Sağcısınından solcusuna hepiniz aynısınız ne CHP gelince ülke düzelcek nede akp neden bir partiye bir ideolojiye körü körüne bağlısınız
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
ben chp geldiğinde emeklinin ve işçinin daha adil bi kazanca kavuşacağına inandığım için destekliyorum. ayrıca siyasal islamın, toplumun daha düşük eğitimli kesminin inançlarını sömürerek kendi çıkarına ve servetine hizmet etmesi için kullandığı bütün dünyada bilinen bi gerçek. o yüzden siyasal islam tabanlı bi partinin artık bu ülkede yeteri kadar ağırlığını aldığını, dünyalığını 7 nesli çin tamamladığını düşünüyorum. daha fazla yedirmeye gerek yok.
014 Yorumla- 10 ay
Chp seçim zamanında erken emekliligi getiricez dedi buda akp nin sıkışıp oy için biz getiricez demesine sebep oldu ve getirdilerde. Chp bunun ülkeye zararlı bir şey olduğunu bilmiyor muydu?
Bunu da geçtim siyasal İslam olması bir şeyi değiştirmez. Mustafa Kemal hem laikliği getirdi hem de diyaneti kurdu... Bunda bir çelişki yok mu yani? - 10 ay
@mAlperen naapsaydı Mustafa Kemal. kurmasaydı diyaneti getirmeseydi laikliği bak azıcık doğuya görürsün ne olacağını. bütün o ülkeler bize imreniyorlar. 2000 li yıların başında siyasal islam değil de sosyal demokrasi yönetseydi 25 yıl şu an refah seviyemiz avrupaya en azından bi italya seviyesine gelirdik. AB ye zaten girerdik.
- 10 ay
Şu anda İslam la yönetilmiyoruz ki. Refah seviyesi 100 yıl öncede iyi değildi. Bak yabancı kaynaklara Türkiye savaşa girerse ne yaparız diye konuşuyorlar. Zenginliğimizle değil nasıl savaştığımızla ve yönetildiğimizle biliniyoruz biz. Türkiye denilince tatil yeri değil Avrupa nın birinci, Natonun ikinci gücü diyorlar. Para işi kolay, önce buradan ölmeden kurtulmamız lazım. İsrail geliyor, ne yapmış Mustafa Kemal? Para mı atıcaz düşmana. Bak verdik parayı abd ye vermedi f35 leri. Atatürk kurmuş bari onun için verelim mi dediler? Mustafa Kemal o kadar düşünseydi bizi harfleri değiştirmeden önce Osmanlı kaynaklarını saklardı, yeni alfabeye göre çevirttirirdi
- 10 ay
@mAlperen kitap okuma konusunda avrupanın yüz karası bir ülke. bu demagojiden artık vazgeçelim bence. osmanlı döneminde okur yazarlık %1. bildikleri şeyi okumuyorlar. iki tane sure bilmeden camiye giden adamlar tanıyorum. az da değil ha sayıları. bunlar osmanlı kaynağı mı okuyacaklar. akp maalesef 25 yılda yoldan binadan başka bişey yapmadı. görünen o ki bunu da kendi çıkarı için yaptı. güçlü ordu 90lardan beri var.
- 10 ay
Akpnin yoldan binadan ne çıkarı var? Yollar bayram güerimde lazım oldu gördük işte. Bina derken depremden sonra yapılan evlerden bahsetmiyosundur umarım. Akp kendisine oy çıkmauacak yerlerede yaptı. Chp olsa yapar mıydı? Adamlar ihalara sihalara karşı çıktı bir kere. Eğitim öğretimde çöp olduğumuzu düşünüyorum. Edep ahlak vs. de kalmamış. Dış güçler paagında oynatıyor bizim milleti. Sosyal medya uygulamalarını başımıza sardılar sonrada kendi ülkelerinde yasakladılar, şimdi de kitap okumayı teşfik ediyorlar, bizim millette bağımlı kaldı
- 10 ay
İki erişim engeli geldi olay oldu ülkede. Ete zam geliyor haber kanallafı battık bittik diye bağırıyor. Ben çiftçiyim, et fiyatı habere düşerse benim hayvanıma yedirdiğim yeme, samana, silaja, küspeye ve 24 gıdaya daha zam gelir ama benim elimdeki et habere çıktığı için ithal hayvan getirilerek fiyatı düşürülür. Buda benim inanamayacağın şekilde zarar etmem gerek. Haber kanallafı üretici bitiyor yem fiyatları düşmeli demek yerine et fiyatı düşmeli diyor. Şimdi bu kanallar dost mu düşman mı yoksa bu haberlefi yapan zeka kıtlığı mı çekiyor
- 10 ay
@mAlperen hani diyorlar ya bi akp liye asla laf anlatılamaz diye gerçekten öylesiniz. nalıncı keseri gibi hep kendinize yontuyorsunuz. farketmez ama çok az kaldı iktidarınızın dönemi bitmek üzere. bu yüzden tek rakip gördüğünüz adamı asılsız suçlamalarla içeri tıktınız. ama o da farketmez. sadece edep ve ahlak diye ahkam kesmenize bir yanıtım olacak. ENSAR vakfı olayı ve aile bakanınızın bi kereden bişey olmaz demesi. :)
- 10 ay
Akp yi açıkça savunmadım ama akp liye dışlanmaya başladım bile. Cb seçimlefine baktım her seferinde Erdoğan ın oyu giderek artmış. Tek adaylı seçimlere benzemiyor değil mi? Ensar vakfını bilmiyorum, bakanın söylediğinide o zaman inandırıcı gelmediği için araştırmadım ama bazı şeylerin anlatilması için 5816 nın kaldırılması lazım. Bu kadar iyi oldugunu söylediginiz birisi neden yasalarla korunuyorsa artık? Halbusemki diyanetide kurmuş
- 10 ay
