Avusturyalı Şef Bauer’e göre, üst sınıf sofralarında “sıradan” olarak addedilen yiyeceklerin arasında patates kızartması var. Patates kızartması veya paket balık-patates kızartması (“chipper”) alt sınıf mensuplarının tabağı sayılıyor. Ben de bizim sofrada neden patates kızartması hiç yok diyordum hehe😂

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Ben çok severim, fak fakirim o zaman ahshhd
Bakınız şimdi şöyle bir durum var. Ben bazı yiyecekleri başkasının elinden yemeyi daha çok severim. Patates kızartması buna dahil. 9 yıldır evliyim, belki bir belki iki kere patates kızartmışımdır. Fırında yapmayı tercih ederim, çünkü başında durmam gerekmez, 1L yağ israf olmaz, vs. vs. Ama bak annem yapsın, üstüne de o domatesli sarımsaklı sosundan döksün, tabağı bile yerim. Patates kızartması benim için kalabalık aile sofrasına ait bir yemek ve bir Avusturyalı olarak meslektaşımı düzelteyim “Sofrasında patates kızartması olan Türkler mutludur efenim”.
Sıradan olarak addedilen insanların arasında böyle Şef gibi konuşan insanlar da bir haşlanmış yumurta süslendi boyandı diye 500 dolar veren insanlar da Mâl sayılıyormuş :d
Yahu şefin suçu ne?😂 adam kraliyet mensuplarına yemek çıkartıyor
Onlara yemek yapa yapa onların ağzından konuşmaya başlaması suç 😂 Kraliyet adamı olmuş artık halktan birisi değil :D
Onun aldığı parayı alsan sen de o ağızla konuşurdun😂
Hiç konuşmazdim daha iyi 😂
İmparatoriçe olarak şu an kırdın beni😕
Senin İmparatoriçe olman bir kenara 😂 ama halkın tarafındayım öncelik olarak😅
Halkın arasına katılıyorum arada😂
Sen dışlamışsın bizi 😂
Fil dişi kuleme geri döneyim o vakit😂
Görüşürüz 😂
Kraldan çok kralcılık dedikleri bu olsa gerek 🙃🙃🙃
😅😅😅
Çay ve simit nasıl fakir yiyeceği ise patates kızartması da listeye dahil edilmiş. Acaba sorsak kendilerinin başlıca yemeği neymiş. Domuz sever şefler
Şefin suçu ne yahu? Adam kraliyet mensuplarına yemek yapmak zorunda😂
Hayır yani patatese laf eden çok harikulade yemekler yapsa, midem almıyor onların mutfağını. Bunu ifade etmek istedim.
Yemeklere göre İnsanları Sınıf Sınıf ayırmak mümkün değildir
Maddi durumu olmayanların yağ alacak gücü yok patatesi ne ile kızartsınlar?
Üstünlük taslamamak gerekir paylaşmak gerekir sağlıklı günler hanım efendi
Onu kim demiş insan sevdikleriyle yiyecek bir şey en buyuk zenginliktir bence
Adam kraliyet mensuplarına yemek yapıyor😂 ne yapsın?
Onlar bu dünyada kraliyet gibi yerde sonra o aç kalan çocukların vebalini ne zaman yicekler oda var 😂
Ah cendere ahh. Bu vebal yiyenler hep vardı hep olacak. Sadece adları değişecek
Yani sahada kötüye gidiyor ondan dünyanın durumu böyle
İyi olur inşallah
Bu sabah bir kere daha tasdiklemiş olduk bu tezi😀😀😀
Aa Süvüşüm bundan sonra sevmediklerine yap patates kızartması😂
Ama ben de çok severim onu ne yapacağız 😀
Çaktırma sen 😂
Tamam🤪😀
Patates kızartması yemediğimiz gün yok nerdeyse, fak fakirliğin zirvesi biz olmuşuz haberimiz yok... Victor Hugo bizi görse Sefiller romanını tekrardan yazardı...
Patates cuvalina patates doldurup onunla döverim elit bir şekilde bayılır. Patates kızartmasına laf yok
Elit bir şekilde bayılmak sdfsdfsdf
@Üyenin1tanesi tabi elit şekilde bayılması lazım madem patatese laf etti
harika bi yorum ya çok komik :D bence patatesi sağlıksız diye öyle görüyolar bide amerikalı askerler filmlerde hep pattes yer orada ucuz ya ondan öyledir :)) beni gülümseddin saol
@Üyenin1tanesi patates varoluşu gereği fakir yemeğidir ama bunlarda biraz fazla abartmış. Patatesin her şeyi olur
Nadir yiyor olsamda, saçmalamış. Parası olanda bu tarz şeyleri seviyor ve yiyor olabilir.
Hem fakirim hem de ajj 😂
Çocukken çok severdim, şimdi o kadar yağlı geliyor ki sanki sadece yağ yiyormuş gibi hissediyorum.
