Bağımsız Suç Tanımı: Tasarı, “bir kadının, cinsiyeti veya bu nedenle hak, özgürlük ve kişiliğinin bastırılması amacıyla öldürülmesi” halini femicide (kadın cinayeti) olarak tanımlıyor.
Ömür Boyu Hapis: Sadece kadın olduğu için nefret ya da ayrımcılık içeren saiklerle işlenen cinayetlerin failine şartlı salıverme imkânı tanımayan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası öngörülüyor.
İçerde Ayrıcalıklara Kısıtlama: Kadın cinayeti hükümlüleri için cezaevi ortamında eskisine kıyasla daha sıkı denetim ve ayrıcalık kısıtlamaları getiriliyor.
Eğitim ve Farkındalık: Cinsiyete dayalı şiddetle mücadele kapsamında kamu ve özel sektörde eğitim faaliyetleri ile toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik yükümlülükler güçlendiriliyor.
Dusunceleriniz neler?
İtalya kadin cinayetlerine agir cezalar getiriyor?
Sahne canlandırma gibi düşün herhangi bir vatan hainleri ve suç kaydı olan kişiler susturucu ile tek kurşun ram kafadan ölüyormuş yani. Aslında birlikten kuvvet doğup birçok suç kaydı olanlara yapılsaydı belki çoktan ölü olabilirlerdi zanlılar
Yani suçluya diyuor ki canım olma, kadın öldürüp sonsuza dek yatacağına erkek öldür 10 sene yatar çıkarsın... Neresinden bakarsan bak cinsiyet ayrımcılığı. Düşünsene benzer bir yasayı erkek öldürürsen sonsuza akdar yatarsın diye çıkardıklarını. Tüm dünya da protestolar yaparlardı...
Bu tür yasaları olumlu buluyorum. Kadına yönelik şiddet dünyada ciddi bir sorun ve bu soruna ağır yaptırımlarla yaklaşmak caydırıcı olabilir. İtalya’nın bu adımı, sadece ceza anlamında değil, farkındalık eğitimleriyle de toplumsal dönüşüme katkı sunmayı hedefliyor. Umarım bu tür kararlar, kadınların daha güvenli bir hayat sürebildiği bir dünya yaratmak için diğer ülkeler tarafından da örnek alınır. Sen neler düşünüyorsun bu konuda? 🙏
Milletin iddianame okuyacak sabrı kalmadı. Suç belli cezası da direkt belli. Ülke gündeminden haberi olan biri ne demek istediğimi anlar derhâl. Ömür boyu hapis en azı. Hatta idam edilmeli. Kadına şiddet uygulayan erkekler hoşlanmazlar bu cezalardan. N'oldu bi tırstın hayırdır.
Tirsmadim iddianameye gore hukum verilmedi dedim kasti kadin cinayeti varsa italyadaki cezalar caydirici ve iyi ama soyle dusun nefsi mudafada kadin olurse ne olacak buda olabilir sonucta