@mAlperen bak sana profili çiziyorum birebir şahit olmadığım şeyleri de yazmam. bizim mahallenin çocuğu adı mehmet. lise terk. çingenelerle ortak oto teyp hırsızlığından gözaltı, yaşı tutmadı salındı. 18ine geldi, küçük bi erkek çocuğa elle istismar. babası bin kişiyi soktu araya cezasız kurtardı. evlendirdiler adam olsun diye kız 2 ay sonra evden kaçtı. sonrasında gasp darp ne ararsan var. bi gün tamirciye girdim bunların ikisi kafa kafaya vermiş cep telefonundan sizinkinin halka sesleniş konuşması var hayranlıkla onu izliyorlar :) reis adamsın. göm bunları gibi tezahuratlar falan. bunun annesi adıyamanda bi tarikat üyesi. babası da hala mahallade takkeyle dolaşır durur. bak bu profil bizde yok. birebir şahidim sizde var bunlar. ne hikmetse ahlaksız olan biziz. sizin seçmenin oğlancı kanadı bu. bizde bu kanat yok. toggu yapsa noolur, masarati yapsa nolur. toplum gerçekten çürüyor. farkında değilsiniz ama paçadan sızmaya başladığında farkedersiniz artık
- 10 ay
Çocuğun kafası sağlam değilmiş hahaha. Böyle tipler uzak dursun diye kapanıyor bizimkiler. Mesela tamamen siyah boydan çarşafla kapanmak bizde yok. Buradaki chp liler açık oynamıyor. Kışın kar yağdığında belediye ekipleri gelene kadar ben traktörümle yolu açıyodum zaten. Şehirden ahıra kadar 5km yürüyüp birde traktörle geri gelip yolu açıyorduk. Bizden kimse bunu yaptığı için devletten karşılık beklemiyor. Benim bir komşum var koyu chp li. Kendisi emekli öğretmen, yaşlı bi amca. Öğretmen ama oturdu villayı nasıl yaptırmış bilen yok. Evin önündeki yol bozuk, bir kısmı toprak ve bir çok çukur var. Biz yaptırılmadını ne kadsr tslep etsekte yapılmadı ama bu amca bir telefonla yaptırdı hemde asfaltı kendi bahçesine kadar döktürdü. Misafirleri geldiği zaman havuzları dolduğu için balkona bile çıkamıyoruz. Etraftaki bira şişelerinden bahsetmiyorum bile
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 751 cevap paylaştı.
10 aySiyasi ideolojim yok.
Ancak şu anda ülkenin yönetiminden hiç memnun değilim.
AK Parti ve Sayın Erdoğan gitmeli diye düşünüyorum.
Bu yüzden CHP'ye oyumu vereceğim.
Kemalist falan da değilim.
Ekonomi düzelsin istiyorum ve bunu Sayın Erdoğan'ın çözmek gibi bir niyeti yok. O zaman iktidar değişecek.
Çare, Sayın Ekrem İmamoğlu'dur.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Biz insanlar, inandığımız değerlerin ve fikirlerin arkasında durmayı doğal bir şekilde isteriz çünkü bu, bir anlamda kendimizi ifade etmenin ve kimlik oluşturmanın bir yolu olur. Ancak, körü körüne bağlılık dediğimiz şey, bazen farklı fikirleri dinlememizi ve yeni gerçeklere açık olmamızı zorlaştırabilir. Bu durum, değişim ve gelişim süreçlerini sekteye uğratabilir.
Siyaset bir araçtır, maksat toplumun ihtiyaçlarını karşılamak ve ortak faydayı sağlamak olmalı. Belki eksik olan şey ideolojiden çok çözüm odaklı bir yaklaşım benimseyebilmek. Sence bu farklı bakış açısını yaymak mümkün mü? 💭00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
Apolitik davranarak da ülke düzelmeyecek. Sağcı solcu kesimler illaki olacak çünkü ben Arap değilüm ve Arap kültürünü din diye kakalayanların ifeolojilerini benimsemiyorum. Ben Türküm, Atatürkçüyüm, solcuyum. Arap bebelerinin elini öpeni değil Türk kadınını göklere çıkaranı desteklerim. Yıllardır din diye diye ülkenin içinden geçtiler. Bilimde geri kaldık, refah seviyemiz hindistanla eş, iq ortalamamız gorillerle neredeyse aynı. Eğitimin bile içinden geçtiler. Kitaplardan cumhuriyet, laiklik kelimelerini kademe kademe azaltıyorlar. Kusura bakma ama apolitik davranıp bunlara göz yummak kadar ahmakça bir şey olamaz
2133 Yorumla- 10 ay
Kardeşim Arap kültürünü din diye yaşıyorsunuz. Kadınların yüceltilmesi için Türklerin İslam'a ihtiyacı yoktu ki İslam geldikten sonra kadınlar geri planda kaldı. Osmanlı zamanında cariye sistemi yüzünden milletin anası bacısı padişahaların cariyesi oldu. Bugün bile medeniyetsiz inanlar elle yemek sünnettir diyip elle yemek yiyo. Kabeye gidip insanların diktiği taşa şeytan diyip taş atmak için para veriyor. Arap kültürü işte
- 10 ay
Şeytan taşlama falan farz değilki yani yapmak zorunlu değil. Adam akıllı Müslüman olan bilir zaten. Türkiyede laiklik var, İslam la yönetilmiyoruz asıl. Sen hiç adam akıllı bir ceza ile ile cezalandırılanı gördün mü? Sadece para ve hapis cezası var. Sünnet konusuda çok yanlış anlaşılmış bir konu. Sünnet Peygamberin her yaptığı değil teşfik ettiği davranışlardır. O dönemde yiyecek yokmuş iftarı hurma ile yapıyorlarmış, şimdikilerde bunu sünnet sanıyo
- 10 ay
Yavrum hiçbir müslğman şeriat ile yöentilen ülke için gerçek İslam bu demez. Aynı şey laiklik için de geçerlidir. Lakin şeriat ile ülke yönetilmezken gerçekten laiklik ile yönetilio refah seviyesi üst düzey bir sürü ülke vardır. Şeriat insanları eş görmez. Cinsiyetine göre ayırır. Gerçek laiklik ise cinsiyet gözetmeksizin halkına eşit davranır. Luanki adalet sistemimizde tecavüze uğrayan kadın için "o saatte orada ne işi varmış" diye suçluyu beraat ettiriyorlar. Bu gerçekten laiklik ile yönetilen bir ülke olsa böyle bir savunma olmazdı. Bu dinin baskısı altında kalmış bir yönetim biçimi
