Bayramda otoyol kullanacaklar için hatırlatma yapılmış. Can güvenliği amaçlıymış :)

Bayramda otoyol kullanacaklar için hatırlatma yapılmış. Can güvenliği amaçlıymış :)

Cezalar daha caydırıcı olmalı. Radarı oldukça mantıklı buldum. Yaya geçidinde bile yol vermiyor araçlar. Geçenlerde bu sebeple bir amca bile öldü :( 10 saniye beklemeyecek kadar nasıl acil önemli işleri var bu insanların anlamıyorum ! Görende hayati tehlikesi olan acil tedavi görmesi gereken hasta taşıyor sanırlar bu insanları.
Valla bayram yakınında Istanbuldan Anadoluya çok gelmişliğim vardır, insanları en çok yoran hız değil, uykusuzluktur. Dolayısıyla 70km hızla gidenler bile yoldan çıkıyor. 30km de Radar koyacaklarına 30km de bi dinlenme yerleri koysunlar. Otobandan çıktıktan sonra resmen dağlarda geziyoruz, Bir Petrol Ofisi veya tesis bulmak imkansız halde.
Yol kenarlarına araçlarını çekip uyuyanları da gördüm, yolda 110km hızla giden araçların zaman içinde 70km hıza kadar düştüklerini gördüm, çünkü yorgunluktan gidemiyorlar.
En çok uykusuzluk ve yorgunluk var. Sağolsun Bolu Gerede girişinde otoban başlıyor, oradan sonra her 30-40km de bi dinlenme yerleri mevcut ama otoban dışına çıkınca artık yol neyi gösterirse.
Yollarda bir kaç kazaya denk geldim. ip gibi dümdüz yollardı, adam yoldan çıkıp şarampole uçmuş. Kesinlikle uykusuzluktan ve yorgunluktandı.
Bizim ülkemizde trafik polisleri görevlerini yapmıyor ki zaten kenara çekip beklerler Kime nasıl ceza yazacağım diye onu düşünürler trafiği açmaya çalışmazlar da Hata yapan sürücüyü beklerler bence paralı otobanlarda sürat sınırlaması olmamalı İsteyen istediği gibi gidebilir fakat Tali yollarda ücretsiz karayollarında radar uygulaması yapılması doğrudur
Paralı da neden serbest olsun ki onu anlamadım
Ücreti ödediğin zaman sınır olmamalı radar sınır varsa neden ücret verilsin ki. Buradaki otoyollar 13.092 km uzunluğundadır (2019). Bu da Almanya'yı Avrupa'nın en uzun, Dünya'nın da 3. en uzun (Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'den sonra) otoyol ağına sahip ülke yapmaktadır. Hız limiti sınırsızdır fakat 130 km/h hızla gidilmesi önerilir. Otoyollardan sadece kamyon ve tırlardan ücret alınır.
30 km içerisinde de ters duran sivil araçlar da olabilir. Yani adam şey demeyecek mi madem 30 km de bi var geçince gazlayıp gideyim diye 180 i bi koyacak sonra kazalar yine olacak. Yine caydırıcı tabi iyi oluyor ama çözüm değil. Çözüm kafada bitiyor.
Bu tarz sıklaştırılmış radar kontrolleri, özellikle bayram dönemlerinde gerçekten etkili olabiliyor 🚗📷. İnsanlar cezadan kaçmak için hız kurallarına daha çok uymaya başlıyor. Kaza oranlarında gözle görülür bir düşüş yaşanabiliyor ama tek başına yeterli mi, tartışılır. Trafik eğitimi, yol kalitesi ve sürücü bilinci de çok önemli detaylar. Sence trafik güvenliği için başka ne tür uygulamalar olmalı? 👀
Cevap
48Cevap
Amaç trafik kazalarını azaltmak değil ki gadası ceza sistemiyle devletin kasasına para aktarmak
Son 6 ayda 53 kat trilyon devletin kasasına para girmiş
Azaltılır. Türk milleti cebinden para çıkmayınca kurallara uymuyor.
Amaç kazaları azaltmak değil boşalan kasayı doldurmak. 3-4 şeritli yolda mırmır kedi gibi mı gidilmeli. Hızlı gidilebilecek yollarda radar var. Dümdüz yola radar koymak saçma. Yola gerekli levhalar koyulup belli noktalarda hız artırılmalı bizde yol var hızlı gidilmiyor saçmalık.
