Bu ülkenin bu saatten sonra ne Jandarması'na ne polisine güven olmaz. Jandarma demiş ki çocuk kafasını duvarlara vurdu. He mq canını yakmaya çok meraklıydı kesin.
Hatay'da hırsızlık ve yağma iddiasıyla Altınözü Jandarma Komutanlığı’nca gözaltına alınan genç yaşamını yitirdi. Gencin gözaltında uğradığı işkence nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi.
Hatay’da hırsızlık ve yağma yaptığı iddia edilen kişiler gözaltına alındı. Söz konusu kişiler ifadelerinde, Sabri Güreşçi denilen şahsın kendileriyle beraber hareket ettiğini belirttiler.
İtiraz üzerine gözaltına alındı
Jandarma önceki gün Güreşçi ailesinin Büyükburç Mahallesindeki evlerine giderek Sabri Güreşçi’yi gözaltına almak istedi. Kardeş Ahmet Güreşçi’nin itirazı üzerine o da gözaltına alınarak Altınözü Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.
Aileleri de arkalarından gitti. Bahçede bekleyen aile, akşam saat 19.30 civarında battaniye içerisinde birinin çıkarıldığını fark etti. Hastaneye giden aile, çocuklarının acil olarak götürüldüğünü ve vefat ettiğini öğrendi. Yüzünde ve vücudunda ağır darp izleri olduğunu belirlenen Ahmet Güreşçi’nin Altınözü Jandarma Komutanlığı’da uğradığı işkence nedeniyle yaşamını yitirdiği iddia edildi.
Jandarma: Kafasını duvara vurdu
Jandarmanın iddiasına göre ise kendilerine direnç gösteren Ahmet Güreşçi kafasını duvarlara vurdu. Konuyla ilgili Altınözü Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.
Ön otopsi raporu da Ahmet Güreşçi’nin Altınözü Jandarma Komutanlığı’nda işkenceye uğradığını doğruladı. Burnunda kırıklar olduğu, vücudunun çeşitli yerlerinde yaralanmalar olduğu belirtilen raporda beyinde de kanama olduğu tespit edildi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sen muhtemelen deprem bölgelerinden birinde yaşamıyorsun. Burada yağmayı yapan insanları yargılayacak, tutuklayacak bir sistem ve düzen kalmadı! Biz de isteriz ki adalet sistemi işlesin fakat yok. Adliyeler, karakollar, avukatlar, hakimler, savcılar hepsi ya enkaz altında ya da ailesinin yanında sağlam bina mı kaldı da yargı sistemi devam etsin? Zaten yargılanmayacaklarını bildikleri için yağma yapıyorlar. Güvenlik kameraları devre dışı, İnternet alt yapısı çökmüş durumda sanal ortamlara kayıt yapılamıyor, dahili hafızalar depremde zarar gördü ne bir iz ne bir kayıt yok. Adam evleri soyup soğana çevirip başka şehire kaçıyor. Gelen yardımlarımızı alıyorlar ellerimizden. Payas taraflarında pek bir enkaz yok ama arkadaşımın ailesinin evi yıkıldı ve tır içinde kalıyorlar. Yardım gitmiyor giden yardımı suriyeliler alıp karşı yolda parasıyla satıyor. Adalet diyorsunuz bu gün depremden sonra kaç gün geçti neden adaleti sağlamıyorsunuz? Adamlar merkezi yerde çadırın içinden soba çaldı engellemek için birbirimize girdik öldürecektik artık birimizden birimiz kimsenin kaybedecek hiç bir şeyi kalmadı kim gelip korudu bizi? Vatandaş sadece araladı şerden uzak kalmak için de göz yumdular. Herkesin canı kendine tatlı işte!
Oval kapsamında ve vur emri verildikten sonra haktır bunlar az bile yapılıyor malımızı müslümanlardan korur olduk. Kendi askerini sevmeyen yarın başka ülkenin askerlerine kol kanat gerer bu kadar asker düşmanı olmayın
Türk askeri kime nasıl davranacağını her zaman bilir kafanı yorma bunlarla provakatörlük yapma
Ne alaka? Bir kere yalan konuşan Jandarma'yı savunamazsın hukuk devletinde yaşamak istiyorsan yaşa. Daha katiller bile devlet tarafından öldürülmemişken yağmacılar mı öldürülecek?
Sen önce ohal kapsamında verilen emri kanunları aç oku sonra burada bu sorunu paylaş kardeşim
Bu uluslararası bir suçtur. Savunamazsın.
Amerika vururken sesin çıkmıyordu nerde kaldı uluslar arası sevdanız o zaman
Ancak ve ancak Türkiye düşmanlığını devlet düşmanlığını çok iyi bilirsiniz
OHAL kapsamında kolluğun silah kullanma yetkisi budur.
Yağmacılara vur emri verildi diye bir şey yoktur.
Bölge ve İl Valisi zaten; OHAL Kanununun vermiş olduğu yetki ile, vatandaşın can ve mal güvenliğini gözeterek Vur emri verebilir ama bu personel tarafından sorumluluk gerektirir.
Diğer türlü halihazırda kolluğun; suçüstü halinde, kaçma ve kolluğa saldırı gibi durumlarda kendi haiz olduğu yetki dahilinde silah kullanma seçeneği var.
Ayrıca Erdoğan;
"Bazı bölgelerde yağmalamalar oluyor, Bu yağmalama faaliyetlerine OHAL kapsamında müdahale edeceğiz."
Açıklamasını yaptı, bunu uygulamak yine kolluğun insiyatifinde.
Kolluk komutanı ne emir verirse yapılır kardeşim askeriyenin kanunu bana öğretme
Hayır. Bu bir ilk. Ben Türkiye 'yi bu zamana kadar hep savundum. Yıllarca. Ama bu sefer gerçekten hukuk devletinin değerleri zedelendi
Yanlış düşünüyorsun
Jandarma'nın yetkilerini kötüye kullanıp, ispatlanmayan bir suça karşılık verip ve cinayete teşebbüs edildiğini saklaması, halkın güvenini azaltır. Hükümet kalmadı artık. Bu gencin ailesi akıllıysa savcılığa gider. Ardından Avrupa Ceza Mahkemesine ama ölen ölmüş zaten. Ayrıca böyle düşünmene gerçekten üzüldüm. vur emri anlayacağın gibi silahla VUR emri. İşkence emri DEĞİL
Erg zeg.
Kelimeler yetmez