Soran10 ayİyide sizin anlayamadınız şey şu ki ben sağcıları veya solcuları savunmuyorum çok güzel Atatürk’ten bahsetin herkes kendi dini yaşamakta özgür Türkiye’nin tarihini baktığın zaman hep vardı başka kültürden insanlar ben ülkemize bu kadar göç edilmesinide savunmuyorum ama senin Arap dediklerinin çoğu Arap bile değil ırkçılık yapmaya gerek yok zaten hep ayrıştırma olduğu için bu haldeyiz zamanındada kapalı kadınları ayrıştırdılar şimdi tam tersi idolojiler güzeldir ama bir ülkenin ideolojisi olamaması lazım devletin her vatandaşa eşit olması lazım
- 10 ay
Zaten konu saptı. Benim dediğim şey çok basit Türkiye laik bir toplum ve bu toplumun gerçekten laik bir şekilde ilerleyebilmesi için apolitik olmamak lazım. Yani bir tarafın olması lazım ve evet vatan savunur gibi savunman lazım yoksa sağcı kesim yüzünden ülkenin her bir karışı yavaş yavaş Araplara satılır. Gidin ve araştırın AKP'nin yana yakıla savunduğu kanal İstanbul projesi en çok kime yarayacak? Araplara... Vatanın hala senşn vatanın olarak kalmasını istiyorsan vatan savunur gibi ideolojini savunman lazım bak insanların çok güvendiği parti şimdi terör ile iş birliği içinde. Yarın Kürdistan kurulup vatan ikiye bölünmesin diye vatan savunur gibi ideoloji savunmak lazım
Soran10 ayTürk kalmak istimeni anlıyorum tabikide ama ben ideolojilerden bahsettim bana göre devletin ideolojisi olmamalı bunun örneklerini çok gördük
- 10 ay
Tkanal İstanbul projesi zaten Araplar güç kazansın tüm ülkelere savaşsın diye yapılan bir proje değil ticari anlamda onlara güç kazandırmak için toprak kazandırmak için yapılan bir proje. Bakın daha neyin ne olduğunu bile bilmeyip savunmayın önce bir araştırın mesela Kanal İstanbul projesi Araplara nasıl yarar? Araştırın aklınıza yatmıyorsa gelin burada benimle tartışın. Bir insan bilmediği bir şeyi savunmamalı. Ayrıca terör ile ateşkes yapmak demek anlaşma yapmak demektir karşılıklı anlaşma yapmak demektir. Ve hiçbir insan bir sürü şehit verilmesine sebep olanlar ile anlaşma yapmak için masaya oturmamalı. Bu şehit ailelerine ihanettir
- 10 ay
Hiçbir devlet alenen gelip de ben terör ile işbirliği yapıyorum demez anlaşma yapmamalı. Anlaşma dedin karşılıklı çıkarlar gözetilerek ortak bir kararda buluşmaktır ve bizim hiçbir şekilde onların isteklerini yerine getirmemiz lazım. Çünkü anlaşma yapıldıktan sonra terörler aa tamam o zaman biz de alalım demeyecek her bir anlaşma onlara güç verir.
- 10 ay
Ayrıca laikliği gömerek hiçbir şey elde edemezsiniz çünkü laiklik ile yönetilip muhteşem ötesi refah seviyesinde olan harika devletler harika ülkeler var bu ülkeleri göz ardı edemezsin ama şeriat ile yönetilip her türlü pisliği barındıran bir sürü ülke var şeriat ile yönetilip de mutlu olan refah seviyesi ilk 15'e giren bir tane bir ülke yoktur
- 10 ay
Bak git ve Kanal İstanbul projesi Araplara ne açıdan yararlı diye bir git araştır. Bizim ülkemizde bizim para kazanabileceğimiz yöntemlerin hepsini biz Araplara satıyoruz ve ekonomik kriz içerisinde enflasyon içerisinde yüzüyoruz. Biz halk olarak dibe battıkça Arapları bu fırsatı veren insanlar saraylara kadar çıkıyor. Yani bizi yöneten kişi bizi değil kendini düşünerek Araplara hizmet ediyor
- 10 ay
Kardeşim refah seviyesi dediğin şey bir ülkede halkın huzur ve mutluluk içerisinde eşit bir şekilde yaşayabildiği güvenle yaşayabildiği bir yer demek. Sen kendi ülkenin bugün pazarda rastgele bıçaklanarak öldürülebilirsin ve bu başına geldiğinde devlet senin arkanda durmuyor. İşte bu refah seviyesi düşük bir devlette olabilecek bir şey. Sen bugün engelli maaşı alan bir insan olsan ve evsiz kalsan sırf ikametgahın yok diye sana engelli maaşını vermiyor bu devlet. Sen böyle bir devlette refahtan bahsedemezsin. Ayrıca refah seviyesi yüksek olan ülkeler zaten gelişmiş ülkelerdir bilim dalında da çok fazla kademe atlamış insanlardır misal İsveç bunun en büyük örneklerinden biri
- 10 ay
Kanal İstanbul projesi ekonomik anlamda bizden çok Araplara yarıyor. Ülkenin her bir karışını yavaş yavaş zaten Araplara satıyoruz. O Kanal İstanbul projesi tamamlandığında oradan gidip Araplara Toprak satılacak ve senin ülkende senin toprağında bir Arap senden daha fazla para kazanacak ve o Arap senin toprağından senin gemin geçtiğinde senden para alacak
- 10 ay
Kanal İstanbul projesinin Araplara yaradığı yönündeki görüşler genellikle şu nedenlere dayandırılır:
Gayrimenkul Yatırımları: Proje açıklandıktan sonra kanal güzergâhında Arap yatırımcıların yoğun şekilde arsa ve arazi satın aldığı görülmüştür. Kanal yapılırsa bu arazilerin değeri katlanarak artacaktır.
