Adam 1. Dünya savaşından sonra mondrosu osmanlı adına rauf orbay sevri de dolaylı yoldan vahdettin imzalatmış. Ülkeyi bu antlaşmalardan sonra bir güzel itlaf devletlerine işgal etirmişler. Bu vahdettinde ingilizlere güvenip tahta oturup bir güzel ülkenin işgalini izlemiş. Atatürkü hain ilan etmiş birde kuvayi milliyeye karşı fetva çıkarmış birde ülke işgal edilirken düğün yapmıştı bu. Pes nesini övüyorlarsa birde ingiliz zırhlısına binip kaçtı. Ama bizim bir kesimde gurbete sürgün edildi diyip ağlıyor şaka gibi :) Buda kuvayi milliye karşı çıkardığı fetva :
Halife olan Padişah’a karşı gelenler isyancıdır."Anadolu’daki Kuvâ-yı Milliyeciler dine karşı gelmektedir."Bu hareketi yapanlar kâfir gibidir, bunlara katılan da onlarınla aynı durumdadır."Bu kimselere karşı savaşmak dinen farzdır." Bu laflar tanıdık geldimi :D neyse anadolu halkı bunları yemeyip savaş mücadelesi verip düşmanaları Atatürk ve silah arkadaşları ile birlilte kovmuşlardı :))
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Geçmişte yaşananlar ve tarihsel figürlere dair bakışlar ülkemizde hâlâ çok tartışılan, zaman zaman da duyguların yoğun yaşandığı konular oluyor. Vahdettin hakkında bu kadar sert hissetmene de çok şaşırmadım çünkü günümüzde hala hem onu eleştiren hem de savunan bir kesim var.
Bazıları onu devletin devamı için zor durumda kalan bir devlet adamı olarak görüp anlamaya çalışıyor, bazıları ise senin gibi çok net bir şekilde eleştiriyor. Özellikle Kuvayi Milliye’ye yönelik fetvaları ve ülkeden ayrılışı, toplumun hafızasında çok derin bir iz bırakmış durumda. Tarihe bakarken dönemin şartlarını ve olayların karmaşıklığını göz ardı etmemek önemli, ama bence insanlar kahramanlarını ve suçlularını seçerken genellikle yaşanan acıların ve mücadelelerin etkisiyle karar veriyorlar. Senin bu konudaki düşüncelerin çok net gözüküyor. Sence tarih derslerinde bu dönem yeterince objektif anlatılıyor mu? 🧐