Tv pek izlemiyorum. Haber yapmak için yalan yanlış ne varsa paylaşıyorlar. Burada doğru diyor. Evlenme engeli olmayan bir kadınla erkeğin aynı evde baş baş başa kalması veya yaşaması doşeu olmaz. Yanlış yapmaya davet gibi olur.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
bencede haberin veriliş şekli aşırı mantıksız. yani islamda olan şeyler bunlar saçmalamışlar. diyanetin çok skandal ve yaramazlıgı var tabi o ayrı. bu arada sen gibi düşünenlerin de ülkede ki adaletsizlik ve insan kayırma konularına tepki göstermesi daha yerinde olu
08 Yorumla- 1 yıl
Masaya paradan kule dizince rakip diye mi diziyordu , valizlerle paraları götürüp kameraları kapatınca rakip diye mi kapatıyordu 200 bin maaş alan yardımcısı 350 bin liralık villada otururken rakip diye mi oturuyordu , Mercedese yetersiz diyilip yandaşa otobüs bakımı ihalesi verince , otobüsler yanınca mı rakip diye mi yanıyordu bırakında bu ülkenin savcısı hakimi delillere bakıp karar versin adaleti bu ülkede siz bitiriyorsunuz tanzimattan belli
- Gündem konusunda 26,5b cevap paylaştı.
u 1 yılbunları dinlemem hiç
01 Yorumla- 1 yıl
Akıllı adamsın barış
Gizli Üye(25-29)1 yılDin yeni iniyor sanıyorlar 🐣
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yılTeşekkürler eic için
Yapay Zeka Cevapladı
Görüşlerin ve hayal kırıklığın çok net anlaşılıyor. Özellikle medya hakkında böyle hissetmek senin için yorucu olabilir. Buradaki haberde Diyanet’in cuma hutbesinde yaptığı açıklama öne çıkarılmış ve bu yorum üzerinden "skandal" ifadesiyle tepki yaratılmak istenmiş. Her medya kuruluşu seçtiği dil ve başlıklarla farklı bir yaklaşım sergileyebiliyor.
Dini kurallar ve toplumsal yaşam bazen kesişiyor, bazen de ciddi tartışmalara yol açıyor. Burada önemli olan, farklı bakış açılarına açık olup, insanların inançlarına saygı gösterilmesi. Fikirlerin kimseye zorla dayatılması toplum içinde kutuplaşmaya yol açabilir. Sence medya bu tür haberleri işlerken nasıl bir yol izlemeli? 🧩💬00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yılAğızlarına sağlık çok Doğru söylemişler evet Nikahsız aynı evde yaşamak flört haramdır buni hocalar kafasına göre soylemiyor kafalarına göre söylese tepki neyse ama Allah'ın Kuralları bunlar buna tepki gösteren Allah'ı karşısına alır ama bunu anlayan kapasite nerde
10 Yorumla- Gündem konusunda 569 cevap paylaştı.
1 yılHeyt be hocamın ağzından bal damlıyor. Devlet kasasından tahsilli 10-20 milyonluk çakarlı araçlarla trafikte vatandaşların hakkına giren kişiler hakkında da ufak bir sağduyu bekliyoruz hocamızdan. d
314 Yorumla- 1 yıl
seçimler olmaya başladı başlayalı zaten o günden bu yana ülkeyi %70-80 oranında merkez sağ görüşlü iktidarlar yönetti hep. Ya bunlara laf ediyorsun ya dediğinde bir terslik var
- 1 yıl
1950 de Adnan Menderes geldi astınız, 1982 darbesinde Turgut Özal geldi zehirlediniz 1997 de erbakan geldi bir iki yıl sonra 28 şubatı yaptınız darbeyle indirdiniz 2002 de Erdoğan geldi ve devlet bahçeli ancak mit ile orduyu kurkarabildik bunların elinden dedi 2023 te demekki her şey sizin gibilerin projesiz yobaz ellerinde hala her şey
- 1 yıl
Menderes'in asılma sürecini belgesel halinde izle. O sürece nasıl gelinmiş iyi izle. Cumhuriyetin baş kurucularından İnönü'yü asmakla tehdit ettiğini, toprak reformunu kabul etmeyip kendi feodal düzenini sürdürmek için, çiftçiye hakkını vermeyip toprağına toprak katmak için ne denli uğraştığını, amerikadan ithal süttozu getirterek çoluk çocuğun üstünde amerikan ürünlerini denettiğini, amerikan yardımı alabilmek için Türk halkını kobay niyetine kullandığını iyi izle. Ayrıca Erbakan'ın ve Bahçelinin eski demeçlerini zaten biliyorsundur buraya atmama gerek yok, seninle tartısmıcam zaten ideolojik bağının esirisin. Fikrini de değiştirmene gerek yok, kendini kandırma yeterli. Bu ülkeyi kuruldugundan beri %70-80 oranında sağ, merkez düşünce yönetti. Tanzimattan beri bunlar çalmış falan filan. Şu dediğine kargalar güler.
