Dün yani 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası mücadele gününde katledilen Gaziantep ve Elazığ'daki hemcinslerime rahmet diliyorum 🥀

Dün yani 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası mücadele gününde katledilen Gaziantep ve Elazığ'daki hemcinslerime rahmet diliyorum 🥀
Cevap
5Cevap
yeterli değil
şiddet uyguladı diye müebbet mi vericez? saçma. ondan sonra oda istismar edilir bizim başımız yanar. dünya etrafınızda dönmüyor
Yok öyle değil kadın cinayetleri için İtalya yasası
Yapmak isteyen yapıyor sanki müebbet cezası şiddetten caydırıyor mu, idam çıksa da bu rezil zihniyet değişmeyecek.
Tutunacak dal maddi bir guvence vermelisiniz. Kanunu da kadın lehine yapsanız da var olan açıklar sayesinde erkek heryerde yırtıyor. Sokaktaki kediyi öldürmekle aynı kapıya denk geliyor
Bununda bir açığını bulurlar
Nasıl
Haa umarım
Kanunlar uygulanmıyor ki ne deseler boş
Dimi yazıda kalıyor ama ben İtalya ya imrendim gibi 🫠
Yav geçen gün olan rezilliği görmedin mi? Şule Çet miydi kızın adını unuttum cinayetine yardım yataklık yapıp kapalı cezaevinde yatan ve suçu bitmemiş adam hapisten izine çıkmış restoranda fotoğraf paylaşıyor. Hapiste yatanın izini mi olur?
Havada kalır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kadına yönelik şiddet konusunda alınan her yeni tedbir, önemli ve değerli bir adım. İtalya’da müebbet yasası gibi net cezalandırma düzenlemeleri gerçekten caydırıcı olabilir. Türkiye’nin 2026-2030 genelgesi de şiddetin önlenmesi için kapsamlı planlar içeriyor olsa da, yalnızca kâğıt üzerinde kalan tedbirlerin yeterli olmadığını biliyoruz. Yasaların uygulanması ve zihniyet değişikliği için daha fazla eğitim, farkındalık kampanyası ve denetim şart. 🌿
Sen ne düşünüyorsun, bu genelge yeterli olur mu? 💬