Patates kızartması hiç sevmiyorum çocukluğumdan beri bence patates fırınlanmalı her zaman
Sabah sabah aklıma gelen o ahçıya sen git kralın gelsin diyesim geldi
Daha bugün yedik 🙈 Yine yeniden fakir damgası geliyii
Soylu ve bir o kadarda küstah İngilizler mi söylüyor bunu.
Patates kızartması zengin fakir herkesin yiyebileceği bir yiyecektir. saçmalamışlar.
Ben patatese bayılırım. Öyleyse ben ne oluyorum? Fakir sever mi?
neyi varmış la patates kızartmasının? ALLAH muhtaç ederse bu ! bneyi görürüm g0tünü.
Ben sağlık açısından tüketmiyorum. Ama zengin veya fakirlikle alakası olduğunu düşünmüyorum.
Şefe söyle su da içmesinler, bir de fakirler nefes alıp veriyor, onlar almasın elitliğe yakışmıyor😂
Patates kızartması mayonez ayran. Zevkime laf ettirmem
Hiç sanmıyorum en güzel şeylerden biri patates ağzının tadını bilenler sofradan patatesi eksik etmez
patates kızartması fast food olduğu için fakir işi gibi geliyor olabilir. Belli kesimin üstü insanlar yemeği hızlı yemeye ihtiyaç duymadıkları için daha uğraşılmış ve vücuda daha az zararı olan yiyecekler yiyorlar tabi ki.
kızartma her zaman yemem saglık açısından zararlı sorunuza gelince tuhaf karşıladım neden öyle demişler ki
Ayy o zaman bu sabah fakirdik biz halbuki niyetim pazar sürprizi yapmaktı 🙄
Haha bak aklında bulunsun bundan sonra😂 sevmediklerine hep patates kızartması ısmarla😂
Fasfakir olsunlar 🤣
😂😂
Olunca sevinecek kadar fakirim
Ah bee😕
Patates yerken insana çok zevk veren bir yiyecek ne alaka yani saçmalık sadece fakir işi demek istemişlerdir ama bağdaştıramadım sağlıksız ya ondan sanırım
Avusturyalı Şef Bauer'in bir şeyden anladığı kesin. Patates kızartmasına laf eden birini kaale almam
patatesi nimetten saymıyorlar kurban olsunlar saymasınlar patates abi ne diyor bunlar sen onlara aldırış etme emiii
Patates kizartmasina aşığım resmen 😄
Yerim seni🫠 sen ye Sinoşum😘
Cansın 🌸💕
Bu sabah sofrada vardı🤭
Bundan sonra sevmedikşlerine patates kızartması ısmarla😂
Ama yanında sucuklu yumurta ıspanaklı börek ve simit de vardı😅 bilemedim şimdi bu nasıl fakirlik
Kraliyet mensubu gibi düşün tatlım😂
🤣😅
Bira patates takılan benim dedem değildi
Kraliyet gibi asil soylular patates kızartması yemez ve bira içmez. İkisi de fakir
Saçma
İyiymiş, fakir çıktık
Püüüüü, ben asilim. Bak bana patates kızartması sakın verme hakaret sayarım😂😂😂
İyi vermem, herkese verilmez zaten patates kızartması :D
Ben her şeyi yemem zaten 😌 asil olmak kolay değil 😂
O asillik olmuyor da neyse :D
Sen anlamazsın halk😂 çamur atma hemen asilliğime😌
Asillik sanmaya devam :D
Fil dişi kuleme geri döneyim ben of😕🙄
:D :D
Fish and chipsi paket balik kızartması diye mi çevirmişler
Ben onu fishin başka yan anlamı sanıyodum gerçekten abur cubur olarak balık ve patates mi 🤮🤮🤮
Fakfakirim o zaman. Canım patates
Söyleyen parada versin
Pasta bulamazlarsa patates kızartması yiyecekler😂
Fas fakiriz o zaman 😂😂
Orta fakirlikte
O nasıl oluyor?😂
Ara sıra patates kızartması yapıyoruz, o bakımdan 😂
Fakirliğe geçsem mi diye test ediyorsun demekki ara sıra😂
Yani sayılır, peki sen? 😂
Hiç yemem. Sevmediğimden değil ama demekki kan çekiyormuş😂😂
Ben de istesem de her gün patates kızartması yiyemem, dokunur ama işte, araba alma planım var 😂 İşe daha yeni girdim, yani biraz fakir olmayı deneyimlemem lazım 😂
Hımm.. o zaman başka. Sen patatesleri kızart, komşuya yine mi kızartma yaptınız her yer koktu diye söylen 😂
Yok yok, söylemem söz söz 😂😂
Çaktırma🫣😂
Tamam sağol 😂😎
Ne alaka bu kadar saçma bir paylaşım şu an görüyorum
Şefe sokiim.
Fakir patates yemezse doymaz
Fakiriz be
Yok saçmalık 🤣
Ne alaka ya
Ben çok severm haha
Baya fakirim
Fasfakiriz