Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı. Aile meclisinin kararıyla demek öldürüldü. Ülkemizde zaten hukuk-anayasa-kanun-nizam hiç iyi işleyemiyor ki. Türkiye dünyanın Muz cumhuriyeti denilen ülkelerinden farksız. Bu kadar çok olaylara rağmen tek çare olsa olsa birçok suç kaydı olanlara polis ve askerlerimizin susturucu silah ile tam kafadan headshot Katliam ve Soykırım yapması gerekiyor
https://www.youtube.com/embed/ApR6IJOj69w(Mesela 1,000,000 mermi = 1,000,000 tam kafadan headshot ölü suçlu insan)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
u 10 ayBu ne saçmalık ya okurken kanım dondu resmen. Birilerinin yaşaması ne ara insanların onayına kaldı. Gerekli cezaları alırlar umarım. Diyecek sözüm yok.
11 Yorumla- 10 ay
Alsalar ne olacak ki biri yatacak o iki kişinin ölümüne karar verenlerin hepsi dışarıda mutlu mutlu yaşayacaklar
10 ayGerçekten yorum yok içler acısı bir durum..
10 Yorumla
10 aybana ne Diyarbakırdan diye düşünüyorum
125 Yorumla- 10 ay
Bunlar yeni bir şey zannedenler var yorumda 😂😂😂 kültürler kültürler, her ırkın kendi kültürü var. Siz sadece yeni duyuyorsunuz. Bu arada herkese Sıraya'yı Taşlamak filmini şiddetle öneriyorum
- 10 ay
Soraya'yı Taşlamak
- 10 ay
@EntelDantelTekKişi bunlar ne kültürü olucak devlet mi kurmuşları tarih de ırak suriye den gelme kitle 60 70 yıl önce
- 10 ay
Tamam kanka boş ver her yorumun altına yazma jssjsk
- 10 ay
aynen dediğin gibi Suriye'den Irak'tan gelen kültür o. kültür kelimesi her şeyi kapsar, kötü ya da iyi, o yüzden kullandım. Habere bakınca Soraya'yı Taşlamak filmi geldi aklıma. O da İran'da yaşanmış gerçek bir hayat hikayesi. Tipik aynı oraların kültürü işte bu da.
- 10 ay
@EntelDantelTekKişi her girdikleri ülkede aynılar japon ya da bile kürt sorunu var :) isllah orayı da bok etmezler sınır dışı ederler
- 10 ay
😂 o Japonya'da olanları biliyorum. ama beter olsun Japonlar da. uzaktan bakıp bizi kınayan her ülkeye gönderilmeli 😂 Dogmatik kültürler bunlar. tehlikeliler. Orta doğu kültürünün dünyaya yayılması eninde sonunda her yeri mahvedecek.
- 10 ay
Bu mu kültür kültür olması için 1000 yıllık tarihi olmalı tek hareketiyle Kavimleri Göç ettirmeli, adam aşiret ve sözde töre gereği kendi kızını öldürmüş aw kendi kızını hem de 10 yaşında kızının önünde bir de bu ilk değil ülkem tarihinde kaç yüz tane bu tarz olaya maruz kaldı daha geçenlerde bıçaklanarak öldürülen İtalyan çocuğu olsun bu olay olsun hayır yani sanki bu ilk olay da bir şarkı sözü vardı bir memleketi sevince faşist ama bölünce değil misin diye konu bundan alakasız ama ırkçılık dediğin Çin in Doğu Türkistan a yaptığıdır sen gelir de bir tarz insana her hakkı verirsen bunlar askerine tarihine hakaret ederse ve sen onlara ne yapıyorsunuz aq dersen bu ırkçılık olmaz
- 10 ay
Emre aynı taraftayız ama kavramla ilgili algımız farklı. Siz "kültür" kelimesini olumlu olarak kullanıyorsunuz. bu yanlış bir kullanımdır. "Kültür" her şeyi kapsar. örnegin kerhane kültürü de bir kültürdür. her çeşit alışılagelmiş kitlesel/kesimsel/toplumsal/ırksal sistemli davranışlar ve yaklaşımlar kültürü oluşturur. En başta da dil bir kültürdür.
