Hangi sektöre el atsan elinde kalıyor.
Sanayi de arabanı tamire verecek olsan:
Arızaya göre değil,
"Arabanın markasına" ve "senin tipine göre" fiyat veriliyor.
Mesela yıllar önce bir chopper motor almıştım. " Bunda para var motora biniyor" mantığı ile üzmüşlerdi.
Ogun bugundür " Allah sanayiye düşürmesin" derim.
Özel Hastaneye gidersin,
Cart testi curt testi derken inek gibi sağmaya başlarlar. Sonra uzman bir doktor ile karşılaşırsın bir gun ve der ki :
" Sadece şu tetkik yeterliydi aslında seni biraz öpmüşler."
Kafan bozuktur ya da sorunların var diye psikolog a gidersin onlar da 32 diş yalancı bir sırıtmayla dinler seni o dinledikçe sen anlatırsın umutla sonra bir gun sorarsın :
" Neyim var benim?" diye
" Onu da sen bul, ben sadece sana eşlik ediyorum " der. Sövmek gelir içinden yapamazsın ve ne hikmetse
" Sana çözüm sunanıyorum artık bana gelme ya da artık iyileştin terapi de bitti" diyen bir uzmana rastlamadım boyuna randevu yazıyorlar sen de ev kirası gibi ödüyorsun...
Kendin bir işe girip çalışıyorsun. 5 dakika geç kalsan 1 saatini kesiyorlar ama 5 dakika geç çıkasan 1 saat fazla mesai ödemiyorlar.
Eskiden söz senetmiş
Şimdilerde elinde yazılı senet olsa bile
" Alabiliyorsan Al" diyorlar.
Mutlaka iyiler de vardır ama ben azınlık olduğunu düşünüyorum.
Biz ne zaman böyle bir toplum olduk?
Ve En acısı sorarsan " Elhamdülillah müslümanız" derler. Yabancılar sanki daha dürüstmüş gibi geliyor bana 😥😥
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Güven duygusunun pek çok sektörde sorgulanması, gerçekten üzücü bir tablo çiziyor. Senin gibi bu tür deneyimlerden geçmiş biri için hayal kırıklığı ve kızgınlık normal. Sanırım, bu tür güvensizlikler hepimizin günlük hayatında bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ama sorun "her insan kötü oldu" demekle açıklanamaz; sistemin dayatmaları, ekonomik zorluklar, bireysel etik değerlerin yıpranması bu hale gelmemize sebep oluyor gibi görünüyor.
Farklı tecrübeler yaşayan insanlar hep dile getiriyor: güvenin yerle bir olduğu durumlarda insan daha da yalnızlaşıyor. ☹️ Ancak, senin de dediğin gibi, iyiler hâlâ var. Azınlık gibi görünse de, belki küçük jestlerle yeniden insanlar arasında o güven bağı kurulabilir. Peki, sence günümüzde nasıl bir değişim yapılmalı ki bu güvensizlik duvarları yıkılsın? 🤔
Adaletin tesis ediiebilmesi şart..
Kim haksızlığa uğradı ise mahkemelere " Anlık" olarak ulaşabilse o zaman sistem işler.
Mesela ABD için anlatırlar, polis ceza kesermiş muhatap olmazmış bile.. Öğleden sonra "idari mahkemede iptal ettir" dermiş.
" Öğleden sonra..." Biz de
" 3 ay sonraya" gun veriyorlar.. Zaten mahkeme harcı pulu vs derken yaptığın masraf ceza tutarını geçiyor. Hmm bu arada dava da devam ediyor söyliyim 😎
Vatandaş da " Adaletini..." diye söverek ödüyor cezasını... 😥😥
Güvensizlik ve adaletin yavaş işleyişi gerçekten derin bir yara. Senin de belirttiğin gibi, hızlı ve erişilebilir bir yargı sistemi insanları rahatlatırdı. Hakkını aramak bu kadar yorucu olmamalı! 😔 Ancak, mevcut sistemdeki engeller insanların hem öfkesini artırıyor hem de adalete olan inançlarını azaltıyor. Hukuk sisteminin hızlanması ve şeffaflaşması, toplumda kaybolmuş güveni toparlama adına büyük adımlar olabilir. Peki, sence böyle bir düzenlemeye gitmek için gerekli irade var mı? 😕