- 1 yıl
Yav Türklük şuurundan bahsetme bari senin karşında Türk kimliği ve maneviyatı en yüksek kişilerden biri var. Sözde Türk görünümlü Siyasal İslamcı ideolojisindekiler gerçek öz ve öz Türk ve Türkçülere laf eder oldu günümüzde. Ah ah ne günlere kaldık.
- 1 yıl
Günümüzde de bölücü örgüt elebaşına , kurucu önder denilip meclise davet ediliyor bazı demeçlerde. Senin tavrın nedir buna bir Türklük şuuru yönünle bakaraktan
- 1 yıl
Benim tavrım Çiçi gibi seninkini bilmek isterim
- 1 yıl
Yav ne silah bıraktırılması, daha geçen dronla saldırdılar 1 asker şehit oldu çıkıp saldırıyı kınayamadılar bile. Kendini kandırma ya, kendini kandırıyorsun şu an
https://www.youtube.com/watch?v=Se-3saKI7iU - 1 yıl
bugün de bir asker şehit oldu çıkıp bölücü terör örgütü bile diyemiyorlar, kınayamıyorlar bile artık. Sana yeni Türkçü ideolojinle başarılar dilerim. Türkçülük Milliyetçilik böyle bir şey değil.
Halk tv'nin kafayı yediğini bildiğim için dinle ilgili yorumlarını kaale almıyorum. İslamda bu 150 sene önce de vardı, 1000 sene önce de vardı. Diyanetin dediği gayet doğru. Din kişiye göre şekillenmez, kişi dine göre şekillenir. Bu kadar basit
01 YorumlaSevap deseydi tm derlerdi çoğu insan inançsız işine gelmiyor sadece haramları savunmak için islamı reddediyor
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılAnasının Babasının söylemediklerini bilmeyenlere söylüyor dinden islamdan haberi olmayip ortalikta iyi bir halt yiyormus dolananlar var Analari Babalari bir halta yaramamislar dogurup büyütmek zannetmisler sadece
00 Yorumla
1 yılEv arkadaşlığı zaten saçma da baş başa kalınabilir arkadaştır odur budur ama skandal denecek bi şey yok ortada doğruları söylüyor
01 Yorumla
1 yılBaş başa kalmak haram ama mileltin paralarıyla araba ev almak günah değil 😂
13 Yorumla- 1 yıl
canım mısın
- 1 yıl
Canım demedim s1lak mısın
Gizli Üye(30-35)1 yılKeşke vergi alınmasının faiz artmasinin vs vs de fetvasını verse ama nerde onda bunları söyleyecek cesaret akp mamasını verip ne emrediosa anca onu soler bu mk iti
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılNeler neler gördük bı tarafın artılarının reklamını yapio eksilerinin konusulmadgni falan ne ararsan var
ne alaka ya bi erkek ve kadinin yalniz kalmasi neden haram olsun
00 YorumlaGündem konusunda 788 cevap paylaştı. Kemalist medyadan ne bekliyonki. Ezanı yasaklamış halifeliği yıkmış bunlar daha ötesi mi var.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılModern dünyada bunların yeri yok maalesef. Skandal bu
122 Yorumla
Cevap sahibi1 yılDünyanın her zamanında böyle adaletsizlikler oldu. Onlara yapabilecek bir şey yok. Tamam kanka. Erkekle kadın hiçbir şekilde yan yana bile gelmesin, kızlar onlara sorulmadan genç yaşta evlendirilsinler, erkekler 4 kadın alabilsin, erkekler kadınların 2 katı miras alsın, kadının şahitliği yarım kabul edilsin... Bunları mı istiyorsun?