Vatandaşlık Teşviki: Türkiye’de 400 bin dolar üzeri gayrimenkul yatırımı yapan yabancılara vatandaşlık verilmesi, Arap yatırımcıların ilgisini artırmıştır.
Turizm ve Lüks Konut: Kanal çevresine lüks konut ve ticari alanlar yapılması planlandığından, Körfez ülkelerinden gelen zengin turist ve yatırımcılara hitap eden bir alan oluşması bekleniyor.
Özetle, proje sayesinde erken yatırım yapan Arap sermayesi büyük kazanç elde edebilir. Bu nedenle “Araplara yarıyor” eleştirisi sıkça dile getiriliyor.
- 10 ay
100 yıl önceki refah seviyesine bir bak. Birde bu güne bak. Dediğim gibi gerçskten İslam ile yönetilsek böyle olmazdı. İsveç gelsinde böyle bir milletle anadoluyu yönetsin birde
Almanları örnek gösteriyorsunuz, Almanya da sadece Almanlaf ve neredeyse hepsi aynı fikirde. Almanlar bu günlefe sadece patates yiyerek eşek gibi çalışarak geldi. Bizde aynı öyle bir devirden geçiyoruz ama şikayet edip duruyorsunuz. Kimse ulan bizde yapalım, bizde gelişelim, üretelik, yönetelim demiyor. Sadece Atatürk deyip para bekliyorsunuz - 10 ay
Kriter Şeriat (Osmanlı) Laiklik (Cumhuriyet)
İnanç özgürlüğü ❌ Sınırlı ✅ Var
Kadın hakları ❌ Çok kısıtlı ✅ Gelişmiş
Eşit vatandaşlık ❌ Yok ✅ Var
Bilim ve düşünce özgürlüğü ❌ Kısıtlı ✅ Teşvik edici
Halkın yönetime katılımı ❌ Yok ✅ Var
---
✅ Sonuç:
Laiklik, her bireyin dinini özgürce yaşayabildiği, devletin dinlere karşı tarafsız kaldığı, kadın-erkek eşitliğinin sağlandığı ve bilimin, özgürlüğün geliştiği bir sistemdir.
Bu nedenle, bireylerin refahı, özgürlüğü ve eşitliği açısından laiklik, şeriattan daha adil ve ilerici bir yönetim biçimidir. - 10 ay
🔍 Rakamlarla Kısa Karşılaştırma:
Kriter Atatürk Dönemi Erdoğan Dönemi
Yabancıya toprak satışı ❌ Neredeyse yok ✅ Yüz binlerce mülk satıldı
Özelleştirme/kamu arazisi satışı ❌ Hiç yok ✅ Çok sayıda kurum ve arsa satıldı
Tarım/toprak reformu ✅ Halk lehine ❌ Büyük firmalar lehine (çoğunlukla)
Ekonomik anlayış Millî ve korumacı Serbest piyasa, dış yatırımcı odaklı
---
✅ Sonuç:
Atatürk döneminde toprak satışı hem ideolojik hem pratik nedenlerle yok denecek kadar azdı.
Erdoğan dönemindeyse hem iç hem dış yatırımcılara büyük çapta toprak ve mülk satışı gerçekleşmiştir.
Bu nedenle, Erdoğan döneminde çok daha fazla toprak satılmıştır.
- 10 ay
Ahh olamaz, neden öyle dediniz? Diğerleri gibi kız peşinde koşup, batı modasına kapılıp, elimde telefon, ağızımda sigara ile sarhoş dolaşmadığım için mi? Yoksa kendi fikrini belirten, gecesi gündüzü birbirine girmiş sabahlara kadar çalışan birisi olduğum için mi?
Burada mesleğimden dolayı ekonomiden en çok zarar gören benim ama sizin gibi ufak bir zorlukta vazgeçmiyorum. - 10 ay
@mAlperen kardeşim 100 yıl önce ülkenin hali daha kötüydü bu nasıl kafa aw çünkü 100 yıl önce savunduğunuz bazı adamlar ülkeden kaçtı savaşmayıp ülkeyi terk etti Sevr imzaladılar Anadolunun yarısından çoğunu İngiltere Yunanistan İtalya Fransa ya paylaştırdılar konuştuğun Atatürk gelip sıfır imkanla o zamanki dünya güçlerini teker teker çıkardı ülkeden sen gelmiş o zama ile şimdiyi kıyaslıyorsun ayrıca Atatürk ülkeni kurtarmasaydı şu an hiç bir ibadetini yapamazdın veya savaşı kazanmış kahraman orduya saldırma cürretinde bulunan sait i asmasaydı şuanki toprak bütünlüğünü yine olmazdı Türkiye de yaşıyorsan
- 10 ay
@mAlperen şeriat ile ilgili dediklerine katılıyorum ama terörle ateşkes mi? Terör ile ateşkes diye bir şey olamaz. Terörü gördüğün yerde başını ezeceksin. Bu bu kadar net
- 10 ay
@Nightwalk35 kardeşim şu an sen namaz kılmak istiyorsun da engelleyen var mı yok oruç tutyon engelleyen var mı yok o zaman ne diyo şeriat şeriat kafamızın etini yiyorsunuz millet uzayda koloni kuruyor yıllardır aynı muhabbet bunu getirmeye uğraşacağımıza bebek katillerine sapıklara pedolara teröristlere gereken cezaları versek apayrı bir ülke olacağız hayır yani şeriatla yönetilen ülkelerde kadınların yaşadığı durumları da görüyorsun bir de sen de kadınsın yani mantıklı bir açıklaması var ben mi anlayamıyorum anlamıyorum
- 10 ay
@EmrexyZ10 ben kimsenin basinin etini yemiyorum. Adam dünyada şeriat uygulamiyorlar demiş doğru söylüyor. Şeriati uygulayan kimse yok şu an. Ben de bundan bahsediyorum. Ayrıca şeriat dediğimiz şey Allah'ın kanunları demek. Çoğunluğun Müslüman olduğu bir toplumun buna karşı çıkmasını da cehalet olarak görüyorum.
