tabiki hep derdim bizim astronotlarimiz neden uzaya gitmiyo diye
40 Yorumla
+1 yılÜlkemin herşeyiyle gurur duyuyorum, yolun açık olsun aslanım.
30 Yorumla
+1 yılÖnemli bir proje emeği geçen herkese teşekkür eder, tebrik ederım.
Şu olaya bile çamur atanlar olacaktır. Yazık onlar için
10 Yorumla
+1 yılAmerika Rusya Çin, Hindistan'dan sonra Türkiye'de göndersin. Gurur duyarız bayrağımız uzayda ayda dalgalansın
10 Yorumla
+1 yılÇok geç kaldık Amerika 1961 de gitti Çin 1999 da gitti biz 2023 de gidiyoruz çok geç kaldık çok
10 YorumlaÇok ilginç geliyor, hayranlık ve heyecan duyuyorum. Ve açıkçası gidecek olanların düşüncelerini çok fazla merak ediyorum.
10 YorumlaBi türlü gidemedi hep bi erteleniyor hem ülkemiz için hem de kendi için hayırlısı olsun ne diyelim
10 Yorumla
+1 yılYaşasın ırkımız Çine bedel kırkımız söylenir türkümüz uzaydan uzaylaraaaa
20 Yorumla
+1 yılAşırı övünmemizi gerektirecek bir şey değil. Hafız Esad döneminde Suriye bile Muhammed Ahmet Faris adında bir Suriyeli astronotu uzaya göndermişti. Bu astronot şu an İstanbul Fatih'e mülteci olarak yaşıyor.
02 Yorumla- +1 yıl
BAE de gönderdi. Hindistan Ay'a koloni kuruyor artık.
Başarılarının devamını dilerim umarım sağ salim gider gelirler
10 YorumlaNedense hiç gurur duyamadım çünkü milli değil.. Togg da öyle.. herşeyi öyle yozlaştırdılar ki insanlarda sevinçte bırakmadılar gururda... yaptıkları her şey yalan dolan...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGururluyum ve çok heyecanlıyım. Beyefendinin yerinde olmak isterdim.
40 Yorumla
+1 yılTurist olarak gidiyor. Ekonomik gündemi değiştirmek için kullanılan şeylerden biri.
20 Yorumla- Gündem konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye uzaya tamamen kendi katkısıyla gitmiyor ki
20 Yorumla
+1 yılHavacılık ve uzay bölümlerimizin neden işe yaramadığını sorgılamamız gerekir öncelikle!
10 Yorumla
+1 yılAman ne büyük iş daha önemli sorunlarımız var
10 YorumlaISS'te 9 günlük kalma ve ziyaret etme. 55 Milyon dollar Şu an . Aslinda Bunu herhangi bir zengin'de yapabilir.
10 Yorumla
+1 yılTürkiye uzaya göndermiyor ABD gönderiyor biz değil insanlara yanlış algı yapmayın gerçekleri görün az.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDün gece olmasını bekliyorduk ama bu geceye ertelenmiş. Sonuçları nasıl olacak merak ediyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlış anlaşılmasın biz uzaya giden otobüs gibi bir şeyden bilet aldık. Türkiye uzaya gidiyor diye algı yapan aktrollere itibar etmeyiniz 😂
20 YorumlaTürkiye göndermiyor. Para veriyor başkalarına onlar gönderiyor. 55 milyon dolar
11 YorumlaBizim için gurur verici ancak nilim eksikliğimiz çok bu durumun kitaplarda yer alması dışında faydalı olabilmesi için eğitim ve öğrenci olanak larımızı işe yarar hale getirmemiz gerek
10 Yorumla
+1 yılParayi ver seni de gonderirler onemli olan o roketi yapmak bizimki turist
00 Yorumla
+1 yılOleyy bizde uzaya çıkıyoruz çok lazımdı ya😄el mikiyle gerdeğe girmek gibi bir şey bu😂😂
00 Yorumla- Gündem konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yıl55 milyon dolar gidip turist olarak gitmedi mi bu dayı
00 Yorumla
+1 yılhep görev varmış falan deniyo da ne görevi olduğunu hiç bir yer bahsetmemiş
00 Yorumlabağkur emeklisinin, 10.000 lirasının farkı, uzaya gitti ahahaha
00 Yorumla
+1 yılBiraz araştırmam gerekli. Altay tankı projesi gibi yalan olmasın da 🙄
02 Yorumla- +1 yıl
Elon musk sağolsun. Kıyak geçmiş bize. Kim bilir ne kadar para ödediler bunun için.
