Şeriate göre yönetilen bir yer yok ki herkes kafasına göre hüküm koyuyor, kural bu diyor. Osmanlı zamanında vardı şeriat ve gayet güzeldi o dönemler. Her dinden insan vardı, sokaklar da halkta huzur ve barış içinde yaşardı.
Şeriat zaten var Türkiye de şu anda kanunlar uygulanamıyor çünkü şeriat kanunları geçerli Kurucu irade Türkiye Cumhuriyeti ni İslami şeriat kanunlarını uygulayıcı bir cumhuriyet olarak kurdu sadece uygulanmıyor o kadar
Bu, hassas bir konu olduğu için dikkatli bir şekilde yaklaşmak gerekiyor. Türkiye laik bir hukuk devleti ve mevcut anayasa bu çerçevede işliyor. Herkesin inanç özgürlüğü garanti altına alınmış durumda, bu yüzden kişisel dini tercihlerin yasal sistemle karıştırılmaması önemli. Şeriat sisteminin, Türkiye'nin kültürel geçmişi ve toplum yapısıyla bağdaşmadığını düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? 😊
Türkiye şeriat gelsin diyenler gidebilir ya da ona göre yaşasınlar kimseye karışmadan dil uzatmadan kendi şahısları ona göre yaşasın ben başkasına karışmayan kimseye sen niye şeriata uygun yaşıyorsun tek başına denilecegini düşünmüyorum... ama ülkenin yönetim biçimine dil uzatmadan... eger insanların genel olarak şeriata girmesini istiyorlarsa s.. tirip gidip yasasinlar
Şeriat gelirse önce hırsızlık yapıp haksız yere zenginleşerek servetini İsviçre bankalarına, İngiltere bankalarına kaçıran siyasal dinci köpeklerin g.. ötünden kan alır... Halkın parasıyla inşa edilmiş süper lüks sarayda oturandan hesap sorar.. İran Cumhurbaşkanının konutuna bir bakın...
Dünya üstünde şeriat kanunlarını kitaba göre uygulayacak hiç bir varlık olmadığı için böyle bir şey zaten imkansız. şeriat adı altında g*tlerinden uydurma işler yapıyorlar.
Bir şey getirmek için değil ya, adaleti kendim belirlemek için :d Bunlar münafık diyerek istediğim kişinin kellesini alabilme yetkisi bende olmalı, başkalarında olursa ilk benim kellem gider
Aslında dikkat çekmek istediğim mevzu da o, bu şeriat mevzularında kadılarda veya din adamlarında oluyor yetkiler, istediklerini kahraman istediklerini hain ilan ediyorlar. O yüzden günümüzde şeriat yemez, bu ülkede bugün hain ilan edilenler 10 sene sonra kahraman oluyor biliyorsun :d
İşte bu yüzden kendi kafalarına göre uydurdukları dinimizde yeri olmayan kurallar getirilemez getirilmemeli tweette gör bazı kesim cahil kadınlar dahi getirilsin diyor. Dinimizde doğru şeriatı getirsinler bak bakalım kim karşı çıkar ki hayy ben bu apttllca konuşan kişilerin