- 10 ay
@mAlperen kardeşim terörden bahsediyorsun. Terör kim ki biz onu tanıyıp bi de ateşkes yapıcaz. Çözüm sürecinde olanları gördük. Kürtsün muhtemelen bu yüzden böyle konuşuyorsun ama o işler öyle olmuyor. Baş kaldıranın başı ezilir. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burası bir devlet. Terör ise bi b*k değil. Çıkanın kafasını ezeriz. Bu böyle devam edecek
- 10 ay
@Nightwalk35 okuduğunu anlayıp anlamadığın hakkında bazı endişelerim var kitap okumanızı tavsiye ediyorum iyi akşamlar dilemeden önce
- 10 ay
@EmrexyZ10 evet savunurum çünkü Müslümanım. Dinimi, neye inandığını da bilen bir Müslümanım. Şeriatın anlamını da, içeriğini de biliyorum ve evet bir kadın olarak savunuyorum. Sizin kulaktan dolma bilgilerinizle şeriat diyince sadece baş kesen, öldüren gibi cahilce bir anlayışım yok. Bana kitap okumayı tavsiye edeceğine sen önce karşı durduğun şeyin ne olduğunu öğren
- 10 ay
Ha Müslüman değilsindir de şeriata ondan karşısındır sonunda kadar saygı duyarım. Ama Müslüman olup şeriata karşı durmak gibi tezatlığa sahip olanların alayı cahildir. Bu kadar net
- 10 ay
@EmrexyZ10 okuduğunu anlamakta sorun yaşayan da sensin. Ben diyorum ki şu an dünyada şeriat ile yönetilen bir ülke yok, sen diyorsun ki o ülkelerde yaşayan kadınların zorlukları 😂 bana kitap okumayı tavsiye edene bak
- 10 ay
@mAlperen terör ile hiçbir zaman müttefik olunmaz. Kimse de olmaz zaten. Sen olmak istesen onlar istemez. Biz de olmak istemeyiz zaten. O terör paçavraları her zaman böcek gibi ezilmesi gereken zavallılar
- 10 ay
Şeriat i eleştirmek yerine biraz araştır. Şu anda kadınların şikayet ettiği şeylerin çözümleri şeriatta var zaten. Şeriat gelsin, kadınlar kapansın diye zorlamıyoruz. Şeriat varken Müslüman bile olmayanlarla olanlar birlikte yaşıyordu şimdi ayrı ayrı guruplar halinde yaşıyorlar
- 10 ay
@mAlperen ya bosversene adam daha şeriatın ne olduğunu bile bilmiyor ama karşı çıkıyor. Tipik kulaktan dolma sürü psikolojisi zihniyeti.
- 10 ay
Bana kalsa teröristlerin ateşe verilip yakılmasını izlemek isterdim ama işte Allah o kadar merhametli ki işkenceyi yasak kılıyor ŞERİ KANUNLARA GÖRE
- 10 ay
@Nightwalk35 olsun biraz daha kitap oku yine de bana soracak olursan yok o şeriat değilmiş felan diye bir şey yok sen resmi olarak şeriat uygulayan ülkede kadınların yaşadığı zorlukları kabul ediyor musun evet ediyorsun bizim ülkede de çok fark olmaz astronomi felan oku ibadetini yap sana karışan yok müzik dinle gez dolaş ama bu şeriat muhabbetleri harbi sıktı artık sanki sana ibadetini yapıyorsun diye karışan var da
- 10 ay
Var ya çok sinir oluyorum. Bi de kadın olarak nasıl savunuyorsun diyorlar. Ulan Muslumanım tabi savunucam. Ayrıca şeriata göre en kârlı kadınlar çıkıyor zaten. Haberleri var mı? Asla yok. Geliyorlar sömürge ülkelerin uyguladıkları sisteme şeriat diyor cahiller. Neymiş yok kadına araba kullanmayı yasaklamışlar. Kdının araba kullanması şeriata göre yasak falan değil. Çalışması yasak falan değil aksine kadının çalışması isteğe bağlı, erkekler ise zorunda. Çoğu şeyde mecbur bırakılan, en çok sorumluluk verilen taraf yine erkek oluyor. Şeriata göre biz çalışsak bile çalıştığımız parayı kimseye harcamak zorunda değiliz. Kendi ihtiyaçlarımız için bile harcamak zorunda değiliz şeriata göre. Erkek eşine, çoluguna çocuğuna bakmak zorunda ama bizim böyle zorunluluklarımız yok mesela. Ben dilersem gider çalışır bütün paramı da istediğim gibi biriktiririm, istediğim yerde de harcarım veya harcamam. Kimsenin sorumluluğu da üzerimde değil. Hayat bana güzel şeriata göre. Bu rahatlığımız sadece ekonomik anlamda da değil. Daha bir ton konu var rahat oldugumuz. Bu şeriata karşı olanlar da cehaletlerinde bogulsunlar ne diyim
- 10 ay
@EmrexyZ10 ben şeriat şu an bu ülkeye gelsin diye bişey dedim mi? Demedim. Düzgün uygulayacak adam yok şu an. Düzgün uygulayacak adam gelirse o zaman isterim gelmesini. Benim savunduğum şey şeriatın kendisi. Hani Allah'ın kanunları olan bir şeye Müslüman olarak karşı olursam bu dinden çıkma sebebidir zaten. Cahillere duyurulur
- 10 ay
Allah, kitap, Kuran diyince sus pus olursunuz, şeriat diyince hemen bi karşı duruyorsunuz. Halbuki ikisi arasında bi fark yok. Tekrar söylüyorum bay cahil! Şeriat denen şey Kuran'da yazan, Allah'ın kanunlarından oluşan bir sistem. Bunu inkar eden veya kötüleyen hiçkimse Müslümanım demesin. Şu medya algısıyla oluşan sürü psikolojinizi bi kenara bırakın da kotulediginiz şeyin ne olduğunu öğrenin önce. Daha kullandığın kelimenin anlamını bile bilmiyorsun bi de kitap oku diyorsun ben burada gülme krizine giriyorum😂😂 komedi resmen
- 10 ay
@mAlperen sana da hayırlı geceler kardeşim
- 10 ay
Peki ülkede neden ahlak yok mesela 7 yaşında erkek çocuklarıyla adı pek hoş bir şekilde çıkmayan cemiyet ve cemaatler bu kafa yapısında olan insanlar yüzünden olabilir mi, ben hala diyorum çok geç değil elinize kitap alıp okumak için hem kelime haznesi farklı bakış açıları katar müzik dinleyin gezin felan ayrıca zaten dediğim gibi bu ülkeye şeriat diye bir şey gelmeyeceği için boşuna tartışmanın da anlamı yok zaten gelmeyecek bir şey yani
- 10 ay
@EmrexyZ10 yaa hadi uğraşamicam daha fazla. Konuşurken kullandığın kelimelerin anlamına bakıp öyle konuş sen önce
- 10 ay
@EmrexyZ10 emre boşa anlatma bu insanlar anlamaz. Kur'an'ın bizzat içinde cariye kelimesi geçer. Cariyeyi de insanlar cinsel amaç için kullanır. Bizzat Kuran'da evlenmeye gücünüz yoksa cariyelerle yetinin der. Cariye ne demek köle demek. Şimdi buradakilere desen ki babanı, amvanı, abini öldürüp senin anneni bacını belki de seni savaştan sonra köle diye alıp cinsellik için kullanacaklar... Bunu Hristiyanlık ya da yahudilik dese küfürler, hakaretler ederler ama Kuran'da yazıyor. Kur'an'ın ladına verdiği değer aynen bu.
