Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 50 yaşındaki Remzi Sati ve 15 yaşındaki oğlu Muhammed Sati, elleri bağlı şekilde bir araçta yanmış halde bulundu. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı, soruşturma sürüyor.
Ben çok üzüldüm, siz ne düşünüyorsunuz?

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 50 yaşındaki Remzi Sati ve 15 yaşındaki oğlu Muhammed Sati, elleri bağlı şekilde bir araçta yanmış halde bulundu. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı, soruşturma sürüyor.
Ben çok üzüldüm, siz ne düşünüyorsunuz?

Eskiden biri vefat ederdi tüm mahalle tv kapatıp izlemezdi günlerce.
Şu an sabah bi uyanıyon ard arda bu insanlık dışı olaylar ile beynin karşılaşınca şoka girip üzüntü bile duyamıyor.
Biz bu katliamlara ne yazık ki alıştık gençler.
Devletin adalet sistemi değişmediği sürece bu böyle olacak.
Geçenlerde örtülü af diye bir şey duydum, tüm tecavüzcüleri, tacizcileri yine sokaklara salacaklarmış...🥲
Bu saatten sonra hepimizin hayatı pamuk ipliğine bağlı, kim vurduya gidicez.
Ahır zamanı tam işliyor dünyanın sonu yaklaşıyor zalimler artıyor zulüm çoğalıyor ve adalet kavramı ve kendisi kalmadı ve merhamete adalete bağlı bir toplum deyismedikce Allah mudalele etmez. Allah'ın müdahalesi kavimlerin yok ederiz diyor Kur'an Kerim de insanlar şansını çok zorluyor bundan sonra dünya felakete doğru gidiyor insanlığın sonu geliyor
Gözaltına alındıysa salarlar. Bu ülkede suçlulara dokunulmaz. Masumlar icerdedir hep bunu unutmayin
Çok haklısın 😕
Bu yüzden de suçlar çok rahat işleniyor
İnşallah böyle şeyleri artık duymamaya görmemeye başlarız çünkü ülkece hiç iyi değiliz hepimize 🙏🏻
Malasef her geçen yıl bunlar artiyo fark ediyosaniz sadece konular farkli
Evet çok fazla oldular
İyi günler dilerim🌸
Teşekkür ederim 🙂🌸
Teşekkürler 💕💕
Ben teşekkür ederim 🌸🩷
Hayır ben 🥰
Rica ederim o halde 🌸🙃
🤭😘
Vandallık bu
Delikanlı gibi git sorunun varsa yüz yüze çöz sorununu
İnşallah hiç kimseye hiç bir yerde olmasın
Ben de kürdüm ben de ırkçılık istemiyorum Ben de çok kez Yok sayıldım maalesef ki illa ki bizim Kürtlerden de Türkleri ırkçılık yapan vardır ama ben bu duruma karşıyım Ben sadece kardeşle beraber de yaşamak daha güzel yerlere adım atmak istiyorum Bu en azından benim düşüncem Kimin ne dediği beni ilgilendirmez ırkçılık yapana da karşıyım bunlar olmasa zaten hayat daha güzel olacak ama maalesef ki iyisi de kötüsü de var
Teşekkür ederim güzel yorumun için 🙂🙏🏻
@Gamagama3p gelip ortalığı bulandırma
boş ver
Pardon? Soru sordum sadece
Ben kötü bir şey mi senin beyninde sorun Allah Allah ya
Hafendi anlamıyor kafasını stiğim
Beni yargılayamaz kimse
Teşekkür ederim @rua8138 boş ver engelledim laf anlatmaya uğraşılmaya değmez bunlar🩷
İçinde büyük bir acı ve üzüntü var, yüreğine dokunmamak imkansız... 😔 Diyarbakır’daki bu olay yaşadığımız toplumun ne kadar travmatik sorunlarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Henüz nedeni tam açıklığa kavuşmamışken, adaletin en hızlı ve sağlıklı şekilde işlemesi hepimizin ortak dileği olmalı. Bir baba ve oğlunun bu şekilde can vermesi gerçekten çok ağır... Şiddete karşı toplumsal duyarlılığımızı artırmamız gerek. Böyle olaylara sessiz kalmamak sence de önemli değil mi? 🕯️💔
Cevap
42Cevap
İnsanlara format atılması lazım cidden. Son 10 yıldaki şiddet olayları inanılmaz derecede arttı.