- 10 ay
@EntelDantelTekKişi ön japonlar kürt diye kitap çıkarmış adamlar ölücem ya :D orada bile millet rahat huzur vermiyorlar arkadaş şaka gibi
- 10 ay
Hayır aw kültürü felan boşverin de ben şunu anlamıyorum diyolar ki siz biz adamımızı astınız zamanında kardeşim sizin adamınız gelip Kurtuluş Savaşında ülkesini kurtarmanın gururuyla savaştan yeni çıkmış askerimize kurşun sıkmış ne yapsaydık madalya mı taksaydık diyoruz konuyu değiştiriyorlar
- 10 ay
@EmrexyZ10 ihanet etmiş bunu savunan kitle o kitle ile alakası yok onlar pagrudini ermeni şehsait şu an destek çıkan ise bunlara soyu sopu belli diyil o ihanet eden şehsait puştunu diyorsun galiba rus generaller ile iş tutup isyan çıkardı rus generaller ile resmi var şu an bunlar destekleyen kitle o tarih de bu ülke topraklarında bile yoktu kürdüm diye dolanan arkadaş ne anlatıyorsunuz derim zaten bunu savunan kitle turgut özel dönemin de ülkeye sokuldu irak dan çoğu zaten kimlik kayıtlarına baksınlar 40 50 fazla gitmez soy alt üst ve mevcut doğu illerinde 2 milyon fazla ermeni kökenli kitle var kurmançi iş de şu an kürdüm diye dolanan tuhaf arkadaş bunlar herkese kürt diyor devlet bir önlem alsın zaza kürt diyorlar orada yaşıyan türkmene araba ermeniye ve biz zulüm gören halk masalları ile bu ülkeye nasıl girdiklerini devlet açıklasın hiç bir kurtuluş savaşın da bile yoklar cumhuiryet kurulduk dan sonra yavaş yavaş sokuldu bu topraklara bunu yapanlar kimler bunları kimler soktu araştırılması lazım bu ülke de o kadar etnik guruplar türkler ile binlerce yıl beraber yaşamış sorun olmuyor bunlar hiç bir tarih de türklerin olduğu bir yerde bulunmamış bizim bunlar ile hiç bir bağımız yok ne tarihi ne kültürel kendileri bir şey anlatıyor masallar içimiz de o kadar etnik azınlık var hiç birin de sorun olmuyor bunlar da neden var manidar
- 10 ay
diyar bakır o doğu iller türkmen şehirleriydi 60 70 yıl önce kimler bu etnik yapıları sokup bölgenin etnik yapsını bozmuş araştırılsın ben devletin yerinde olsam iran 10 milyon türk doğu sınırlarına indirim yerleştiririm böyle ufak hiç bir vasfı ülke milete olmamış azınlıkların bu kadar ülkede sorun çıkarmasına izin vermem ihanet edenin al kimliği geldiği ırak suriyeye postala
- 10 ay
ne dediklerine kulak verdiğiniz sürece daha fazla konuşacaklar. görmezden gelmek en iyisi
- 10 ay
@EntelDantelTekKişi ben pek fazla önemsemem ama tarihim iyidir genel çok yanlış bilgi oluyor bunların yalanları yüzünden ondan söyledim
- 10 ay
@metropoltilkisiii evet ırkçıyız artık, yüzlerce yıldır ırkçılık yapmamak ne kazandırdı bugün bize görüyoruz de onlara. Türk ismini kullanmak tartışma konusu oldu, hale bak.
- 10 ay
@EntelDantelTekKişi haklısın
- 10 ay
Yani ben ırkçı değilim şahsen sonuçta insan doğarken ırkını seçemez ama ülkemi bölmeye çalışıyorsa hiç bir şekilde affedilmemesi gerektiğini düşünüyorum sen bu bayrağın (🇹🇷🇹🇷🇹🇷) altında yaşa sonra bunu koruyan askerimize saldır yok öyle dünya bunu hangi ülkede yaparsan yap adamı paket ederler
- 10 ay
@EmrexyZ10 katılıyorum çok doğru başka ülkede olsa sınır dışı ederler acımazlar hain bizde çok
- 10 ay
kendi adıma söyliyeyim: ben ırkçıyım! mecbur o görüyorum bu tutumu da. küreselleşme adı altında egemen ırkları kendi ülkelerinde (ki bu neredeyse her ülkede aynı işliyor bu sistem içerisinde) yok ediyorlar. ve bunu da hümanizm safsatası ile yıllardır işliyorlar beyninmize. ucuz iş gücünü/ emek gücünü gelişmiş şehirlere toplayıp köleleşmiş bir toplum yaratmak için kimlikleri/tarihleri yok ediyorlar. hızlı üreyen alt sınıf ırklara da ihtiyaçları var... bunlar geniş konular ama özetini yazıyorum ve bir toplum bilimci olarak bunları söylüyorum.
