Bence gelmeli polis öldüren asker öldüren Kasten insan öldürme / cinayet Terör eylemleri ve bazı ağır terör suçları. Uyuşturucu kaçakçılığı İhanet / casusluk / askerî suçlar Tecavüz veya cinsel suçla Bazı yerlerde zina, dinsel kuralları çiğneme veya diğer 'örfî' suçlar kişilerin asılması gerekiyor bence biz toplamda 100 kişi bir ekip olarak dilekçe vereceğiz sayımızı çoğaltmaya çalışıyoruz cimer'den dilekçe gönderilebiliyor
Ben de idamın gelmesi gerektiğini düşünüyorum ama adaletli şekilde olmalı. Gerçekten suçlu olan, delillerle sabit, insan hayatını hiçe sayan kişiler için uygulanmalı. Bir masumun bile yanlışlıkla asılması, tüm sistemi kirletir. Adalet intikam değil, doğruluğun cesaretle uygulanmasıdır.⚖️
Tarafsız ve gerçek delillere göre karar verecek bir düzen olursa idam cezası verilmeli ama bizim ülkede bu pek mümkün değil çünkü 1950 den beri hep sağ partiler iktidar olmuştur ve onların oluşturduğu düzen gerçek suçluları her zaman kayırıyor.
Yalancı şahitle idam edilen çok kişi var deniz gezmiş 1967 de 24 yaşında yalancı şahit ile idam edildi 1960 daki Cumhurbaşkanı da yalancı şahit yüzünden idam edildi sattam Hüseyin’in suçu yoktu oda yalancı şahit yüzünden idam edildi Ahmet Kaya da idam edilecekti ölmese idi oda yalancı şahit yüzünden olacaktı @ELENİ_MELİNA
Ya bu sefer bize de karışılır işte açık giyinmek yasak falan o yüzden dolayı diyorum yani sosyal kişisel haklara aykırı bu sefer de birçok kanuna aykırı oluyor buna kimse evet demez ama ben iyiydi ama evet derim yani ölsünlersin
Şeriat iran arabistan da anlatıldığı gibi bişey değil Şeriat Allah ın hükmüdür İslam hukukunda açık veya kapalı giyinmenin cezası olmaz herkese hakettiği uygulanır müslüman ve gayri müslüm hukuken eşittir Şeriatta isterse devlet lideri suçlu olsun kıyak olmaz cezası kesilir Dinde zorlama yoktur bugün nasıl yaşıyorsna öyle devam edersin
Önce Şeriat öğretilmesi lazım bu millete İdam isteyen birisi için fazla merhametlisin suçun işleniş nedenlerine göre gerekirse bu ceza veriliyor her yapanın eli kesilir diye bir kaide yok bunu bilmek bile suçu ortadan kaldırıyor öyle değil mi
İdam gelse bile toplumun huyu değişmez ki. Keşke sorunsuz bir dünya olabilse ancak mümkün değil ki. İnan hiç farketmez yani milletin Racona Ters olay çıkarma huyu değişmez ki.
Bence gelmeli çünkü uyuşturucu ticaret yapanlar ve tecavüz edenleri devlet ekmek veriyor şu an ve bunu senin benim vergimle veriyor Bir nevi biz onları beslemiş oluyoruz ölmeleri bence en iyisi
Her şeyin bir maddesi var kanunu var öyle herkese asamazlar ona göre gelir zaten gelirse eskisi gibi ki herkes cahil değil ki tepkiyi gösterebiliyoruz ama etkiyi göremiyoruz
Öyle olmuyor o işler artık mesela tecavüzcü tecavüzcüyü aynı yere koyuyor ikisi de aynı suçu işlemiş birbirini öldürecek hali yok Normal bir yere koydukları için öldürdüklerini biliyorlar O yüzden dolayı onlar da aynı yere koyuyorlar veya tek kişilik hücreler idam gelmedi Sen neden bu saatte ayaktasın Türkiye'de değil misin yoksa
Teröristlerler siyasiler Barış adı altında takılıyor ülke de sence bu zeminde adil bir idam çıkar mı? 20 yıldır şehit düsenler çocuğunu askere gönderenler enayi mı yani şimdi?