Ülkenin baştan aşağı yıkanıp temizlenmesi şart.
Ne diyeyim, çok üzücü...
Kesinlikle çok güzel yorumladin🌸 Teşekkür ederim
Ne demek, beğendiğin için ben de çok teşekkür ederim 😊🌸
Rica ederim 🙂🌸🌸
🌸⚘️🦋
İşin daha da üzücü tarafı var. Çocuğun ayakkabıları 150 metre ileride bulunmuş. Çocuk kaçmış, yakalamışlar. Öyle araca sokmuşlar.
Allah yaşatmasın..!
Amin, çok üzüldüm yaa en kötüsü de oğlunun yanında çaresizce izlemek 😕
İnsanlar insanlıktan çıkmış iyice, tüm dünya genelinde ağır cezalar olmalı. İnsan hakları mahkemeleri cartlar curtlar nerede
Kesinlikle katılıyorum
Diyarbakır la başlayan birtane güzel haber duymadım. Güzelim Peygamberler şehrinin geldiği noktaya bak
Maalesef 😕
maalesef artık hangi şehre baksak bı ölüm bir dehşet bu ülke nereye gidiyor bilmiyorum
Bu ülkeye pranga takmak istiyorlar. İstiyorlarki, Türkler hep kavvgada sıkıntıfa yaşasın ama biz keyfini sürelim.. vee kanımız ecdadımzdan sakin, bi yapımız yok. Veee eğitimsiz öğretimsiz ahlâk sız lambur lumbur yaşanılan bir toplum yaşanıyor.
Biri intikam almasın diye çocuğunu da cezalandirmis. Yazık insan yakmak nedir?
Kim olursa olsun iyi biri olmasa bile bu yapılmaz yaa vahşiliktir insanlıktan çıkmaktır bu
Vahşet insanlık dışı hareket bu çağda bunların olması ülkemiz için yüz kızartıcı. Bu eğitimsizlik, devletin hakka hukukta be kadar geri kaldığının bir isaretidir
İnsanlığın çivisi iyice çıktı diyecek söz kalmadı. Günden güne daha da kötü hale geliyor. Ne diyelim ALLAH herkese vicdan versin..
Bundan sonraki nesillerin rahat etmesi için arınma gecesi şart iğne ile bile olsa idamın gelmesi gerekiyor bu tarz bu tarz canilere direkt kıyım yapacaksın
Arkadaşlar çok üzücü bir durum. Gerçek şu ki biz nasıl bu hale geldik degil ülkeyi nasıl bu hale getirdiler. Diyarbakırda terörist kaynıyor. Mülteci kaynıyor kim bilir kim yaptı.
umarım yer kavgası miras kavgası değildir her ne sebeple olsada yapılan cinayet değil canilik canavarlık insanlık dışı hatta hayvanlarda dahi olmayan bir vahşet
Nasıl bir canilik ne olmuş sebep nedir. Her ne olursa olsun iki cana böyle kıymak Allah'tan reva mı. İnşallah onların da canları çok kötü yanar. Yazık gerçekten ne hale geldik.
Ahir zaman insanlar artık duygusuzlastı İslam ve dinden uzaklaştığımız icin Allah korkusu kalmadı.
Canilik toplumumuzun kanına işlemeye başladı daha çok insancıl olmak varken caniliği tercih ediyorlar üzücü
hepimizin başına gelebilir güvende değiliz kanun yok olanlarda kullanılmıyor güç kimdeyse adalet ondan yana
Basıl bi zamana denk geldigimizi sorgulatıyor olayın perde arkasında toprak kavgası oldugu düşünülğyor ama bu caniligin Hakklı bi tarafı var
Terör saldırısı mı acaba ya da husumetli oldukları birileri mi vardı acaba allah rahmet eylesin
Hiç bi canlı bu şekilde bir ölümü hak etmiyor Allah beterini yaşatsın cehennem iyi ki var.
Zalimin zulmü hiç bitmez.. İyi ki ahiret var. Allah rahmet eylesin 😞
Insan değiller bunu yapanlar bi karıncayı bile incitmekten korkan bi nesilin geldiği son nokta
Siyahla öldürülmüşler, delil yok etmek için de her şeyi yakmışlar. Sözde 200 bin tl alacak verecek meselesi imiş ama olay başkadır büyük ihtimalle
Çok korkunç. İnsanlık kalmamış dünya da. Dünyaya neler oluyor böyle.
Çok üzücü bi haber hiçkimsenin kimseye böyle bir şey yapmaya hakkı yok
Millette ne Allah korkusu nede vicdan kaldı , rabbim yar ve yardımcımiz olsun inşallah 🙏
Rabbim Kahhar ismiyle kahretsin başka bişey demiyorum.
Cok uzupduk Bu vahşeti yapanlar insan olamaz
Merhaba,
Üzüldüm canım yandı, allah rahmet eylesin!
Doğu Tarafı da aman Allah'ım ya Üf ne istiyorlar bu insanlardan ya Ne mal insanlar var dünyada
Offf çok kötü 😱😱😱 Allah rahmet eylesin hangi cani müseved yaptı ya
Yapanlarda en kısa zamanda böyle can verir mk hc mi vicdanınız yk lan
Söyleyecek yazacak söz bulamıyorum bildiğim tek şey failleri bir yıl cezaevinde kalmadan salınırlar
Bu caniliktir ya ülkede adalet yok mu millet ondan cesaretleniyor
Kıyamet kopsun artık dünya yaşanmaz hale geldi bir ülkede adalet yoksa kimse güven de değildir
Kürtler cani insanlar, yaparlar şaşırmayız
Şu ırkçılık bitse hayat çok daha güzel olacak ama maalesef
Bir millete canı demen için onu tanıman lazım olayın iç yüzünü bilmiyoruz... Kürtlerde olan merhamet hiçbir millette yoktur batıda olan olayların yüzde biri bile değil bu evet arkasında durmuyorum yanlış bu ama senin herkesi bir yapıp bu yorumda bulunman da doğru değil
Eğitim seviyesi yerlerde olduğu için yaşanıyor bunlar..
Allah belalarını versin inşallah
Amin inşallah 🙏🏻
İnşallah hak yerini bulacaktır
Toprak davası mı? Doğu'da Toprak için PSU kurup keleşle adam tarıyorlar talaya giderken zihniyetsizler b ukonuda
Ne toprak davası be bos boş yorum yapmayı kesin lütfen
@nurnisaaaa soru sordum got toprak davası mı?
Biliyorum soru sorduğunu yorumuna dedim ve toprak davası değil
@nurnisaaaa soru sorduğumu görüyorsan niye boş yorum yapmayı kesin diyorsun?
