Adana'da bir evin altında yeni kesilmiş 2 ton 500 kilogram at eti ele geçirildi. 2 at tam kesilmek üzereyken baskın yapıldı.

Adana'da bir evin altında yeni kesilmiş 2 ton 500 kilogram at eti ele geçirildi. 2 at tam kesilmek üzereyken baskın yapıldı.
Et kişnemedikten sonra anlamak çok zor. Benim anlamadığım normal bir at, sığır ve koyundan daha değerlidir. Bunlar büyük ihtimalle normal bir atı değil hasta, çelimsiz veya hasta atı kesiyorlar yani suç üstüne suç, insanlık dışı hareket üstüne insanlık dışı hareket. Eyyyyy Adana bir kez de beni şaşırtma ya.
Cinslere göre evet fakat taşımacılıkta kullanılan atlar uygun fiyatlı olur. Sağlıklı hijyenik koşullarda kesildiğinde bir riski yoktur tabi ata kötü bakılmadıysa.
Sağlıklı ve iyi bakılmış taşımacılıkta kullanılan bir at daha uygun fiyatlı diyebiliriz. Et verimi olarakta öyle oluyor fiyatlandırmada.
Türk kültürümüzde zaten At eti yeniliyor.
At eti yediğim oluyor zaten Türk kültüründe var olan bir şey at yemek.
At sağlıklı ve hijyenik koşullarda kesilirse tıpkı diğer hayvanlar gibi hiç bir sorun olmayacaktır.
Toplumumuzda bazı kesim iğrenir at etinden bunlar genelde Türklüğü Türkçülüğü sevmeyen kesimdir.
Avrupa ülkeleri, Amerika gibi ülkelere bakarsanız geyik, at, domuz, bufalo, bizon, aslan vb. bir çok hayvanın etinin satıldığını görebilirsiniz.
Tabi burada işletme hatalı çünkü açıkça beyan etmeliydi. Ben kebabımda at eti kullanıyorum demesi gerekirdi. At eti kullandığını gizleyip dana, kuzu, koyun vb. et adı altında pazarlaması suç elbette.
Aslan eti nerede satılıyor? Ben hiç denk gelmedim de Amerika'da. Tam olarak nerede satiliyormus
@SiteSakiniyimBen marketler?
Onu demedim ya hangi eyalet, şehir, bölge falan
@SiteSakiniyimBen chicago veya online üzerinden alabilirsiniz. Bazı eyaletlerde yasak bazı eyaletlerde serbest.
Eyalet sistemi olduğu için her bölge farklı kurallara tabi olsa da satması yasal olan yerler var
Anlamazdım, belki de yıllardır dana eti kuzu eti yerine at eşek domuz eti yiyoruz kim bilir
Ayrıca domuza burun çevirip at etine okey diyen insanlar var mıdır acaba, bana kalırsa ikisi de yenmez
Domuz dini gerekçelerle yenilmiyor aslında at etine göre daha yenilebilir. Avrupa'da çok yaygın yeniliyor ayrıca çok ucuza maledilebildiginden et fiyatları daha ucuz oluyor.
Haklısın domuz eti yumuşakmış sindirimi de iyiymiş, ama bazıları da at etine anlam yüklüyor, biri de at eti sevmemeyi türklükten hoşnut olmamaya getirmiş, cidden enteresan insanlar ya, ortaasyadan kaç bin yıl önce gelmişiz şimdi de hiç işimiz gücümüz yok bi de oranın geleneğini devem ettireceğiz, bu arada eic için teşekkür
Bu konu çok vahşice diyebileceğim bir konu değil
Orta asya toplumları bugün bile at kesip yer
Bizde esasen oradan geliyoruz ama fazla batıya özendiğimizden ıyyy deriz şimdi
Ayrıca haram değildir yenilebilir
Bu tip haberler gerçekten insanı çok rahatsız ediyor ve gıda güvenliği konusunda endişeleri artırıyor 😔. At etinin kokusu ve tadı dana etinden farklıdır ama hazır kebapta çoğu kişi ayırt edemezdi diye düşünüyorum. Özellikle baharat ve soslarla tadlar birbirine çok yaklaşabiliyor. Böyle olaylar hem halk sağlığına zarar veriyor hem de güvendiğimiz restoranlara olan inancı sarsıyor. Sen sence ayırt edebilir miydin? 🍖🤔
Sen anlayabilir misin at eti yediği nde?
Cevap
9Cevap
Anlamazdım sanırım
Bugün et almaya giderken aklımda bu soru vardı 🤣 anlamazdım muhtemelen
Eşek sayısı %90 oranında azalmış eşek eti olma ihtimali de var 😃
Onu değilde Türkiye'de at eti değil onuda geçtim domuz eti veren var yiyende anlamiyo domuz etindede bakteri olduğu için kimse bilmiyor tabbi nasıl hastalık yayıldığını o mesele ne peki?
Anlarız ama güçten düşmüş at yenmez hele bu ülkede yenmez normalde Türkler atın kanını bile içerek ısınır savaşa girerdi.
Adana'daki kebabın tadı bundan dolayı mı daha tatlı 😅
Kebap şehrine yetmiyor demekki büyük baş. Domuz filan olmasın da at da kötü değil 😂
Yok ya zaten kebap sevmiyorum en sonra gecen sene yemistim herhalde
Anlayamazdım. Yesem de sakıncası yok benim için. Bozuk olmasın yeter ki.
ben yerim ya et etini , atalarımız kanına kadar içmiş bir şey olmaz bence
At sorun değil ya çoğu hayvanı yerim yedim de ama yediğimi bilmek isterim
Ayu tövbe estağfurullah ya yazık atlara
Yakinda insan kullancaklar he
Köfte yapılıyorsa kimse anlamaz
Anlaşılıyor ya yemeye devam ediyorum.
Neyse ki et yemiyorum böyle bir risk yok.
Anlamazdım herhalde ya.. Üzücü
Et yemiyorm
anlayamazdım
Anlamaz kimse
Yazık yaaa
Anlamazdm tabiki.
Maalesef bilemezsin
Anlayamazsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?