+1 yılÜlkenin ekonomisi iyi olmadıktan sonra uzaya gidilse nolacak?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYorumlarda %52lik 🐑ülkeden memnun kesimi görebilirsiniz, ülkeye bir şey olsa bunlar için mi savasacam diye soruyorum kendime
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok iyi oldu burdan tüm Muhalefete girsin.
Muhalefet çok istiyodu uzaya gitmemizi, Sanki gidince ne oluyosa
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden bir bilim insanı değil de askeriyeden pilotu yolluyorlar bunu düşündüm. Sizce neden?
03 Yorumla- +1 yıl
Bunun arka planı ile ilgili bir bilgim yok kendimce tahmin ve yorum yapmam gerekir ise kendisi bir mühendis. Ülkemizde her alanda başarılı olan bir bilim insanı bulmakta zor. Uzay programı ise a dan z ye tüm bilim alanlarını kapsıyor ama özellikle de teknik bilgi önemli. O teknik bilgide mühendislerde mevcut bir de kendisinin ülkeye katkılarından dolayı böyle bir görevi uygun görmüş olabilirler. Bu görev için başvurular olmuştu belki bilim insanlarımiz böyle bir sorumluluğun altına girmek istememis olabilirler neticede zorlu bir görev
- +1 yıl
O adam pilot değil aynı zamanda mühendis harp okulundan mezun olurken hem asker hem de mühendis oluyorsun.
Cevap sahibi+1 yılTamam anladım mühendisi uzaya gönderiyorlar pilotu değil
Gizli Üye(18-24)+1 yılDunya duz muymus onu mu diosun hahahaha hepsini okumadim da komik sanirim
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYyyy yorum yaptiydim baska gonderiye ayri dusmud
Cevap sahibi+1 yılEzan da okuncak mi hahahha
Cevap sahibi+1 yılhicbi sey hissetmiorm bu uzay gezisiyle ilgili sanki ilkokulda yurtdisina okul gezisi yapiliyomus da veli izin kagidi ve bir miktar para ile cocugu geziye yolluyolar gibi. Ulke film platosu gibi bilim dekor resmen.
+1 yılBu olayın gündeme taşınmaması lazım bazı trollerin eline koz geçecek çünkü özellikle yandaşların
10 YorumlaAyağına gök taşı değmesin, gurur duyulası.
20 Yorumla
+1 yıl55 milyon dolariniz varsa sizde gidebilirsiniz adamlar taksi gibi yaptı biz de para verip hadi götür bizi diyoruz:)
00 Yorumla
+1 yılBunu izleyebilecek miyiz çok merake diyorum😅
12 Yorumla- +1 yıl
izliyorum
Güzel bir adım. Umarız çok daha ilerisi olur.
10 YorumlaGüle güle gitsin. Allah kaza bela vermesin 😄
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGüzel bir şey tabi keşke kendi uzay istasyonumuz olsaydı hani 2023 yılında uzaya çıkıyorduk?
10 Yorumla
+1 yılAmerika götürüyor sanki Türkiye gönderiyor gibi algı yapmayın ülkemizin bu konuda bir çabası yok
00 YorumlaUzaya gidilecek teknoloji olduğuna inanmıyorum yalan
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhayırlısı olsun
10 Yorumla
+1 yılTerli terşi koşmasın
Cereyanda kalmasın00 Yorumla
+1 yılEn az 3 kez daha ertelenir
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılçok mantıklı gelmiyor
00 Yorumla
+1 yılUmrumda bile değil
00 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Akp propagandası + turistlik seyahat.
00 Yorumla- Devamını Gör (28)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat