2023 için Türkiye Uzay Ajansı'nın 1 milyar 618 milyon liralık bütçesi gibi bir durum var. Bu bütçe TBMM tarafından onaylanmış.
100 M dolar bile etmiyor :) çok yavaş geliştiğimizi düşünüyorum

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 2023 için Türkiye Uzay Ajansı'nın 1 milyar 618 milyon liralık bütçesi gibi bir durum var. Bu bütçe TBMM tarafından onaylanmış.
100 M dolar bile etmiyor :) çok yavaş geliştiğimizi düşünüyorum

Desteklemiyorum çünkü güvenmiyorum. O bütçenin uzaya falan kalmadan, ajansın faaliyetleriyle alakasız şekilde çarçur edilip birilerinin ihya edilme projesi olduğunu düşünüyorum. Umarım öyle değildir, ama bu senaryoyu ezberletti bu hükümet bize hiç şaşmıyor. Şahsi fikrim bu yönde.
İnşaallah oluruz da önemli olan o bütçenin kullanış aşaması önemli tabi. Çünkü artık reel beklentiler yüksek. Bir şeyler söylemek isterdim de artık boş geçiyorum. Bütçe az evet ama örtülü ödenek de söz konusu olabiliyor.
O bütçe bir özel şirkette olsa uzay roketi yapar bizimkiler de gider Elon Musk'dan satın alıp aya adam gönderir, neden çünkü devlet adamlarında risk yok sermaye batar mı , kar eder miyim , yeter ki şov olsun dert
NASA uzay giysisinin fiyatı ne kadardır?
Bir uzay giysisinin fiyatı yaklaşık 12 milyon dolar olarak belirlenmiştir.
Cevap
41Cevap
Uzay konusunda umarım başarılı oluruz
100 milyon dolar bile değil.
Bu konuda yetişmiş elemanımız bile yokken milletin paralarının böyle şovlara dökülmesi abes. Önce insan yetiştirir sonra bütçe verirsin, bunlar önce para yiyelim sonra birilerini çıkarır başarılı diye pazarlarız kafasında.
Geçen hafta mecliste spor bakanlığının pandemide 5 milyon kişiye şişme havuzlarda yüzme eğitimi verdiği iddiası ile milyonlarca lira para söğüşlediği tartışılıyordu. Chpli bir vekil eğitim alanların listesini gösterdi, içinde ölmüş insanlar, 6 aylık bebekler falan var.
Spor bakanı da ''Ne lan bu'' diyenlere ''Verilmeyecek hesabımız yok'' diye hönkürdü ama bir hesap vermedi tabii ki de.
Yanisi böyle bir hükümetin olduğu ülkede uzay ajansı dendiğinde amacının ne olduğu düşünülüyor, anlamıyorum.
Millet uzaya giderken biz neyle ugrasiyoruz denirdi hep. Simdi bunun icin adim atiliyor ama alayci, kucumseyici yaklasan cogunluk. Helal olsun diyorum zamanla hersey olur bizim digerlerinden eksigimiz yok. Elimizi kolumuzu baglamislar 100 yildir gelisememisiz. Simdi yeni yeni biseyler yapmaya calisiyoruz. Bunlari gorememek icin ya kör ya da niyeti bozuk olmak lazim.
Gelişmemiş zihinlerin yine her zaman ki gibi boş yorumlarına maruz kalmaya devam etmekteyiz. Ne acı verici...
Bu projeyi sonuna kadar destekliyorum, hükümet değişse bile projenin bozulmasını istemiyorum. Savunma sanayi atılımlarımız ile herkesten daha iyi olabileceğimizi kanıtladık neden geri duralım?
Hükümetle alakası yok ciddiye alınır ve yapılırsa çok iyi olur.
Bence oluruz, uzay madenciliği önemli, büyük devletlerin çoğu bu alana yatırım yapıyor, ufakta olsa bir adım atmamız ilerideki nesiller için başlangıç olacaktır, ayrıca koloni kurma vs işine de girmemiz lazım.
Ne olursa olsun bir yerden başlamak lazımdı. Tıpkı aya ilk defa ayak basan Neil Armstrong'un dediği gibi: "İnsan için küçük, insanlık için büyük bir adım".
Verilen eğitim ne ki uzay ajansı kuruyoruz? Var mı bizim yetiştirdiğimiz bu konularda bilgili insanlar?
Daha kendi yetiştirdiğimiz doktorlar için giderlerse gitsinler diyoruz. 🥺
O paraya fabrika kurup adam çalıştırsalar daha makbule geçer. şu an bizim uzayla işimiz yok. önce aç karnımızı doyurmalıyız.
Ne güzel demiş aydın insanlarımız.
''PARASI YOK AYRAN İÇMEYE, TAHTARAVLA (fayton) GİDER ZIÇMAYA''
Halk ekmek kuyruğunda insanlar agliyor, eytliler hak ettiklerini alamıyor. 1 milyar para ile uzay saçmalıkları dönüyor. Şaka gibiyiz
@Xxxars7a konyalisin galiba
Kesin 5 firmadan biri alir ihaleyi. Kayseri bozkirlarina dev bi beton yigini... Sonra bigun reisi de cagirirlar şantiyeye havaya bakip "evet dogdu güneşim" diyecekler. Sora saglam bi kavaltı. Modunu yaklarlar tabii..
Güzel para 3/1 Uzay ajansına 3/2 su ceplerine gider. Bir uydu fırlatırlar Avrupa bizi kıskanıyor olur
sonra çıkarlar açın camları kombileri marsda gaz bulduk
Ulan bizi daha yerdekilerle düzene oturtamadık yere sığamıyoruz gökle ne işimiz var şu an
Uzaya gitmenin en ekonomik halini icat etcez belki ne varmış bütçe azsa...
ilerleme var, en azından artık elbiseleri yapabiliyoruz 😂😂
Toketsan o yüksekliğe cikicak füzeler ve çeşitli motor prototipleri var bence oluruz
Komik seyler bunlar... Egitime ayirdiklari butceye bakmak lazim once... uzaya gonderecek astronotu , fizikciyi yetistiremedikten , bu teknolojiyi gelistirecek muhendisi destekleyemedikten sonra (bu paralarla zor da) teknoloji olsa neye yarar...
Bir yerden başlamak lazım. Gelecek uzayda ve Türkiye bu yarıştan geri kalmamalı
Ne uzayı ne ajansı hepsi algı operasyonu yahu.
Cvp bile veremeyecek ezikler engel atıyor cvp bulamayınca komikti
Uzayda mangal yakacaz hadi bismillah
Oluruz diye inanıyorum.
roket yakıtı bile dolmaz o paraya
Bi yerden baslamaliyiz
Yandaşlara aktarılacak para
Hangi konu da çok hızlı gelişebildik ki?
Daha yolumuzda yürüyemiyoruz yahu ne uzayı
Zaten hep sizin gibiler yüzünden geri kalıyoruz
@Yücelideryoldaş Neyi savunduğum hakkında zerre bilgin olmadan beni yargılama ak kurt :)
Tamam dayı sende git oz aman ya kölesi muhalefete destek ver. bay kemal dün abd de bugün ing de yarın Almanya'da. adam ülkeye yabancı sözde ekonomist getirsin, n, togu engellesin, bayraktarı engellesin, hdpkk ile koskoca yürüsün. Sende onöardansın
@Yücelideryoldaş Bak hiçbir şekilde siyaset yorumum olmadı :) neden onlardan olduğumu düşünüyorsun bunu anlamıyorum
Gök yüzüne bakar dururuz işte en fazla :D
Çok düşük, diğer ülkelere göre.
Ay'a dört şeritli yol yaptık dediler inandım abi
oluruz.. mangalda yaparız 😂
Yok be ya boş işler paraları cukkalıcaklar.
Her iş bitti uzay kaldı
Bu paraya ancak roketin yakıtını alırlar
o parayla atmosfere çıkamazsın :)
onlardaki bütçe bizde yok ki..
Çok düşük bir miktar
İnşaallah oluruz.
😂 😂 😂 Ya havle
İnşallah oluruz
Hadi hayırlısı
rezalet
Oluruz neden olmasın
Komik