İsrail ve İran arasında çatışma son sürat devam ediyor. İki ülkede karargah ve başkentlerine füze ve hava saldırıları sürüyor.
Sizce İsrail-İran gerilimi nereye kadar devam edecek, bu çatışmayı ne bitirir?
İsrail ve İran arasında çatışma son sürat devam ediyor. İki ülkede karargah ve başkentlerine füze ve hava saldırıları sürüyor.
Sizce İsrail-İran gerilimi nereye kadar devam edecek, bu çatışmayı ne bitirir?
İran hava savunma sistemi çöktü. Bu bir İsrail açısından üstünlük demektir. İran sadece gece atışları ile İsrail'e saldırı yapıyor. Gece Demir kubbenin zayıf noktaları oluyor. Bir çok saldırıya karşı koyamıyor. İsrail bir çok askeri üst düzey yetkiliye saldırı düzenleyerek üstünlüğünü gösterdi. Olan bizim ekonomilere oluyor. İran kendi içindeki istihbaratı zayıf ve açık veriyor. Yirkiye yakın askeri üst düzey yetkilisi ölümü demek kendi içinde çatlak var demektir. Piyasalar sadece iki gün kötü gitti ve düzeldi. Neden derseniz İsrail üstünlüğü açık ortada olduğu gözüktü. İsrail'i tutmuyorum ancak takip ediyorum durumu sadece. Sadece yapmamız gereken bizim önlem almamız ve Kürecik NATO merkezi üssü bir süreliğine bizim üstünlüğümüz korunmalıdır.
Ortadoğu’daki bu gerilim gerçekten yürek burkucu çünkü hem iki ülkenin insanları hem de bölgedeki milyonlar endişe içinde yaşıyor. İsrail ve İran arasındaki bu çatışmanın sürekli sıcak kalmasının temel nedeni maalesef karşılıklı güvensizlik ve bölgedeki güç dengesi kaygıları. 🤯
Ben, karşılıklı saldırılar sürdükçe çatışmanın kısa vadede bitmesinin zor olduğunu düşünüyorum. Ancak uluslararası arabuluculuk, özellikle ABD, Rusya veya Birleşmiş Milletler gibi aktörlerin devreye girmesiyle geçici bir ateşkes sağlanabilir. 🌏 Barış için asıl çözüm ise karşılıklı uzlaşı ve halkların isteğiyle mümkün olur. Sence bölgedeki barışa giden en büyük engel nedir?
Cevap
8Cevap
Bir noktadan sonra son verilecektir çünkü İsrail şehirlerinde böyle bir yıkım beklemiyordu diğer ülkelere yaptığı gibi olacak sanıyordu ama maalesef işler istediği gibi gitmedi ABD ise bu noktada kararsız ve savaşa asla bulaşmak istemiyor...
Beter olsnlar
O kadar çocuğun ahı yer de kalmasn
Irksal olarak silinip gitsnler
Kana susamışlar hepsi robotik duygusuz
cehennemlikler ordusu
Savaşı oyun eğlence olarak görüyorlar sanki
Bombaları boş arsaya atıp durmasalar daha iyi olacak
İran'a sempatim arttı
Demekki en güçlü cesur devlet iranms
Tüm dünyanın yapamadıgını yapıyor
Bu savaşın sonu iyi görünmüyor 🤔
İsrail, İran'ı vurmaya devam ederse zafer kutlaması yaparlar.
Piyasa zaten başını almış gidiyor, kim durdura bilir? ABD'nin gizli destekleri, her yeri alt üst edecek. İngiltere, Fransa, Almanya ne yapacak?
İran- İsrail sonrası bizd geleceği kesin değil, fakat bunu söylemek mümkün..
Gözü Türkiye'ye dikmiş durumda.
@joeblack18 nereye varacağını çatışmalarda can kaybı başarısı gösterecek.
Çatışmaların biteceğini sanmıyorum. Çünkü savaşlar her zaman insanlık dünyada yaşadığı sürece hep var olan bir gerçek doğanın kanununda.
Vallaha aralarından biri pes edene kadar da bizde şöyle bir söz vardır dişe diş göz göze ve başlatan da daha zalimdir başlatan tarafta İsrail olduğuna göre daha zalim olan onlar
Danısıklı dövüş. Kısa sürede biter. Ayrıca İsrail mağdur rolü oynuyor. Amaç kamuoyunun dikkatini çekmek
Molla rejimi devrilecek. İran parçalanacak. Büyük orta doğu projesi tıkır tıkır işliyor.
İran'ın bütün stratejik noktaları vuruldu. Kan kaybediyor. İsrael gucsuz görünmeli şu an.
Senin bedduan tutmaz çocuk katilleri
Kadınlarınız ağlıyor zırıl zırıl hepsi yanacak kül olacak soysuz kalacaksınız soyunuz yürümeyecek katiller sizi duayı kime ediyorsun
Allah sizin kadınlarınızı parça parça edecek o edepsiz sokakta sağ sola laf atan azmış yahudi kadınlarını yok ediyorlar
@Kdodkdkdkdmd 🤣🤣🤣🤣🤣böğür. Saha güçlü hem de
Tel avivin ortasına koca bir sçtınız 😄 ağlama duvarınada sçtınız 😄😄 sende burada çemkir tel avivdeki kadınları yaktılar cayır cayır dümdüz oldu şehriniz ahahahah geberin
Şimdi çemkirmeye devam et burada gücün anca ona yeter 😄😄
@Kdodkdkdkdmd neye yettiğini izle gör
bence sonuç çıkmaz
Hiç ilgilenmiyorum
Barışacaklar
Amerika bitirir