İtalya'da kimyasal hadım gündemde! Tecavüz ve cinsel suçlara çözüm olur mu?

İtalya, ülkeyi sarsan toplu tecavüz skandalı sonrası zorunlu kimyasal hadımı tartışıyor. Kısaca kimyasal kastrasyon denen Geçen hafta başlayan davada ortaya çıkan ayrıntılarla birlikte İtalya’da adeta öfke patlaması yaşandı.

POLONYA’DA DA ZORUNLU

Hadım operasyonuna halihazırda birçok AB ülkesinde gönüllü olarak izin veriliyor. Yani suçlu cezasının tamamı veya bir bölümünü çekmemek karşılığında bunu seçebiliyor. Sadece Polonya’da tecavüzcüler ve çocuklara yönelik cinsel istismarcılar zorunlu olarak hadım ediliyor ayrıca Endonezya’da bu yöntem çocuk tacizcileri için uygulanıyor.

Başbakan Giorgia Meloni’nin koalisyon hükümetinde Altyapı ve Ulaştırma Bakanı olan Salvini’nin kimyasal hadımı önermesiyle kamuoyundaki tartışmalar iyice alevlendi. Salvini “Bir kadına ya da çocuğa tecavüz ediyorsanız açıkça bir sorununuz var demektir ve hapis cezası yeterli değildir” dedi.

Salvini, tecavüzcülere zorla kimyasal hadım etme teklifini Parlamento’ya getirmek istiyor. Önerisine göre hadım yöntemi, bir hakimin çocuk tacizcisi veya tecavüzcüsüne ceza vermesiyle birlikte uygulanabilecek. Suçun tekrarlanması durumunda ise otomatik olarak uygulanacak. Türkiye'de kimyasal hadım cezası, 2015'te Mersin'de, 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'ın öldürüldüğü olay sonrasında tartışılmaya başlandı. 2016'da yürürlüğe giren konuyla ilgili düzenleme Ağustos 2017'de Danıştay tarafından durdurulmuştu ancak 2018 de Recep Akdağ tarafından tekrar gündeme getirilmişti...

Haber Kaynak QR Kodu
Haber Kaynak QR Kodu
İtalyada kimyasal hadım gündemde! Tecavüz ve cinsel suçlara çözüm olur mu?
İtalyada kimyasal hadım gündemde! Tecavüz ve cinsel suçlara çözüm olur mu?
Evet olabilir diye düşünüyorum.
Hayır olmaz, bu sapkın bir davranış biçimi hastalık.
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
İtalya'da kimyasal hadım gündemde! Tecavüz ve cinsel suçlara çözüm olur mu?