Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in danışmanı Jonathan Adiri:
“İsrail ve Türkiye savaşa doğru gidiyor.
Netanyahu, Türkiye’ye karşı 4 ülkeyle acil ittifak çağrısı yaptı.
Türkiye’nin yükselmesine izin veremeyiz.”
Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in danışmanı Jonathan Adiri:
“İsrail ve Türkiye savaşa doğru gidiyor.
Netanyahu, Türkiye’ye karşı 4 ülkeyle acil ittifak çağrısı yaptı.
Türkiye’nin yükselmesine izin veremeyiz.”
israil dillendiriyorsa o iş olacakdır. da, kedi herzaman keşkek yemez diye söz vardır. buyursunlar. zaten dibin dibini görmüşüz. insanların psikoloisi bozulmuş vaziyette, yolda birine ters baksan direk vurucak gibi, mevcut durum malum. ben israilin yerinde olsam yeminle şu an hiç bulaşmam. normaldede bulaşmamda şu an hiç bulaşmam, ekonomimizin düzelmesini bekleseler hatta yardımcı olurlarsa onlar için hafifletici olabilir. yoksa şu an bizi tutacak ülke olduğunu düşünmüyorum, bütün acımızı onlardan çıkartırız.
Umarım askerlerimiz İsrailli sivillere bebeklere acıma gibi bir hataya düşmez
Onlardan farkımız kalacak. Onlardan daha acımasız olmalıyız askerlerimiz senin gibi düşünürse s*çtık israilliler bize gtüyle güler artık. Biz onların bebeğini öldürüyoruz onlar bize yapamıyor korkaklar derler.
Sizde kadınlara çocuklara dokunulmasın. Bizde dokunulur özellikle İsrailliyse.
Yıllardır aynı saçmalıklar zinciri. Birilerinin gündemi değiştirmek için yaptığı algı oyunları.
Her gün gemiyle, tırlar ile envai çeşit ürün gönderdiğin, basına yansımasın, muhafazakar kesimin dikkatini çekmeyelik diye gizliden gizliye ticaret yaptığın ama lafa gelince "bunlar Siyonist bunlar zalim" diyerek ahkam kestiğin bir ülke ile savaşır mısın?
Bu tür söylemler genellikle tansiyonu yükseltmeye yönelik ve dikkatli analiz edilmesi gerekiyor 🌍. İki ülke arasındaki ilişkiler zaman zaman gergin olsa da savaş ihtimali üzerine spekülasyon yapmak doğru değil. İsrail ve Türkiye gibi bölgesel güçlerin diplomasi ile sorunlarını çözmesi herkesin yararına olur.
Siyaset ve uluslararası ilişkiler çok karmaşık bir alan, ancak savaş gibi bir senaryodan herkes zarar görür. Bu nedenle barışçıl çözümleri desteklemek ve her açıklamanın doğruluğunu sorgulamak önemli 📢.
Peki, bu açıklamalar hakkında sen ne düşünüyorsun? 🌿
Cevap
14Cevap
Çok anlamsiz yorumlar var 200 teröriste teslim olup barış arayan birileri istaile kafa tutamaz o dediğin 2000 lerde olurdu zaten israil yanlısı bir yönetim israile misket atamaz bunu unutma
Öyle bi şeye cüret edemezler de diyelim ki oldu o durumda bile içimizde İsraili destekleyecek çok insan tiplemesi var neyse ağzımı bozmayacam
Kimin kimi desteklediği önemli değilde umarım kazanırız çok isterim
Hükümet İsrail destekçisiyken ne savaşı ha ama gerçi İsrail için farketmiyor, işbirlikçileri de tehdit görüyor
İsrail bölgedeki bütün ülkeleri tehdit görüyor. Bölgedeki ülkeleri s*kince rahatlıyor. Sorun şu ki tek s*kmediği ülke Türkiye kaldı.
Ümit özdağ bugün uyarmıştı zaten. Sorun yok ya ülkemizi ite çakala bırakıp kaçacak değiliz dedelerimizin nenelerimizin kanını taşıyoruz 🇹🇷🐺
Değil 4 ülke tüm dünya bir olsa Türkiye ye zarar veremezler hala bunu anlayamamış kuş beyinliler
Türkiye zaten diplerde ne yükselmesi.. ekonomik savaş zaten uzun zamandır var...
