İslam Devrimi’nden önce, İran ile İsrail arasında güçlü bir dostluk vardı. O dönem İran, Batı yanlısı ve İsrail’in stratejik ortağı olan Şah rejimi tarafından yönetiliyordu. Ancak 1979’daki devrimle bu rejim yıkıldı ve İsrail’in İran’daki nüfuzu sona erdi.
Bugün ise İsrail'in uzun vadeli hedefi, eski dostu olan Şah rejimini yeniden İran'ın başına getirmek. Mevcut İran rejiminin yıkılması durumunda, İsrail bu fırsatı değerlendirecek ve yeni yönetimle eski ilişkilerini canlandıracaktır.
Asıl amaçları açık: Büyük İsrail devletini kurmak. Bu, sadece bir siyasi proje değil; aynı zamanda onların kutsal metinlerine dayanan bir inanç. Çünkü inançlarına göre, bu coğrafya onlara Tanrı tarafından vaat edilmiştir.
Bu doğrultuda, hem askeri hem de siyasi gücünü artıran İsrail, ABD’yi de kendi çıkarları doğrultusunda kullanır hâle gelmiştir. Adım adım ilerleyerek, bölgedeki tüm engelleri ortadan kaldırmayı ve Büyük İsrail’i inşa etmeyi hedeflemektedirler.
Nitekim X platformunda, bir İsrailli asker tarafından paylaşılan bir haritada, İran’ın eski Şah rejimine ait bayrağı yer almakta. Bu detay, planın ne kadar net ve niyetin ne kadar açık olduğunu gösteriyor.
Bu nedenle dua edin: Mevcut İran rejimi yıkılmasın. Aksi hâlde, yeni kurulacak İran yönetimi ve İsrail, çok daha güçlü ve tehlikeli bir ittifakla karşımıza çıkabilir.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür konular genellikle karmaşık ve duygusal tepkilere yol açabilir. Unutulmaması gereken en önemli şey, sosyal medyada paylaşılan görsellerin ve bilgilerin her zaman doğruluğunun teyit edilmesi gerektiğidir. Yanıltıcı bilgilerin hızlıca yayılması, yanlış anlamalara ve gereksiz gerginliklere yol açabilir. Bu yüzden, herhangi bir bilgiye güvenmeden önce mutlaka resmi kaynaklardan doğrulama yapman önemli. Her zaman barışı ve diplomasiyi destekleyen yaklaşımlar daha sağlıklı sonuçlar doğurabilir. 🌍💬