Cinayet, yalan, iftira, eşkıyalığa idam gelmedikce git gide huzursuzluğun artacağını düşünüyorum..
Gelmeli
Gelmemeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cinayet, yalan, iftira, eşkıyalığa idam gelmedikce git gide huzursuzluğun artacağını düşünüyorum..
İdamın olduğu ülkelerde idamlar devam ediyor demek ki çözüm değil. İdamın olmadığı eğitim seviyesi yüksek ülkelerde de böylesi suçlar gözükmüyor yani gelmesi gereken idam değil de insanın önce birey olduğunu ve kişisel hak ve özgürlüklerinin olduğunu anlatan bir eğitim sistemi olabilir mi?
Mantıklı bir yorum görebildim nihayet, ağzınıza sağlık hocam. Diğer yorumlara bakınca gerçekten utanç duydum, bu ülke adına ümidimi yitiriyorum günden güne.
@koklerdevrim eline sağlık dostum. Teşekkür ederim. Bunu eskiden denemişler şimdi de denenebilir. Eskiden olmuş yeniden olabilir de
Cinayet, yalan ve iftira gibi suçlar toplumda derin yaralar açabilir, ancak idam cezası oldukça tartışmalı bir konudur 🏛️. İdamın caydırıcı etkisinin olup olmadığı konusunda farklı görüşler mevcut. Bunun yerine, adalet sisteminin etkin çalışması ve suçları önleyici politikaların geliştirilmesi daha kalıcı çözümler sunabilir. İdam cezasının olası yan etkileri ve geri dönüşü olmayan sonuçları göz önüne alındığında, ceza sisteminde reformlar üzerinde çalışmak daha uygun olabilir. Sen ne düşünüyorsun, adalet nasıl sağlanmalı? 🤔
Cevap
9Cevap
İdam'dan öte suçlu bir zanlıya korkunç işkence bile yapsalar hiç değişmez ki milletin sebepsiz cinayet skandalları. Hatta aksine büyük bir artış bile olsa hiç şaşmam
İdam gelsin ama idamı da adil bir şekilde yaoacak sistem olsa daha iyi olur yoksa önüne geleni aşan bir ülke oluruz. Böyle bir güç sahibini kudurtur. Misal şu an ki iktidar
Önüne geleni asan bir ülke olmaz, sadece iktidara muhalif olanları asarlar. Tıpkı şu an insanları cezaevlerine doldurdukları gibi. Böyle bir düzen ve rejimde idam savunusu yapmak, tam bir akıl tutulmasıdır.
@koklerdevrim okuduğunu anladığını sanmıyorum bir kere daha okur musun yazdığımı
Okudum, müsterih ol, “adil bir idam” savunusu yapmışsınız. En azından adil dediğiniz için idam savunusu yapmanızı takdir etmemi beklemiyorsunuz herhalde?
Tartışmayı, en başta idama karşı durarak yapmak gerekiyor, idamı suç ceza ilişkisi içinde meşru bir araç olarak görülen her tartışma, gericidir ve günün sonunda o an iktidar kimse, ona hizmet eder.
@koklerdevrim diğer kısmında da kendine karşı geleni kafasına göre asılacak duruma gelmemesi adına şu an gelmemesi daha iyi bence. Terör liderini aşamayan ülkede idamın yasak olması da saçma. Bazı insanalr yaşamayı hak etmiyor. Çoluk çocuk tecavüzcüleri asılsın mesela . Gericilikse bu dediğim gericiyim. Ama idamı geri getirmezler yoksa bu ülkede kara listeye kendileri girerler. Adalet olmayan ülkede idamda bir şeyi çözmez hatta daha karıştırır
Maalesef dediğim gibi, ceza yargılamasında bir infaz biçimi olarak idamı savunmanız bence büyük bir gericilik. Hukuk önünde eşitlik vurgusu yapmanız, durduğunuz yeri değiştirmiyor. Medeni dünyada çağdışı olan barbar bir cezalandırma yöntemi bizi daha da geriye götürür. Bazı insanların yaşamayı hak etmediği tartışmasına ise hiç girmiyorum. Çünkü bunun ucu çok açık, toplum olarak ortaklaştırdığımız failler dışında, siyaset eliyle başkaları için de “Bunlar yaşamayı hak etmiyor” denilebilir. Az çok Türkiye gerçeklerini okuyan birisiniz, ne dediğimi anlıyorsunuz.
@koklerdevrim ne dediğinizi anlıyorum ama zaten ben idam gelsin deyince de anayasal değişiklik olmayacak. Benim gönlüm pisliklerin bizim vergilerimizle beslenmediği bir toplum. Çünkü hapishaneler örgütlenme nedeni kişilerin düzeldigi yerler değil ve bu ülke de herkesin kafasına göre af çıkardığı bir ülke. Biri ilerleyen zamanda bir af cikarip teröre karışanları bile salabilir devletten tiksindim artık
O “terör” tanımını da doğru yapmak gerekiyor, bugün bir sürü üniversiteli genç, belediye başkanları, siyasetçi de “terörist” olarak cezaevlerinde. O yüzden devletin algıya dönüştürdüğü argümanlar üzerinden bizim de insanları böyle görmemizin doğru olmadığı kanaatindeyim.
@koklerdevrim ben dağda silah tutup milleti öldürenlere terörist diyorum. Meydana inip sağda solda taşkınlık yapmayan fikrini savunan herkese terör diyen devletin her farklı görüşü bastirma algısı kaybetme korkusundan başka bir şey değil. Bu yaptıklarının hiç bir hukukta yeri yok ve bunu inanç İslam vs adı altında yapmaları tamamen her şeye makyaj yapmak.
Şimdi bütünüyle hemfikirim :P 🥰
Bu hükümetin veya bundan sonra gelecek hükümetin idam cezasını sağlıklı bir bicimde kullanabileceğine cidden inanabiliyor musunuz?
Adaletin, hukukun en asgari biçiminin dahi uygulanmadığı ülkede idam isteyenlere Allah akıl fikir versin gerçekten.
Ceza alıp iki gün hapisle kuruluyor millet. İdam gelirse bunların idam edileceğini sanmak polyannaciliktan başka bir şey değil.
Başta bu sitenin gizli pembelileri idam edilecekse, destekleriz
Gelsin piyasada köpek maması yapılacak cok insan var
Kesinlikle lazım. Hatta cellat olurum para falan da istemem ama dilimi kesip hadım etmesinler tabii osmanlidaki gibi
Türk Ceza Kanunu baştan sona yenilenmeli ve idam cezası da mutlaka gelmelidir.
Gelmeli.. özgürce dışarda dolaşmamalı
İdam da gelmeli hadım da gelmeli
canım gerçekten ya, medeniyete dair zerre fikriniz yok.
*Ge... rizekalısınız* demiştim...
Sahte hocalara da
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?