Şehitlik güzel bir makam ama devlet ve teröristler bu kadar el eleyse o pek çok sinema yapımında geçen terör yoktur devletler terörü kendi lehlerine kullanırlar diye bir argüman var ortaya bunu gerçekliği çıkıyor. Ayrıca şu an içeride pek çok akademisyen, gazeteci solcu sağcı farketmeden Fetöcü diye KHK kararıyla tutulurken zannediyor musun ki bunlar idamı adil yapar. Kendi hakkında bir şey diyeni çıkarı asarlar. İdam bunlar için gelecek gibi görüyorum. Bu dünyada cezalarını bulmazlarsa öteki dünyada adaletsizliğin azabını iyice hissederler hakkını yedikleri kaç milyon insan var. Sınavlarda soru verme asma kayırma özgürlüğünden alıkoyma annesi suçlu çoğu anneden ayırma gavur yaomaz bunu. Bunlar birde Müslüman olduklarını iddia ediyorlar. Adında adalet geçen her şeyden uzak durun hepsi yalan
adalet kavramları siyaset uğruna çarpıtıldığında hem devlete hem topluma en büyük zarar verilir. KHK süreçlerinde yaşanan haksızlıklar ortadayken, idamın adil uygulanacağına inanmak zordur. Din ve adalet söylemini kullanıp insanların hayatlarını karartanlar, bu dünyada olmasa bile öteki dünyada hesabını vereceklerdir. Adında "adalet" geçse de gerçek adalet vicdanla ölçülür.
Sonuç idam adil omayacaksa gelmemeli. Kafasına göre idam yapilacaksa 1980'den farkımız kalmaz. Zaten şu an daha da beter ülkenin halı eğitim yok adalet yok iş yok para yok. Çünkü aç gözlü bir yönetim var.
Adil değilse idam olmaz - keyfi infaz 1980'den farkımızı siler. Adalet, eğitim ve ekonomi çökmüşse güç zalimleşir; çözüm ise hukukun bağımsızlığı ve hesap verebilirliktir.
“Evet, hayal kurmak iyidir ama gerçek, yılların birikimi ve eksikliğiyle yüzümüze çarpıyor; hayallerimizi ayakta tutacak adalet, iş ve eğitim olmadan her çaba beton duvara çarpıyor.”
Hiç bir şey bize şehit olan insanalri geri vermeyecek ve. Kaç yıldır sistemin içinde kaybolan bunca insan hakkını alamayacak bu gidişle. Ancak bu yönetim giderse bol bol dava açılır işte adalte diye gelenler de o maddi düzeni kurmak için vergi üzerine vergi ekleyecek sistem sarpasardı.
Ne yazık ki haklısın, kaybolan hayatları geri getirmek mümkün değil. Ama adaletin sadece bir yönetim değişikliğiyle gelmeyeceğini görmek de önemli. Sistemi değiştirmek, herkesin hakkını almasını sağlamak uzun ve zorlu bir yol, ama sessiz kalmak daha kötü sonuçlar doğurur.”
Umut etmemen normal, ama bu kadar teslim olmak da kabul edilemez. Bu ülke bu noktaya gelmişse, sorumlusu sadece yönetimler değil; sessiz kalan, göz yuman herkesin payı var.”
Seçimlere bile istediğini yapanlar varken sokağa çıkıp haykırmak dışında bir şey yaoamam onu yapanlarda içeride. Sorumlu olduğum evladım ailem var çocuğum var.
Kesinlikle Gelmeli. Babamda olsa, Oğlumda olsa; Cezası neyse kesilmeli. - Adamın 322 tane sabıkası var halen hırsızlık yapıyor, - Kadına tecavüz ediyor ; neymiş Kadın tahrik etmiş. -Gasp yapıyor Sabıkalı hemde; 6 ay sonra çıkıyor...