Prof. Üşümezsoy "Artık risk kalmadı! O fayda enerji tamamen boşaldı, rahatlayın."
Rahatladım
Rahatlamadım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Prof. Üşümezsoy "Artık risk kalmadı! O fayda enerji tamamen boşaldı, rahatlayın."
Konu üzerine konuşan ne kadar hoca varsa birbirinden farklı yaklaşım ve yorumlara sahip. Bu sebeple bana sanki hepsi bilimsel bir dayanaktan çok varsayımlar ile yorum yapıyorlar gibi geliyor. Bu yüzden hiçbirisine güvenemiyorum açıkçası
Dün gece Prof Şener Beyin bugüne kadar tüm söylemlerinin tuttuguna dair bir video izledim.
Adamın söylemlerinin hepsi tutmuş.
Deprem olayıda rahat olma olayı olamaz.
Evlerinizi alırken bunu düşünecekdiniz.
Ayrıca Profesörlerin farklı söylemlerinde Sigorta Firmalarının etkisinin olma olasılıgı olduğu söyleniyor.
Orada olmadıgıma seviniyorum.
Ben olsam yerel vede hükümet olarak partiler üstü planlar geliştirirdim.
Deprem halinde tarihi eserieri kim kontrol edecek yıkımlarda hırsızlık olmamasını engelleyecek bir kurul ve ekibin şimdiden tespit edilmesi lazım.
Hastaneleri grupsal olarak organizasyonu vede deprem halinde onları yönetmek, hastaların oraya intikalinden sorumlu bir kontrol grubu tespit edilmeli.
Bunların hatta askerlerin nerelerden haşka yardım etmesi vede onların yönetiminden kimler sorumlu olması gerektigi şimdiden belirlenmeli.
Böyle 10 yakın acil plan grup vede görevlileri şimdiden belirlenmeli.
Aslında deprem sonrası şehrin yeniden inşaasında yeni modern imar planı çokdan hazırlanıp, gizli tutulması gerekirdi. (Bu imar vede inşaa planı dünyanın tarih vede moderni birleştirmiş şehirlerinden örnek alınabilir, bkz. Barcelona)
Ülkedeki insanlar dünyaya bakıp, beyin kası geliştirmedikçe sadece hırsız politikacı çıkartırız, çokda deprem görürüz
Onu sadece Allah bilir boş boş konuşuyorlar keltenekler 😂
Bu adımın açıklamaları tatmin edici değil bana göre
Yani inanmak istiyoruz 😊
Ona şüphe yok ancak olası bir büyük depremde bu açıklamaların arkasına sığınıp kandırıldık diyecek insanlar var.
(Çenemi daha fazla tutmasam yolun sonu Silivri)
Ahahaha doğru diyorsun
😂😂😂😂 inşallah bu abimiz de doğruyu söylüyordur
Valla inşallah bkoy giris katta ben de inanmak istiyorum 😀
Teşekkür ederim
Rica ederim
Depremin karmaşık dinamiklerini bilen biri olarak, "risk kalmadı" demek bence biraz erken ve yanıltıcı olabilir. Doğal afetlerde tamamen rahatlamak ne kadar mümkün, bilmiyorum ama tedbirsiz olmak değil, hazırlıklı olmak her zaman en iyisi. Sen ne düşünüyorsun? İstanbul’da bu konuda ne kadar güvende hissediyorsun? 🌍🏙️⚠️
Cevap
8Cevap
kimseye inanmıyorum ben bence kimse rahat değil bu ülkede maalesef.. her an deprem olabilir dikkatli olmak gerekiyor ülkece hazırlıklı olmamız gerekiyor.
Adamcağızın kafası üşümüş galiba. Soyadı üşümez ama😂 böyle cümleye böyle cevap bende😌
Deprem olacak herkes İstanbulu terk etsin demek yerine.. hiç risk kalmadi demesini yeğlerim.. zira insanların gidecek yeri yok.. kadere teslim olmak gerekir. Ben rabbime sığındım
Diyelim ki dedigi dogru... sehirlerdeki toplanma alanlari, yesil alanlar, malum parti tarafindan talan edildigi gercegi ne olacak? Dar sokaklar, plansiz yapilasmalar ne olacak? Ee..
Ben Naci hoca ve Celal hocayı dikkate alıyorum.
İstanbul yerle yeksan olduğu zaman, acaba Şener bey sorumluluğu üzerine alabilecek mi?
Bu adamın dediklerimi hep çıktı şu ana kadar ve neden bòyle dediğini açıklıyor. Dgerleri deprem olacak diyor nasıl diyorsun deprem olacak diyor.
Yok öyle bir şey hâlâ tedirgin uyuyoruz tek fay hattı mı var ki ‘o fayda ki enerji boşaldı’ diyerek rahatlayalım
komiksiniz, tek bilimci bu mu sence? her bilimciyi dinledim%50 %50 olmayacak veya buyuk deprem kapida deniyor, her turlu onlemler alinmali
Hayır yıllardır beklenen büyük deprem bu olmuş olamaz...
Kimseye inanmıyorum İstanbul'da yaşamıyorum ama deprem şehrinde yaşıyorum
Depremden etkilendim. İnsanın dengesi bozuluyor.
Nedense üşümezsoyun sadece insanları yatıştırmak için böyle söylediğini düşünüyorum. Görürün açıklamaları daha tatmin edici geliyor bana.
Hiçte rahat değil, kimse İstanbul'da büyük bir deprem olmayacağının garantisini veremez.
Allah isterse hatta enrrjiye gerek yok merak etmeyin siz. Fazla da rahatlamayın.
Lan yürü git burası Türkiye deprem kuşağı heran deprem olabilir
Rahatlamadim keske Sener hoca haklı çıksa.
Her han heşey olabilir dikkat
Hiç inanasım gelmiyor nedense.
Haklı, 1963te Adalar Açıkları 6,3 olmuş zaten
Rahatm
İnanmak istiyorum
Güldüm.
iyi ki İstanbuldan taşındım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?