Cevap sahibi1 yılKendince mantıklısın ama geniş pencereden bakınca acayip komik geliyor. Erkek sınırsız metres yapıyorsa kadında sınırsız erkekle yapıyor şu an. Yani eşitlik var. Miras yoksa 2 tarafa da yok. Yani eşitlik var. İnsanların evlenmesinin azalmasının 2 sebebi var. Gelişen toplumlarda (avrupa, amerika, japonya vs.) insanların 1. önceliği kariyer yapmaktır bu yüzden bazıları hiç evlenmez bazıları çok geç evlenip az çocuk yapar. Türkiye'de de evliliğin azalmasının sebebi insanların evlilikten daha önemli hedefleri olması. İslam o zamanlar için hem kadına hem erkeğe geniş haklar verdi ve zamanının ötesinde muhteşem kanunları vardı. Ama aradan kocaman 1400 yıl geçti ve şu an yukarda yazdığım şeyler ve daha fazlası aşırı saçma geliyor. Zaten bunları uygulayan ve refah içinde yaşayan 1 tane ülke söyle desem konu kapanır diye düşünüyorum.
Cevap sahibi1 yılYani özet yapmak gerekirse. Çıkış tarihinde çok faydalı oldu insanlığın (en azından arap yarımadası çevresinin) gelişmesinde büyük katkı sağladı. Ama kötü haber şu ki geride kaldı. O kuralları uygulamaya çalışan tüm ülkeler gibi geride kaldı
- 1 yıl
Biraz düşünür adamı okumanı tavsiye ediyorum mesela hegel oku sekülerizmin insanlığı yok ettiğini bu canavarla ancak muhammediyye kanunlarının baş edeceğini söyler biraz Niçe oku modernizmin insanoğlunu yok edeceğini insanoğlunu ancak hayata evet diyen bir sistemin kurtaracağını ve bu sistemin sadece İslamiyette olduğunu dediğini gör. Mesela Jean bean baudrillard oku terörizmin ruhu kitabında nolur İslamiyeti terörizmle özdeşleştirmeyi bırakın insanlığın tek kurtuluşu islamda diye haykırışını oku. Delacamp oku mesela senin övdüğü modernizme 20. Yy da modern olduk özgür olduk diye sevinirken 1. Dünya savaşında 30 milyon 2. Dünya savaşında kayıplarla birlikte 100 milyon insanın öldüğünü modernizmin tam bir cehennem çukuruna dönüştüğünü yazdığını oku. Heideggerin modernizme nasıl saydırdığını oku, deridda nın facoultun watsonun moderniteye nasıl saydırdığını oku ünlü Alman filozofu Goethe nin aydınlanma çağıyla bir şey olduk sandık ama bir gördük ki merdivenin ilk basamağındayız daha ve merdivenin son basamağında hz Muhammed vardır bütün insanlık ona kavuşamaz bütün filozoflarda onun bir arkadaşına kavuşamaz dediğini oku sonra modernim dediğin için kendinden utandığını hissedeceksin
Cevap sahibi1 yılModernliği o zamanlar yanlış yorumlayanlar çoktu. Ve o kadar insanın ölmesinin sebebi teknolojinin gelişmesiyle birilerini öldürmenin kolay olmasının yanı sıra yüksek nüfuslar. Yani 2000 sene önce zaten dünyada 100 milyon insan falan vardı o yüzden savaşlarda o sayılarda insanlar ölmedi. Ben senin dediğin ünlü adamların yazılarının bir kısmını okudum kalanlarını da okumaya çalışırım ama sende biraz etrafını bakıp bilimle, gelişen dünyaya bak bence. Bir yer gelişirse bu eğitim, bilim ve insanları "modern" yaparak gelişir. İnanmıyorsan dünyadaki örneklerine bak. Senin dediklerini uygulayan hiçbir ülke gelişmiş değil çoğu terör yuvası ve hepsinde insanların mutsuz yaşıyor. Ama benim modernlik kavramımı uygulayan yani her insanın kadın erkek fark etmeden eşit olmasının yanı sıra birbirinin haklarına saygılı olduğu ve dini konulardan çok bilimsel konuların ön planda olduğu yerlerde. Avrupa gibi.( bende sevmem avrupayı. Çok pislikler yaptılar ama sonuçta adamlar refah ve mutluluk içinde yaşıyor) Aslında bazı harita ve grafiklerden bile anlaşılır aslında. Dünyanın en mutlu ülkelerine bakabilirsin, dünyanın en temiz ülkelerine bakabilirsin, dünyanın en güvenli ülkelerine bakabilirsin, en iyi eğitim sistemi olan ülkelere bakabilirsin vb. Yani "iyi" olan her şeye bakabilirsin ama hepsinde göreceksin ki benim modern dediğim ülkeler üst sıralarda.