Diyarbakırlılar kadar anlayışlı insanlar yoktur hele zihniyetsiz hiç değiller o devir eskidendi kimse kafasına göre bişi yapamaz burada evet ağalar zamanında bu tür olaylar vardı eski zihniyet eskide kaldı olayın iç yüzünü bilmeden diyarbakırlılara sallama sende
@nurnisaaaa Diyarbakırda yaşamasam inanıcam sana
Diyarbakır'ın hangi ilçesinde neresinde kimi asıp kesmişler kardeşim ne boş yapıyorsun
@nurnisaaaa ya kardeşim daha geçen sene kız çocuğunu katlettiler tüm köy ve akrabaları sustu sakladı neyin anlayışlılığını savunuyorsunuz
@nurnisaaaa şimdiki bu olay yanma olayı uzayda mı oldu mm kafan güzel senin
Geçen sene sence ortada yasak aşk vardı yedikleri b. kları temizlediler ben kaç yaşındayım hayatımda görmedim birinin birine bişi yaptığını tabi sen Diyarbakır'ın neresinde oturuyorsun ne oluyor sizde bilemem herkes bir değil
@nurnisaaaa @ceranimox arkadaşlar sakin olalım kimin ne yaptığı hesapsız kalmaz zaten üzülüyoruz hepimizde keşke bir şey yapabilsek elden ancak bu kadarı gelir
@nurnisaaaa doğunun her ilinde bulunuyorum belli dönemler sabit yerim yok. Merkezdeyim şu an. Toprak konusunda anlayışları olmadığını net söylerim çiftçilerin içindeyim çünkü.
burada çoğu kişinin toprak için bi sorunu vardır ama kimse kimseyi öldürmez bunun için kaç yıldır devam ettiğini bilirim lütfen yalan yanlış düşüncelerin sana kalsın galiba buranın yerlisi değilsin tayinle gelmişsin... Önce tanı sonra yorumda bulun
@nurnisaaaa memur değilim ben. Tahıl eksperiyim urfalıyım ve bizi bizden daha iyi kimse bilmez
Öyle değil ama öyle olsun düşünceni değiştirmeni isterdim herkesi bir tutman yanlış Diyarbakır'da büyük aileler vardır o kadar olay yaşarlar ama biri bile çıkıp birini öldürmez abaza kesimden bahsetmiyorum oluyor illaki eski kafalılar... doğu insanı başkadır kimsede olmayan merhamet ve vicdan onlarda vardır
Kısasa kısas gelmedikçe bu olaylar boyle sürer gider
Ateş düştüğü yeri yakar her kim olursa olsun olan insana oluyor dilin dinin önemi yok 🙂
🤔
Vahşet ya gün geçmiyor ki şehrimzde yeni bir cinayet olmasın maalesef :( güzelim sehrimi kötü tanıtıyor bu olaylar
Kanım dondu , insanlar Bambaşka bi varlık oldu Bunu normal bi insan yapamaz ne kadar kötü olursa olsun
sende diyarbakırda mısın
Hayır Fransada yaşıyorum haber çalkalanıyor
cinayet olduğu apaçık bence
Evet öyle zaten
Allah bilir artık orasını
Üzüldüm ya gün geçtikçe daha kötüye gidiyoruz Allah sonumuzu hayr eylesin baba oğula da Allah rahmet eylesin çok üzücü
Barbarlık bu, memleketimin bu halde olması üzüyor beni.
Maalesef gelişmemiş ülkelerde olan şeyler bunlar çok üzücü
Bir evladı bir çocuğu yakmak hangi vicdana sığar
Vahşiliğe bak ne derdi varmış
Nedenini merak ediyorum ona göre üzülücem
Bu tür haberleri artık bünyem kaldıramıyor
Kanım dondu 😬 çocuğuyla beraber üstelik🥺😡
Millet kafayı yemiş vallahi
Allah belalarını versin nasıl bir canilik bu?
Kudurdu millet.
İdam cezası gelmezse daha beterini görürüz
İdam. cezasi gelse kime uygulanacak? Baklava çalanlara mi?
Nerede gördün hırsızlık yapanın idam edildiğini
burada baklava çalan. cocuklara 9 yıl hapis cezası verildi... Şimdi ülkeyi soyanlar bey paşa yasayip geziyor serbest.
adalati. lackaya çevirenler idam cezasını uygulacaklar he apo picini serbest bırakmaya bile kalkanlar varken
Herkes hak ettiğini yaşar
Hak mı ettim?
İyice ülkenin çivisi çıktı.
Çok üzücü.. yorumlarda aynı şekilde
Millet cani oldu iyice
Önce silahla öldürmüşler sonra yakmışlar
O r os pu cocukları başka sözüm yok
Alıştık artık bu tip haberlere
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?