Kürdüm diyorum profilde tc bayrağı var yalan diyor çoğu
olamaz mı , Kürtler vatansever olamaz mı yani? 😄 ne saçma genelleme bu.
olamaz mı , Kürtler vatansever olamaz mı yani? 😄 ne saçma genelleme bu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Benim pek bir şeye sevgim kalmadı. Her şey çok yapmacık geliyor. İnsanlar, ülke vs. sanki boşlukta gibiyim. Vatan severiz ama ülkenin kendi vatandaşına, alerjisi var gibi! 3. sınıf insan konumundayız! 1. sınıf mülteciler, 2. sınıf yabancı turistler. 3. bizler. Diyeceğim bu! 🤷
Türküm. Vatanseverim. Vatansever Kürtler de var, hatta bazı pkklılar ya da Kürt görünümlü Ermeniler vatansever Kürtlere genelde sosyal medya da saldırdıklarını görüyorum. Genellikle hain diye damgalıyorlar. Nefretlerini saçmaktan geri durmuyorlar. Kürtlerin bir vatanı var zaten. Bence Kürtlerin bir kısmı da yapılan bu oyunlar karşısında uyandı. Hdp'nin/Dem'in oylarının çoğunluğunu dışarıdan gelenlerin oluşturduğunu düşünüyorum. Yani sınırları açtıktan sonra.
Türklük üst kimliktir. Laz gibi Zaza gibi Kürtlük de bir ırk çeşididir. Türk-Kürt ayrımı temelden saçma aslında da siyasiler bunu kendi emellerine uygun kullandıkları için halkımız da araştırıp öğrenmeyi sevmediği için bu duruma kanıyorlar. Maalesef..!
Cevap
20Cevap
evet öyleyim tabi ki de
Seviyorum vatanımı, tarihimizi bilmeyenlerdir o boş yapanlar. Bayrağın kırmızısı şehitlerin kanını temsil ediyor ya, o şehitlerin kanı yalnızca ‘türklerin’ değil kürtlerin de kanı. Birçok savaşa omuz omuza girmişiz. Kaldı ki, günümüzde bile hâlâ şehit haberlerinde, tabutunda Türk bayrağı dillerinde Kürtçe ağıtlarla feryat eden annelere rastlıyoruz, hem onlara hem de şehitlerimize saygısızlıktır bu. Asla gelemiyorum bu tür muhabbetlere, vatana daha fazla sahip çıkan Kürtler var be.
Ne mutlu ki vatanimiza sahip çıkıyoruz
🙏
Öyle Kürt arkadaşlarım var ki vatansever olan bir çok Türk'ten daha vatansever. Bir çok Kürt bu vatan için seve seve canını siper etmiş ve şehit olmuştur. Bu genellemeyi yapanlar vatansever değil provokasyon amaçlı yapıyorlar. Bu provokasyonu yapanlar vatansever değil VATAN HAİNİDİR !!!
Kazandık diye bayrakları astığımız Çanakkale cephesinde atalarımızla yan yana birlikte kanının son damlasına kadar savaşan Kürtler de vardı, Hatta sevmediğimiz suriyeliler ve araplar bile bu savaşta bize yardım etti, Kısacası insanları etnik kökenine göre yargılamamamız gerektiğini bir kere daha hatırlatır karaktere göre insanlara güvenip güvenilmediğini tekrar vurgulamak isterim.
Evet, ülkeme karşı vatanseverim. Biz el ele, omuz omuza mücadele verip savaşlara birlikte katıldık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk şehit verdiğinde deliye dönerdi şimdi şehit olsa 3 gün yas tutup hayatımıza geri dönüyoruz.
Elbette..
Saçma sapan ezberler, cahillerin algılarını iyice kapatmış.. Ben de Doğuluyum diyince bazen mal mal tahminler yapılıyor mesela..
bu ülkeyi seviyorsak kürdü lazı türkü olmaz.
Aynen öyle
Ben çok seviyorum
seveni bizde severiz :)
Kürt de Türk de kardeştir aksini iddia eden gitsin bu ülkeden
Ülkedeki Kürt nüfusun çoğunluğu bu ülkeye bağlı zaten. Elbette vatansever olabilirler. Bağlılık, aidiyet hissetmeyen Kürt azınlık da emperyalizmin maşası.
Kesinlikle vatan için yapamayacağım şey yoktur kürdü turkten ayıranların da kafasını siK. İyim. Atam ne mutlu Türküm diyene demiş türküm diyen herkes turktür. Kürt Türk ayrımı değilde vatansever terörist ayrımı yapılmalı ama işlerine gelmiyor maalesef
Benim için kürt Türk ayrımı yoktur bu vatanı hepsi beraber kurtardı birbirine düşürmek isteyenler namerttir
tabii ki de hemde bayaa, bu arada bende kürdüm o türk bayrağının alakası ne diyenlerinde aklına sokayım. teşekkürler.
Kişiyi kendi ve Allah'tan başka bilen yoktur takma kafana kendine bakmayıp insanlarda kusur arayanlar kusurludur niyetin iyise dert etme
Evet vatanımı seviyorum. Vatansızlığın ne demek olduğunu Kafkas sürgününü yaşayan büyüklerimden dinledim. Sevmek zorundayım.
senin gibi kürtleri görmek çok güzel
evet vatanseverim
Severim ama Kürtlerin çoğu hayali bayrak koyduğu için şaşırmıştır o
Suriyeliler yapar onuda kendi vatanından kaçar ama bizim ülkeyi sahiplenirler neyse
Ben Kürt kızıyım ve çoğu Türk'ten daha çok severim kimse boş boş ırkçılık yapmasın
Öyle bir ön yargı çok yanlış…
Vatana milletine topluma faydalı iyi bir insan olmak tüm mevzu zaten
boş yapmasınlar bence
Yani Kürtler vatanı sevmese zaten giderdi 😃
Evet öyleyimdir
Öyleyim diye biliyorum
Ker onlar boş ver skjcjd
Vatanseverim tabiki de
Uzaktan sevmeyi tercih ederim 😅
Vatanımı severim, milletim tartışılır..
Pek değilim
Evet.