İsrail askeri anlamda bakıyor. Gerçi askeri anlamda da yükselmiyor bence
Ama bölgede İsrail’in yenemeyeceği tek ülke Türkiye
Arttık savaşlar topla tüfekle değil daha çok ekonomik anlamda yapılıyor yeni savaş modeli bu ama karşındaki insanlar eğer ülkendeki topraklara göz koymuşsa o zaman top tüfek devreye girer insanlar ölüp topraklar boşaltılır birileri o topraklara çöker... ama Türkiyede ne kadar silah gücü var gibi gözüksede israil tek başına hareket etmiyor israilin ayağı amerika bunlar birleşince Türkiyenin çok şansı yokki zaten birleşmeden savaş açamazlar...
İsrail’e bak nasıl yapıyor savaşları
Zaten fırsat vermiyorlar ellerinden geleni yapıyorlar Allah zalimlere fırsat vermesin
Yalan!
İsrail varlığını Türkiye' ye borçlu.
İçimizdeki siyonist israil sevicileri önden yollamak lazım.
Bizimkilerde seri üretim yok 7 düvel gelecekler hala koltuk peşindeler.
Yunanistan İsrail Suudi Arabistan Ermenistan Kıbrıs Fransa topluca gelecekler umarım tarihte hiç yenilmemiş Türkiye yine yenilmez.
Gazze kadar güçsüz müyüz ya
1000 uçakla 7 düvel bindirme yapsa hiçbirşeyin kalmıyor sadece karada güçlüsün örnek iran gibi oluruz ama karada yanaşamazlar bu bir gerçek kimse kimseyi kandırmasın abd Avrupa ülkerin tamamı tasmasını tuttuğu yunanistan, israil ve ermenistan üzerinden yüzüne gülerek arkadan bombalayacaklar seri üretime çok geç kalındı engellesen bir kaç uçağı engeller ya sonrası bir ülkeyle savaş yapmayacaksınki
O zaman bizde karadan saldıralım. Herkes iyi olduğu yerden saldırıyor.
Bakalım nasıl olacak. Birde NATO ülkesiyiz güya. Bakalım NATO İsrail’e karşı Türkiye’yi savunacak mı🤣
O zaman biz niye NATO’dayız Ukrayna’ya silah sağlamak için mi
Türkiye ile İsrail savaşmaz Türkiye zaten İsrail'e yardım ediyor 😀😀
İsrail için kimin yardım ettiği fark etmiyor işte sorun o. Canı o gün kime isterse ona saldırıyor
Bu haber asılsız 🤣 ayrıca Türkiye ile savaşmaz Türkiye zaten teslim İsrail'e İsrail ın köpekliğini yapıyor
Tek düt ülke Türkiye diyorsun da Türkiye yi diğer ülkelere göre daha çok s. kti hemde ayakta s. kti 😀 hala uyuyorsunuz
Türkiye’nin başına ateş yağdıramadı sonuçta Gazze’deki gibi
Ondan beter etti içeriden strateji ile Türkiye yi çökertti
Bir dursunlar en az 30 yıl geleceğimi planlıyorum çabalıyorum bir rahata eremedik
Besikteki bebelerine kadar ya iman edecekker ya da geberecekler
Umarım öyle bir durumda askerlerimiz bebeklere sivillere falan acıma hatasına düşmez.
Bizim kanimizda var çocuk kadin ve yaslilara dokunmamak maalesef
Sizin olabilir ama bizim yok. Yahudiler bizim çocuklarımızı öldürürken biz onlarınkini öldürmezsek bu Türk halkına büyük bir ihanet olur.
Onlar düşünsün Türkiye güçlendi..
Allah aşkına ne ykselmesi
Hayirlisiyla ölseydik..
türkiye adamı gözünden öper
Gütmez ya gitse ABD engeller
ABD Türkiyeyi mi düşünecek🤣
Hayr kendini düşünerek engeller Avrupa’ya gaz geçiyor ya Türkiye’den
Kim tarafından konuşuluyor kaynak nedir
Öyle bir şey olmaz
Söz konusu İsrail’se her şey olabilir
israil cesaret edemez
Sanmam