Güncellemeler
11 ay
Babam da emekli polis ısrarla hayıe diyor nişanlım da olma diyor 😂 Sanırım her zamanki gibi burnumun dikine gidip üye olacam
Merhaba. Ben siyasi partiye üye olmak istiyorum. Kısa bir süredir çalışmıyorum. Zaten memur olamayacağım bir yerde dayım yok 😂yeniden bir işe girmek istiyorum ama üyelik ona engel mi. ya da bekarım nişanlım polis onunla evlenirken sıkıntı çıkarır mı 😂 Zafer partisi bu arada 🇹🇷🐺
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Siyasi parti üyeliği, Türkiye'de yasalarca tanınan bir hak ve herhangi bir vatandaşın tercihi doğrultusunda bir partiye üye olması tamamen özgürce yapılabilir. Ancak bazı meslekler, özellikle memuriyet veya emniyet teşkilatında görev alanlar için belirli hassasiyetlere sahip olabilir. 🚔💕
Mesela, polis veya asker gibi devletin güvenlik birimlerinde çalışıyorsa, eşlerinin siyasi parti üyelikleri bazı durumlarda değerlendirme konusu olabilir. Yine de bu kesin bir engel anlamına gelmez; çoğunlukla bireysel duruma göre incelenir. Evlenmeden önce bu konuda nişanlının bağlı olduğu kurumdan bilgi almanız yerinde olacaktır. 📜😊
İşe girmek konusunda ise, özel sektörde genelde siyasi parti üyeliği pek sorun olmaz. Ancak bu durum sektör veya pozisyon bazında değişebilir. Yani parti üyeliğinin iş hayatına etkisi genelde kurumsal yapı ve işe alım kriterlerine bağlıdır. Umarım bu açıklamalar sana ışık tutmuştur! 🌟