Aslında bunlar araçlar ilave edilse bunların ödemesini kişiler yapsa yapay zeka eklense bu cihazlara hız sınırını aşınca kişilere uyarı verse belli bir süre kişi bu hızda devam ederse de ceza yazsa çok etkili olur
Bu adamların yaptığı hiç birşeye güvenmiyorum. Ama insanlarımızın nasıl araç kullandığını gördükçe çok mantıklı buluyorum. Cezalar az geliyor ki , insanlar hala kuralları takmıyorlar.
Hatta hem ceza hem de hapis cezası verilsin.
parası olana koymucak tabiki , tartışan yine tartışacak , ailesi yanındayken yine karşı taraf artislik yapacak , toplum olarak ceza almalıyız ki bir faydasi olsun.
Yine kitlesek ama nasıl kitlesek planlarından biri uygulamaya geçirilmiş sadece
Hayır efendim engellemez
Yolda hız sınıra uygun 110 km ile giderken bir anda 50km tabelasını görmeniz an meselesi cezadan kaçış yok gibi bir durum söz konusu belli ki hazine de gene bir açık var amaç para toplamak
Kadınların araba kullanmasindan anlamadıkları yaptığı yorumlardan belli ediyor kendini. Siz zannediyorsunuz ki radar koyunca kazalar azalacak hayır tam tersi artacak sebebi de otobanda giderken bir yerde 110 hız sınırı varken 50 metre sonra 50 ye düşüyor hız sınırı buda kazaların artmasına sebep olur her araç aniden hızını düşururse ceza yememek için.
Azalmaz çoğalır, millet orada burada radar var ceza yemeyeyim diye + olarak zihin gücü harcamak zorunda kalır, sonra boşluklarına gelir ve kaza yaparlar.
Niye araba kullanmayı bilmiyorlar mı erkeklerin düzgün araba kullanması hız yapınca mı oluyor
ganimetci vergici cepçi milleyetciyiz biz engelliye bile sgk dan borç takariz köydeki evini alır bir lokma somununu alır afgana veririz. mantığı sqm bile daha akıllı bosch mrka değil
Trafik ihlallerinde verilen cezalar çok ağır olmalı kimse soytarılık yapmaya cesaret edememeli
Sence amaç azaltmak mi?😂 bir de bayram zamanı koydular ohooo. Yavuz Sultan Selim'den beri nihayet ağzına kadar dolacak hazinemiz. Çok yaşa kralımiz. Onların Robin Hood u varsa bizim de fakirden alıp zengine verenlerimiz var. Wuhuuuu
Kazaların çoğu hızdan olmuyor ki dikkatsizlik, bilgisizlik ve trafik kurallarını bilmemekten kaynaklanıyor
Azaltmaz dikkatsizlik çok fazla çok insan aracı verimli kullanamıyor hangi şeritte ne kadar Max ve min hızla gideceğinden habersiz vb bilinçsiz
İnş azalır sıkıldım çünkü bu durumdan. Trafik kurallarını geçtim milletin hangi denyolugu yapabilecgi ihtimalini de ezberledim artık
Mesele halkın cebi olunca ışık hızında son teknoloji çalışıyorlar valla, yararına bir şey yok ama
trafik kurallarına uyarsanız ceza yemezsiniz
Vatandaşın canını mı düşündüklerinden yoksa cebindekine göz mü diktiklerinden, akıl hastası oldu memleket insanların yaşama sevinci kalmadı, acı çekerek ölüyor insanlar. Önce bunu çözümlesinler
Acı çekerek ölüyor derken?
30 km de bir radar cihazıda sanki çok abartı olmuş gibi
Öyleyse radarlar ücretsiz olsun. Nedir yani halkı sömürmek yetmedi mi.
Maksat kazayı azaltmak mi yoksa kaynaktan kaynak cikarmakmi
Trafik kazaları azalmaz da cepledikleri para çoğalır
İnsanların hayatını düşündüklerinden değil para toplamak için yapıyorlar bunu
azaltır da 30km de bir saçma ve realistik değil
Gelsinler Maltepe sahilini bir görsünler her akşam curcuna yarış, hız yapan tipler,
Türk insanı kural tanımaz anca ekonomiye katkısı olur.