- 10 ay
@gzmligzm sayın cühela Müslüman olan hiçbir kadın cariye veya köle olamaz. O Müslüman olmayan kadınlar için geçerli. Hep söylüyorum yine söylüyorum bilmediğiniz konularda boş yorumlar yapmayın :)
- 10 ay
@Nightwalk35 umarım trollsündür bu nasıl bir zihniyet o zaman sen senden başka dine sahip olan birine tecavüz etme hakkına mı sahipsin yani konudan alakasız ama bu tarz bakış açısına sahip bir insanın ülkemizde yaşaması yerine İran a gitmesi iki tarafı da daha olumlu etkileyebilir hayır yani burada sen ibadetini yapmak istiyorsun seni kısıtlayan var mı yok istediğin ibadetini istediğin gibi yapmakta özgürsün ee bunun nesi sana yetmiyor kardeşim?
- 10 ay
İstediği yönetim bçimi buraya gelse bu uygulamada erkeklerle iletişime girmesi bile yasaklanacak gelmil hala burada erkeklerle tatrışıp muhabbet ediyor. İstediği yönetim biçimi gelse kadınların bir çocğu geçinmek için bir erkeğe mecbur kalacak, belki fiziksel ya da psikolojik şiddete maruz kalacak...
- 10 ay
Cariyelik sistemi tecavüz değil. Kadını savaşın ortasında açlığa ve ölüme mahkum etmek yerine yanına alıp yedirip, içirip bakıyorsun. Bu mu kötü olan? Cariye diyince sadece yatak odası geliyor aklınıza. Şu zihniyetinizi bi temizleyin önce.
- 10 ay
Ya bak şeriatı bilmiyosun hâlâ konuşuyorsun. Bu dünyada çalışmak zorunda olan tek insan türü erkekler. Biz hiçbir şeye mecbur değiliz. Siz bunu hâlâ algılayamıyorsunuz bi türlü. Çalışıp çalışmamak kadın için isteğe bağlı bir eylem. Paşa gönlüm isterse çalışırım, istemezsem çalışmam. Benim keyfime kalmış. Keyfi bir yaşantım olacakken neden kapitalist sistemde kadının çalışmasını zorunlu olarak görüp kendimi bir şeylere mecbur hissedeyim ki? Bu sistemde köle olan sizsiniz. Hiç kafanız çalışmıyor gerçekten
- 10 ay
İran'a niye gideyim? Man kafanız hâlâ algılamıyor. 5. kez söylüyorum. ŞERİAT UYGULANAN HİÇBİR ÜLKE YOK. Beyniniz alıyor mu? Tekrar yazayım mı?