- 10 ay
@EntelDantelTekKişi ırkcılığı kötü lansa eden zaten avrupalı küreselciler bu ülkede ırkı ne olduğu belli olmuyan bir kitle ırkcılık zaten yapamaz bence deniyorlar diyelim daha doğru olur
- 10 ay
bu zihniyet avrupaya bile suriyeli sokmak istedi türkiye engel oldu avrupa devletlerin başları içine kadar girmiş bir yapı
- 10 ay
Batı ülkelerinin durumu şu an çok kötü. Hadi diyeceksin TR geçmişten bu yana coğrafi uygunluğu nedeniyle zaten her çeşit kültürü barındarmaya alışık, ama Avrupa tarihi boyunca karşılaşmadığı dogmatik kültürlerle şu an yeni yeni karşılaşyor. Siz ne kadar takip ediyorsunuz bilmem ama batıda sıradan halk arasnda ırkçılık çok şiddetle yükseliyor ki onlar da yok olduklarnın farkında. Ama onların insan gücüne ihtiyacı var. Peki kendi nüfusu zaten fazla olup da insan gücüne ihtiyaç duymayan ülkelere ne oluyor? İyi şeyler olmuyor. burada konuşamuyoruz tabii.
- 10 ay
İkinizi de engelliycem az kaldı özele geçin yeter
- 10 ay
@EntelDantelTekKişi kendine kıydı :)
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür haberler gerçekten yürek parçalayıcı ve toplum olarak hepimizi derinden etkiliyor. Aile meclisi kararı gibi yapılarla bireyin yaşam hakkının gasp edilmesi kabul edilemez. Bu durum, hem kadın cinayetleri hem de gelenek adı altında şiddetin ne kadar tehlikeli bir boyuta ulaşabileceğinin göstergesi.
Hukuk ve adalet sisteminin bu gibi olaylarda kararlılıkla devreye girmesi şart. Cinayetlerin bireysel değil, kolektif kararla işlendiği bu tarz olaylara ağır yaptırımlar uygulanmalı. Kadınların yaşam haklarını korumak için toplum olarak daha güçlü bir dayanışma göstermeliyiz.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u 10 ayBunlara insan demeye bin şahit ister
20 Yorumla
10 ayAllah bu kararı veren "sözde" aileyi kat kat karşılığıyla süründürür umarım...
Çünkü devletin yaptığı bir şey yok Türkiye'de adalet diye bir kavram yok..
İçim acıyor Resmen her gün yeni bir kadın ölüyor Hayatta ne olursa olsun kimse öldürülmeyi hak etmez bu caniler hem bu dünyada hem de öbür dünyada cezalarını bulur..
10 Yorumlaİnsanlar vicdanını merhametini insanlığını ne ara bu kadar kaybetti anlamıyorum. Her gün bir yerlerde birileri bu vahşeti yaşıyor ama biz sadece izliyoruz insanlığımizdan utanıyorum..