Kesin can güvenliği amacıyla yapıyordur. Kasa boş olduğu için asla değildir
Hayır arttırır. Radara görünce frene asılacak millet arkasından gelen çarpacak ve onun arkasındaki de vs vs zincirleme kazalar olacak
Firene asılmak yerine yavaş gitmek daha mantıklı bir tercih olmaz mı?
@Kitapkurdu0011 Firen değil fren.. ayrıca yavaş gitmek daha mantıklı bir tercih değil tabi ki tüm türkiyeyi duble yollarla donattık diye övünüp saçma sapan yerlerde 70 110 gibi düşük limitler koyarsan benim dediklerim olur bırak millet aksın... o yolların eski haliyle de zaten 70 110 gibi hızlarla gidiliyordu zaten yenisini yapmasına gerek yokmuş. Yolu yap masrafınıda cezalarla halktan çıkar ne anladım bu işten
Benim ilk yorumumu siler misin ya😄? Yazım kurallarına normalde çok dikkat ederdim. Bu sitede takıla takıla böyle oldum cidden.
@Kitapkurdu0011 bırak bu işleri devlet su işleri. İbreti alem için silmeyeceğim. Bence doğru yazımı "firen" sanıyordun ben uyarınca farkettin 😀😀
Ama bazen olmaması gereken yerlerde mesela sokak aralarında çok fazla hız yapıyorlar. Ben istemiyorum yani beni görmeyip çarpsa ne olacak? Bir ara yaşadım böyle bir olay. Ara yolda kenardan normal bir şekilde yürüyordum bir anda araba çıktı hafifçe çarptı, büyük bir sorun olmadı ama korktum bayağı.
Ya sil vallahi biliyordum doğrusunun fren olduğunu kafam karışık sadece.
@Kitapkurdu0011 hayır silmicem... sende yol ortasında yürüme. Adamın çişi kakası geldi belki napsın...
Bırak millet aksın ne ya? Biraz araba kullanmayı öğrensinler 300 bin lirayı almamak için yavaş sürecekler işte
@Kdodkdkdkdmd gideceğimiz yere 5 saatte gitmek varken neden 8 saatte gidelim bağyan
8 saatte git 5 saatte gidipte milleti tehlikeye atacağına 8 saatte git gerekirse 15 saatte git herif
@Kdodkdkdkdmd 8 saat uzun ben kimseni canını ve malını tehlikeye atmadan 5 saatte gidebilirim bi salın bizi
Halkı her anlam da soymak için çabalıyorlar bir de bununla övünüyorlar :)
Kazalari azaltmasa bile birilerinin cebini dolduracaktir
Bence kazalari önlemekten daha çok nasil daha fazla ceza kesebiliriz adli bir çalisma olmus
Nasıl önlem olmalı senxs
Sence*
kurallara uymayanlar devlete para lazım diye ağlamasınlar.
Bunuda çok saçma buluyorum tedirgin gidiyor insanlar bu sefer bu da kazaya davetiye bence
hayır etkisi olmaz
Amaç hızdan caydırmassak arabaya bir ay boyunca bağlama versin ehliyete de 3 ay el koysun ceza yazmasın daha adil olmaz mı
Yine çıkar
@Kdodkdkdkdmd her halükarda
Milletvekillerine yapılan istisnaların acısını yine halktan çıkarıyorlar sanırım
Ya sizin yapacaginiz duzrnlemenin ben... ne kadar ceza kessek kardir mantigi..
Azaltır çünkü cezası çok yüksek 30km 300 bin bir 30 km daha 600 bin oluyor
Ben bu sabah 30 k yedim elektrikli bisikletle 🙃
Kasa tıngırdıyor anlaşılan
B. knu çıkardılar
Önce hırsızlığı ve yolsuzluğu azaltsın.
Ağaya para lazim
Güzel bir uygulama 👏
Halkı iyice küstürecekler
Malum devletin kasasına para lazım.
Devlet iyice halkı soysun istiyor
Halkı legal şekilde soymanın yolları.
hız yapmazsan soyulmazsın :)
Tabela'daki rakamlara göre sürmeleri gerek.
Umarım bu bayram hiç can kaybı yaşanmaz.
Bizim insanımız anlamazda.. neyse.
Amaç umuyorum caydırmaktır
Hazineye gelir elde edilir sadece
Azaltmaz önce saygı olmalı trafikte
para tuzaği devlet bildiğin tuzak kuruyor
Umarım azalır.
Para lazım
Iyi olur bence.
Abarttılar
Yersen :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?