- 10 ay
Tamam o zaman kadınları savaşın ortasında aç sefil şekilde bırakıp ölüme terk edin siz bu size daha insanca geliyorsa
- 10 ay
Ya bir kadın olarak sadece erkeklerin çalışmasını destekliyor olman kadar saçma bir şey olamaz. Dediğin sistemde bir kadın erkeğe mecbur hale gelir. Ayrıca şeriat ile yönetilip de refah seviyesi yüksek olan 1 ülke bile yok. Git araştır refah seviyesi yüksek olan ülkelere... İlk 15 de bir tane bile Arap ülkesi yok. Arap kültürüne din diyip kendinizi hayattan soyutluyorsunuz. Bu Allah kadınlardan ya nefret ediyor ya da inandığınız şey din değil Arap kültürü
- 10 ay
Bak hâlâ algılamakta ciddi sorun yaşıyorsun. Ben ne dedim az önce bi daha oku. Erkek mecbur. Ben paşa gönlüm isterse çalışırım zaten. Çalışmam yasak değil şeriata göre. Okuduğunuzu bile anlamıyorsunuz, daha ne diye konuşuyorsunuz
- 10 ay
Hahahhaa yaa hâlâ şeriat ile yönetilen diyor 😂 beyinsiz misin 50 kere dedim ki şeriat ile yönetilen bir ülke yok dünyada. Sen hâlâ diyosun ki şeriatla yönetilen ülkeler bilmemne bilmemne yaaa cidden sizin gibi beyni olmayan zavallılara harcadığım zamana yazık cidden daha bişey demicem 😂
- 10 ay
@Nightwalk35 illa savaştan çıkmış bir kadını korumak için onun cariye mi olması gerekiyor onunla evlenmeden ona dokunmadan da koruyabilirsin ayrıca insanlık konusunu açmışken önce sözde bunu uygulamayı çalışan cemiyet cemaatlere ve orada gelişen olaylara çocukların yorumlarına bak asıl insanlık suçu bunlar
- 10 ay
@EmrexyZ10 yanlış uygulama yapanlardan bana ne? Ben Allah'ın koyduğu kurallara bakarım. Bunu kullananlara veya suistimal edenlere değil. Beynini kullanan ikisi arasındaki farkı görür zaten
- 10 ay
Ama siz ikiniz de maalesef bunu kullanamıyorsunuz onu gördüm. O yüzden boş ver. Değerli vaktimi gereksizler için daha fazla harcamicam. Diyeceklerim bu kadar
- 10 ay
@Nightwalk35 Keşke kendi beynimden alıp size verebilirsem buna bile tamamım yeter ki bir şeyi anlayın odamın duvarına anlatsam daha etkili olacak hâlâ aynı şeyi deyip duruyorsun öyle bir dünya yok sen herkesten farklı uygulamazsın bu sistemi İran nasıl uyguluyorsa sende bu insanlarla ondan farkın olmasını bekleyemezsin yani umarım trollsündür bir kadın olarak bunları savunman çok normal gelmiyor
- 10 ay
@emrexyz10 bak anlama problemin var diye son kez tekrar söylüyorum. Kitapta yazan kural neyse odur şeriat. Yanlış uygulayanları gelip burada örnek gösteriyorsunuz. Sömürge ülkeler zaten şeriatı doğru uygulayamaz. Amerikan sömürge ülkesi doğru şeriatı nasıl uygulayabilsin? Bunu da mı düşünemiyorsun? Hiç mi beyin yok sende? Tamam siz kendi kendinize konuşmaya devam edin daha muhatap olmucam. Gerçekten zeka yoksunusunuz.
- 10 ay
İkinizde de zeka geriliği olduğunu yeterince ispat ettim. Her şeye de cevabımı verdim. Ama biraz empati kurun. Karşımda iki tane cahil varken konuşmayı uzatmanın zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Benim dinimde israf haram. Sizin gibiler için zaman israfına girmek istemiyorum hepsi bu. Eğer konuyu daha iyi öğrenmek istiyorsanız dediklerime kapasitenizin yetmesi için bi 10 kere daha okumanız gerekiyor. Belki o zaman anlayabilirsiniz. Tavsiye ederim :)
- 10 ay
Bi de savunamayınca falan demiş 😂😂😂😂
- 10 ay
Ya bak bi kere sizde beyin diye bir şey olsa ben "şeriatı uygulayan ülke yok zaten" dedikten sonra "İran'a git, yok orada şöyle şeyler oluyor da bilmemne" falan diye boş muhabbet yapmazsınız zaten. Özürlü insana bişey anlatamam ki ben. Önce yazdıklarımı okuyup anlayabilin de ondan sonra devamını bekleyin yani😂
- 10 ay
@EmrexyZ10 zeka ve anlama problemin olduğunu ispatlamak için 9 saat önce yaptığım yorumu buraya kopyala yapıştır yapıyorum ve sizi gerçekten cehaletinizle baş başa bırakıyorum.
"@EmrexyZ10 ben şeriat şu an bu ülkeye gelsin diye bişey dedim mi? Demedim. Düzgün uygulayacak adam yok şu an. Düzgün uygulayacak adam gelirse o zaman isterim gelmesini. Benim savunduğum şey şeriatın kendisi. Hani Allah'ın kanunları olan bir şeye Müslüman olarak karşı olursam bu dinden çıkma sebebidir zaten. Cahillere duyurulur" - 10 ay
Hani siz bu kadarsız işte anlatabiliyor muyum 😂
- 10 ay
Dicem de yine anlamayacaksınız ahh ahhh kimlerle muhatap oluyorum ben yaa 😂
- 10 ay
Daha 9 saat önce bu yorumun altına yazdığım şeyi tekrar yazdım. Algilamanda problem var mıymış? Varmış. Daha uzatmaya gerek yok
- 10 ay
Ya sen ne diyorsunuz o zaman benim de bir itopyam var öyle bir ülke olalım ki hiç suç işlenmesin sırf cemaat üyesi diye kimse hoşgörülmesin diyorum ama ikimizin dediği de pratikte mümkün değil bunu anlayamayacak kadar garip bir insansın daja hayal ve gerçeğin farkına varamamışsın burada ağlıyorsun
- 10 ay
@EmrexyZ10 yazılı kuralların ütopyası olmaz. Kurallar açıkça yazılı ve net. Peygamberimin ve sonraki halife dönemlerinde de doğru şekilde uygulanmış örnekleri var. Baya yazılı kurallar bütünü şeriat ile senin bomboş ütopyanı kıyaslaman yine senin beyninle alakalı bir sorun. Daha fazla uzatma cidden komik duruma düşüyorsun :) Hele bi de daha anlamını bile bilmediğiniz, içeriğini, kurallarını zaten asla bilmediğiniz şeriat hakkında hiç utanmadan yorum yapma cehaletini gösteriyor olmanız bile başlı başına komedi yani. Cidden uzatmayın, daha da düşürmeyin kendinizi. Yeterince diptesiniz
- 10 ay
@EmrexyZ10 evet aynı cümleleri sürekli kurmamın sebebi anlamıyor oluşunuz. Anlayabilen zekaya sahip olsaydınız çok daha fazla şey söylerdim ama engelli bireylere 3 cümleden fazlası anlatılamıyor ne yazık ki
- 10 ay
@Nightwalk35 işte asıl olay bu bir şey anlatmıyorsun ki madem öyle çeşitlilik olsun biraz 4. cümleni kur ve bize anlat neymiş bu yazılı kurallar diyorum anlayacak zekanı yok diyorsun kardeşim anlatmadın ki ileri düzey şizofren felan mısın ki büyük ihtimalle ya ş. sait i felan savunuyorsun ya da bildiğin tek şey şeriat kelimesi
- 10 ay
@Nightwalk35 djskksjsjskska al işte açıkla diyoruz neyi savunduğunu kendisi bile bilmediği için açıklayamayınca neden anlatayom diyor ndkdödkdj sonra ülke niye gelişmiyor harbi komedi filmi gibi ülkeyiz
- 10 ay
Hayatımda bu kadın kadar boş birini görmedim. 26 yıl sadece elalemin söylediğini tekrar etmekle geçirmiş aciz biri. İnanıp taptığı kitabı belki bir kere bile meali ile açıp okumamış, Buhari ne bilmeyen biri. Senin kitabıno gönderen Allah sonsuz merhamet sahibi ama cihatta babasını, kocasını öldürdüğün ladını cariyen yap diyor, Allah o kadar affedici ki evrensel bir kitapta bir insan gibi ebucehile diss atmış. Her halde Allah aynı zamanda kindar. Senin inandığın Allah eğer adil olsaydı herkese eşit bir sınav yapardı. Zaten konu Allah da değil. Bir müslüman olarak sen şeriat isteyebilirsin ama ben TC vatandaşı olarak laik sistemden memnunum. Rahatsızsan talibanda sadece 1 hafta yaşa ateist olarak dönersin zaten
- 10 ay
Kendimi size ispat etmek için uğraşmayacağım çünkü sizi buna değer görmüyorum. Daha söylediklerimi anlamayan kimseye de daha fazlasını söyleyecek değilim. Kuran mealini defalarca ve sayısız hadis okumuş bir insanım ama bu sizi hiç ilgilendirmiyor. Ben en azından bildiğim, okuduğum, kulaktan dolma olmayan, sizin gibi sürü psikolojisine girmeden bir şeyleri öğrenip söylüyorum. Siz ise anlamını bile bilmediğiniz kelimeleri cümle içerisinde kullanıp medya algısıyla size dikte edilen ezbere cümleleri kurmaya devam ediyorsunuz. Evet bu konuşmayı daha fazla uzatmayacaktım ama arkamdan konuşup susmak bilmediniz. Ben de karşılığını verdim
- 10 ay
Ben size layık olan cümleleri kullandım sadece. Fazlasını kullanmadım ama siz hakaret ettiğiniz halde kendi yaptığınız şeyin üstünü örtüp aleni yalan söyleyecek kadar da zavallısınız ayrıca. Bu son cümlemdi. Şimdi cehaletinizle kendi kendinize konuşmaya devam edebilirsiniz. Umrum dışı :)
- 10 ay
Harbi burada anlatıyoruz cevap olarak ya hakaret ediyor ya engelliyor ya mesajlarını siliyor ya da siliniyor bildiği tek cümle ise İran gibi ülkeler doğrusunu uygulamıyor muymuş öyle bir şey diyor Türkiye ye getirsen İran dan da kötü olacak bunu anlamıyor bir insanın bunu anlamaması için toplumdan izole olması gerekiyor burada cemiyet ve cemaatlerde dönen muhabbetlere bu cemiyetlerle tarikatlarla alakalı 7 yaşındaki çocukların itiraflarına bakarsa zaten neden bu kafa yapısında insanların eline koz vermemiz gerektiğinde anlayacak cidden komik bir durum artık
- 10 ay
@Nightwalk35 Sendeki sıkıntı büyük resmi göremiyor olman ya siliyor ya da siliniyor dedim zaten ki bu mesajda tarikat ve cemiyetler hakkında 7 yaşındaki çocukların itirafları hakkında dediklerimden düzgünce anlattığım ve senin anlamamakta ısrar ettiğin onca içerikten bunu çıkardıysan ya trollsün ya da ş. sait i savunan kafalardasın umarım ilkidir
CHP gelince ülke bir anda düzelmeyecek ama akp kalırsa ülke elden gidecek
12 Yorumla
Soran10 ayİkiside aynı rengin farklı tonu
Çok haklısınız bunun sebebi bencil ve mükemmeliyetçi oluşmuz yaratılışımız gereği hata yapabileceğimizi umutmuş olmamız
00 Yorumla
10 ayİdeoloji. Zaten vatanımı savunmak. Hiç bir partiyi desteklemiyorum
02 Yorumla
Soran10 ayHayır değil bir ideolojiye mensup olmak vatan savunmak değil
- 10 ay
Benim ideolojim vatanımı savunmak. Atatürk'ün ideolojisi de buydu vatanını savunup çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Yaşamı boyunca elinden geleni yaptı. Keşke daha fazla yaşasaydı
Ülkeyi bu hale ideolojisi olmayanlar getirdi, bir makarnanın, üç kuruş yardımın ya da inanç yalanlarının peşinden koşanlar ülkeyi mahvetti, ideoloji sahibi olan makarnaya, çıkara bakmaz
02 Yorumla
Soran10 ayHayır ülkeyi ideolojisi olanlar getirdi 😅 ideolojiyi sana kısaca açıklayım Belirli bir sosyal sınıfın grubun ya da toplumun değerlerini inançlarını, hedeflerini ve dünya görüşünü sistematik bir şekilde açıklayan fikirler bütünüdür bir devletin ideolojisi olmamalı ki herkese eşit seviyede yaklaşsın din dil ırk farkmetmesin devletin bir şey değil halkını savunsun İsveç ve iskandinav ülkelerinde genel olarak bu görüş işleniyor Türkiye’nin tarihine baktığında hep ideolojiler yüzünden maf olduğunu görüceksin
türkiye de siyasi partilerin hepsi aynı şeyi savunuyor aslında, bize amerika da ki gibi liberal demokrasi lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayDenemeden nerden bileceksin
01 Yorumla
Soran10 ayBen akp savunmuyorum CHPde ikiside aynı ve onları savunanlarda çok aynı akp yolsuzluk yaptığında akpliler olsun canım derken chplilerde diyor o yüzden bir şeyler değişmez gerçekçi olalım
- Gündem konusunda 965 cevap paylaştı.
10 aykafa meselesi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayboş ver
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?