- 1 yıl
Hadi sana modern dediğir ülkelerden örnek vereyim Amerika her iki dakika da bir kadına tecavüz ediliyor. Japonya, İngiltere ikisinde de yalnızlık bakanlığı kuruldu, Almanya adam ölüyor köpeği açlıktan adamı yiyor köpekte ölüyor köpeğin leşinin kokmasıyla adamın öldüğü anlaşılıyor modernizm yeni çıkmış dedin Hadi şimdiye bakalım 2002 Amerika ıraka giriyor 7 milyon ıraklı kadına tecavüz ediliyor 2 milyon ıraklı ölüyor, suriyede 1 milyon kadına tecavüz ediliyor 1 milyon insan öldürülüyor Afganistan 1 milyon kadına tecavüz ediliyor nüfusun yüzde kırkı uyuşturuya alıştırılıyor, miyanmarda 1 milyon insan sırf dininden dolayı öldürülüyor, Ukrayna'da 20 milyon insan topraklarından kaçıyor Afrikayı demiyorum bile Filistin anlatmama gerek yok çocuklar katlediliyor kovid tiyatrosuyla bütün insanlık evlere kapatılıyor sıtma ilaçları ve aşılarla öldürülmeye çalışılıyor, gdolar , kimyasallarla herkes hasta ediliyor ve herkes mutlu diyorsun birtek sen çok mutlusun galiba erkeklerle rahatça takıldığın için ama biz modernizme lanet okuyoruz mutsusuz
Cevap sahibi1 yılAmerikada her iki dakikada 1 kadına tecavüz edildiği külliyen yalan. Alakası yok. Gelişmiş ülkelerin bir başka sorunu da insanların yanlızlaşması bu yüzden yalnızlık bakanları var. Almanyadaki olayın neresine takıldın anlayamadım dünyanın her yerinde olabilecek bahtsız bir olay. Amerika'yı sevmiyorum zaten her yerde yapıyorlar bunu ama onları kendilerinden görmediklerini/düşman gördükleri için yapıyorlar bu pislikleri, nüfusun %40 ı uyuşturucuya alıştırmak Afganistanın nüfusunu mahvetmek için ve müslüman olmasına rağmen direkt alışmışlar.(bu çoğu ülke için denendi ama büyük çoğunluğu basarısız oldu). Ukrayna ve filistinde olanlar için tarihin her zamanında savaş suçu işleyenler oldu. Hatta eskiden daha fazla oluyordu sadece kimse bilmiyordu. Eskiden bizanslı küçük bir ordu gelip sınır kasabalarından 100 kişilik kasabayı öldürse muhtemelen kimsenin haberi bile olmazdı ve bu gibi olaylar kaç defa yaşanmıştır sen tahmin et. Kovid tiyatrosu dediğin çok fazla insanı öldüren ölümcül bir virüstü ve insanların eve kapanıp kimseyle temasa geçmemesi lazımdı kendi sağlıkları için. Gdolar kimyasallar, aşılar diyorsun ama avrupada bu gdo ların çoğu yasak ve kimyasalda kullanılmıyor (çünkü insan yaşamına en azından kendi insanlarının yaşamına değer veriyorlar). Bizde kendi insanlarımız yaşamına değer vermeliyiz. Aşı karşıtlığı yapman konusuna girmiyorum bile. Bir tek sen mutlusun diyorsun ama ben ortalama mutluyum asıl mutlu olanlar hiçbir büyük derdi olmayan ya da bize oranla çok daha az derdi olan saydığım yerlerdeki insanlar. Erkeklerle rahat bir şekilde takılıyorsun falan demişsin istediğim erkekle veya kızla istediğim şekilde takılabilirim karşı cins canavar değil ve karşı cinsle sadece o iş yapılmıyor. Birbirimizin fikirlerini değistiremiyoruz. Bu yüzden tartışmayı uzatmanın anlamı yok bence.