113 Yorumla- 10 ay
Malum ırk
- 10 ay
Genellikle o ırktan çıkıyor
- 10 ay
@metropoltilkisiii o değil de türkiye en çok enses sakat çocuk doğunları doğu da olduğunu öğrenedim
- 10 ay
Öyle bence de ama doğunun her yeri bir değil bazı yerleri var vahşet derecede cahil ve kötüler
- 10 ay
@rumm06 bunlar dan her pislik çıkar sevmem zaten ülkede yaptıkları ortada bunlar anca karı kız keser adam çıkmaz bunlar da vur kafasına iki tane halkların kardeşliği masalı :)
- 10 ay
Harbi lan biri böyle bir soru sorsa da nefretimi kussam diye beklemişsin shsjsj
- 10 ay
@metropoltilkisiii bunların tarih de neler yaptıklarını bildiğim için olabilir her girdikleri devlete millete ihanet etmişler :)
- 10 ay
Tamam reis sen boş ver sakin ol sktr et relax relaxxx shsjsj
- 10 ay
@metropoltilkisiii sakinim sorun şu aslın da böyle aydiyeti ne olduk belli olmuyan kitleler var azınlıklar var tarihleri yok kültürleri yok doğru düzgün ondan bundan çarptıkları ile yaşıyorlar bir çok millet ile karışmış genelde bunları ingiliz yadudiler bu kitleleri mevcut ortadoğu ülkelerin içleri sokar vatana millet kavramları pek olmaz böyle kitlelerin iç sorunlar bölücülük rahat yapabilir koca ırak da suriye 2 tane sorun çıkaran kitle var dürziler birde bunlar kurmnaçi hintli şu an kendilerine kürt kimlik oluşturma çabasın da olanlar iran da bile israil saldırı yaptığın da bu kitle hemen özerlik ilan edip bölge sorun çıkardı orada bile osmanlı arşivlerine ihanetler çok fazla mısır kaynakları bakınca mısır dan bile böyle kovuldular suriye sınırlarına suriyenin yukarısın da arap milletine rahat huzur vermiyorlar diye ırak paketlediler biraz ingiliz oyunu ile israil oradan dümen den vuruyoruz diye gösterip türk sınırlarına sokup turgut özal dönemin de şu an gördüğün nufusun yüzde 80 sokuldu cumhuriyet dönemim de mustafa kemal bunlar gibiler girmesin diye o sınırlara mayın döşedi ama kaçak yollar dan bile olsa ufak bir kitle girdi proje yani bunlar büyük israil piyonları nereye sokarsan sok ihanet ederler japon da bile japonlar burayı terk etsin sloganı atıcak kadar zavallılar tarihi belgeler bile yayınlamışlar ilk ön japonlar kürtler diyor hintliler baybaşin aşireti başındaki torbacı allah kürtür diyor adam kitap basmış aw :) böyle ezilik sendorumu olan bir kitle hiç bir türlü entegre edemezsin o yüzden bitmeyen terör kaçak elektirik kaçakcılık türk düşmanlıgı mezapotanya diye dolanırlar alakaları bile yok en yakın akrabları ülkede esmer hint kökenli çigeneler beyazları avrupa kökenli kendileri de bildikleri için kimlik oluşturma çabaları var :) komik aslın da
- 10 ay
bizde bunları göremezsin binlerce yıldır kültür aile biçimi yaşam tarzları belli iran bile 40 milyon türk var hiç türk terör olayı duydun mu o kadar zülüm olmasına ragmen üstün milletler var birde alt sınıf düşük milletler var farkları belli ederler :) uzun konular yazsam sığmaz buralara anlamışsındır umarım
10 aybunlar çok var böyle şeyler kaçakcılar iş başında dur şuraya kaçak elektirik map atiyim
23 Yorumla- 10 ay
@EmrexyZ10 biz de vatan bölünmesin diye kaçak çay içmiyoruz :) zaten bu çaylar türkiye de üretiliyor dışarı çıkıp harmanlanıp geri sokuluyor bölge deki bütün içilen çaylar karadeniz bölgesin den çıkıyor
evet cahillik akıyor yargılanmalı ama kürt aile diye betimlemen ne kadar normal ve yorumlarda malum ırk demen? zihniyetiniz ayrımcılığınız batsın.
31 Yorumla
10 ayTöreri batsın diyecek bir sözüm yok. Çünkü bu tür olaylar hiçbir zaman bitmeyecek
15 Yorumla- 10 ay
Töreleri
- 10 ay
İki akraba birbirini sevmiş kaçmış bunlar da yıllar sonra peşine düşmüş öldürmüşler kadını
- 10 ay
Çok üzücü..
- 10 ay
@biresintii töre dedikleri türk aile yaşam biçimi adamlar bizim töremisi bile bk diyorlar birileri çıkmış töre diyor bunlar kültür ırk mı varda devlet kurmuş mu da töre bilir ırak suriye den gelme bir kitle
- 10 ay
Var. Nasıl yok? Araştır önce! bunlar; sokakta görukleri her kadina magaradan yeni cikmis gibi agizlarinin suyu aka aka bakarlar, igrenc laflar atarlar, taciz ederler, bazilarini bu da kesmez tecavuz ederler; kendi taraflarindan bi kadin, birini sevmeyegorsun, bir iliski yasamayagorsun, o pis, oksijen almayan cehalet dolu beyinleriyle, o katranlanmis kotu kalpleriyle, olumune karar verip, adina da tore, namus derler. iceri girince de, namus cinayeti diye kabara kabara tespih sallarlar. bunu yapanların asit havuzlarına atılması gerekir.
10 ayDemiş ya şiirinde Can Yücel; “Bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz… Lan bu kadar ………….. çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz?
zihniyetlerini... im
10 Yorumla- Gündem konusunda 941 cevap paylaştı.
10 ayBu ne berbatlık ya utanmaları lazım bu kadar rezil oldukları için.
10 Yorumla Ruh hastalarının olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ne düşünebilirim ki
10 Yorumla
10 ayKalbim sıkıştı, bunlar gerçek olamaz değil mi böyle bir beyinsizlik kalpsizlik çok ağır
10 Yorumla
10 ayİnsan ne tuhaf bir canlı, beyni gelişmeyince canavar gibi bir şey oluyor
10 Yorumla- Gündem konusunda 455 cevap paylaştı.
10 aySonra ırkçı mırkçı gelde olma ankaradan ötesine geçmeye korkar insan canavar yaratıklar
10 Yorumla
10 ayAllah böyle varlıkların b elasını versin başka da diyeceğim yok
10 YorumlaAile meclisi kürtlerde popilerdir bence kürtlerin ülkeden temizlenmesi lazim amasyada
10 YorumlaBir şey düşünmek istemiyorum akıl sağlığı diliyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 aysözün bittiği yerdeyiz her zamanki gibi yazık...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aySebep neymiş? Niye bu kadar sinirlenmişler?
10 Yorumla
10 ayKürt aile ve malum ırk mi allahn embesili ne alaka yani faşist seni
03 Yorumla- 10 ay
@Çedman malum ırk anniskti heralde
Töreymiş pis chliler bu tür olaylar bitmeyecek
16 Yorumla- 10 ay
Bende antepteyim çevremde Kürtler var ama bazı yerlerin Kürtlerinde hala töre var cehalet ver
- 10 ay
Evet cehalet var ama sadece Kürtlerde mi? Gerçekten bazı kesimlerde cehalet çok yaygın ama bu sadece Doğu’nun belli yerlerine özgü değil. Asıl mesele şu ki Türkiye’nin genelinde ciddi bir cehalet sorunu var. Eğer bir ayrım yapacaksak halklar arasında değil insanlıktan nasibini almamışlarla geri kalanlar arasında yapmalıyız.
- 10 ay
Valla ben en çok Kürtlerde gördüm kavgacisi da Kürtlerde saldirganı da çocuklara terbiye veremeyen ebeveynler de Kürtlerde çoğunluk Kürtler abi aksini idda eden kürttür.
- 10 ay
Kürt kökenliyim ama bu topraklarda Türk kimliğiyle büyüdüm yaşıyorum da. Irkçılık kimseye değer katmaz sadece bölünmeyi derinleştirir. Açık konuşayım Kürtler şöyle yapmış başlıklı haber pek görmedim ama Türkler böyle yaptı denilerek genelleme çok yapılıyor sizce burada Kürtler mı zararlı. O yüzden mesele ne Kürtlük ne Türklük mesele vicdan. Kimlikler insanı yüceltmez ama insanlık kimliği yüceltebilir. Umarım bir gün ırkçılık da cehalet de bu topraklardan silinir ve biz gerçekten bir millet olmayı başarırız ve tekrar diyorum eğer bir ayrım yapılacaksa bu insan olanla olmayanı ayırt etmek için olmalı. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız İyi günler.
- 10 ay
Valla okuyamam çok uzun
10 ayDiyarbakırlı olduğum için kendimden utanıyorum
11 Yorumla- 10 ay
Shjsjsjs
Gizli Üye(25-29)10 ayDiyarbakırda metropolde mi oturuyorsun
12 Yorumla
Cevap sahibi10 ayAy ne terbiyesizsiz
- 10 ay
Öyleyimdir
10 ayDetaylı bakacaktım fırsat olmadı
10 Yorumla