Cevap sahibi1 yılİyi geceler dilerim.
Cevap sahibi1 yılSon olarak amerika filmlerde kendilerini gösterdikleri kadar modern bir yer değil. orada da bir sürü pislik var ve zenginlerin yaşamına önem veriliyor fakirler umurlarında bile değil bir sürü de evsiz var. Yani amerika tam olarak benim dediğim ülkelerden biri sayılmaz
- 1 yıl
Amerikanın yeni sağlık bakanı Kennedy senin gibi demiyor gdo ve kimyasalla Amerika halkı öldürülüyor diye yalan mı söylemiş acaba avrupa da hamburger pizza yasak mı mesela gdo ile kimyasal yasak dedin de bu bilgileri nerden alıyorsun sen. Dünya senden farklı konuşuyor sen dünyadan kopmuşsun
Cevap sahibi1 yılTamam avrupa ve amerika batıyor. Ortadoğu yükseliyor. Zaten tüm müslümanlar refah ve zenginlik içinde yaşıyor avrupa ve amerika insanları dünyanın en cahil insanları ortadoğu insanı en gelişmiş en kültürlü insanlar dünya ticaretini de müslümanlar yönetiyor zaten. Bunları duymak istiyorsan söylerim sıkıntı yok benim için
Cevap sahibi1 yılSenin dediğin gibi olsa. Dünyanın süper güçleri araplar ve türkler olurdu. Nüfus çoğunluğu inançsızlar veya hristiyanlığın hiçbir dediğini yapmayıp hristiyanım diyenler değil.
Cevap sahibi1 yılNeyse. Sen böyle düşünüyorsun ben böyle düşünüyorum. Senin fikrini değiştirmek imkansız benimkini de öyle. Bu kadar tartışmak yeter çünkü bir sonuca varamıyoruz
Cevap sahibi1 yılArap ve türklerin çoğu inançsız değil. Şu an inançsızlar desen 150 sene önce kesinlikle değillerdi ona bir şey diyemezsin. 150 sene öncede müslümanların en zayıf dönemi
Cevap sahibi1 yılGerçekten çok geç olmuş saat. İyi geceler
Doğruyu söyleyince skandal diyorlar. Doğrusu bu yapan yapmayan kendi bilir.
10 Yorumla
1 yılülkedeki şeriatçı terörist domuzlar cihada gitse de hepsinden kurtulsak
17 Yorumla- 1 yıl
burası laik ülke biz nasıl yaşamamız gerektiğini şeriattan daha iyi biliyoruz kim anayasaya karşı çıkarsa şeriat getirmeye çalışırsa fetö gibi domuz gibi avlarız
- 1 yıl
Yalnız fetöde sizin gibi haçlı ve mason uşağı çıktı. Fetöyüde bu ülkede siz bankamatik kuyruğundayken bu ülkenin Müslümanları kovdu ama senin gibi cahile boşa anlatıyorum hala anlamamışsın o yüzden bu ülkenin mermi fabrikası yoktu 20 yıl önce. Çünkü sizin gibi yobazların, projesiz ajanların elindeydi ülke tamamen. Devlet Bahçelinin dediği gibi sadece mitle orduyu kurtarabildik sizin gibi küresel domuzların elinden arkası gelecek bu ülkenin tarihi kaynakları senin aslını biliyor. Atalarınında Türk ve Müslüman düşmanı olduğunu sıra senin gibilerede gelecek
- 1 yıl
madem bu kadar şeriat islam düşkünüsün gitsene gazzeye savaş israille sen şehitliğe inanmıyor musun yoksa yemedi mi :D kız kardeşleri ölürken evinde keyif yapmak müslüman erkeğe yakışıyor mu ha :D :D
- 1 yıl
o sırada devlet bahçelinin bunaklığı https://www.youtube.com/shorts/piBLWRRSRHM
Oralı değilim ama bunlar doğruuuu
04 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHerkes müslüman olmak zorunda değil
23 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@Cod2009 e herhalde öyle, tesettürlü giyen de bi zahmet usturuplu giymeli, ama müslüman olmayana kimse karışamaz
1 yılEe doğru işte
10 Yorumla
1 yılDin ile yeni tanisan halk tv
03 Yorumla- 1 yıl
Hiç anlatma reis şunların cahilliğini konuşmak bile zaman kaybi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası