- Gündem konusunda 766 cevap paylaştı.
1 yılOlm sıkıntı sizin kendinizi hala yani bu devirde ikinci planda görmeniz , kimse size aşağılık muamelesi yapmıyor ama sizde bu kompleks yerleşmiş. Benim umrumda değil senin ne olduğun. Benim için kriter , müslüman olmak. Irkçılık yapmak kadar saçma bir şey yok. Mesela sen müslüman ol ama ana baba bir kardeşim ateist olsun sen ondan daha yakınsın bana olay bu yani.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılkimse sana kendini savunma demiyor fakat kendini savunmak için mağdur bir konumda olman gerekiyor. sana nasıl bir hak verilmedi mesela? Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet devleti sayesinde din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın her mevkiide bulunabilme hakkı tanınıyor sana. milliyetçi olabilirsin, kendi evinde mi aile arasında mı artık her neyse orada kürtçe konuşabilirsin. hatta seçmeli olarak bile kürtçe dersi görebilirsin. ama eğer dersen ki kürtçe ana dil olsun, ayrı bir kürt devleti kurulsun işin rengi orada değişir işte. Türkiye Cumhuriyet'inde yaşıyorsan böyle istekler beyan etmenin hiçbir karşılığı olmayacağını da bilmelisin.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılben diyorum adı türk olan neden Kürt birinin oluyor? Türk birinin zoruna bile gitmiyor mu? Ben istemiyorum.
Burayı anlamadım ne demek istiyorsun018 Yorumla
Soran1 yılSen türksün madem bu kadar asil ve güzel bir ırkın var neden bir kürdü türk yapmayı istiyorsun adı türk olan benim olamaz ben kürdüm adı Anadoluysa bende varım bir ırkın adiysa ben yokum
Cevap sahibi1 yılBenim öyle bi gayem yok knk, etnik ırkçı değilim ben, sadece o cümleni anlamamıştım ondan sordum
Soran1 yılHele şükür anlayışlı bir arkadaş hayırlı gey
Soran1 yıl*geceler
Cevap sahibi1 yılAnlayışla ilgisi yok. Sadece gerçek etnisitemin ne olduğu umurumda değil ve elalemin etnisitesiyle de uğraşmıyorum. Ne makro ne de mikro milliyetçilik yaparım. Zaten şu dünyada hangi milliyet saf ırktan ki? Herkes birbiriyle evlene evlene ırklar da karıştı birbirine. Hatta gidip kan testi yaptırsam safkan Türk bile çıkmam ama Türkiye'de yaşıyorsam Türk'ümdür. Örneğin Almanya'da doğsaydım kendimi Alman olarak görür Almanlığımla gurur duyardım. Benim böyle takıntılarım yok çok şükür. Hangi kültürde yaşıyorsam asimile olur insanlara uyum sağlarım. Gocunmam bundan. Hakaret etmeden yanıt verdiğin için de teşekkürler.
Soran1 yılRica ederim zaten yanlış anlama Türkiye'de safkan türk dnası %10a yakındır diğerleri Moğol Çin veya başka halkların torunlaridir buna örnek olarak türk atalarınizin Çinli prenseslerle evlenmesi. Sen türksün iyi bende kürdüm dediğin gibi sen iyi ki türküm dersin ben iyi ki kürdüm derim
Cevap sahibi1 yılAynen öyle, ülkenin ismi Türkiye ise ben de otomatikman Türk oluyorum bu kadar basit. Ne mutlu Türküm diyene demekten de gocunmuyorum çünkü dilimi aşındırmıyor. Ama Türküm demek istemeyene de bi şey diyemem, zorla Türksün diye dayatamam, çünkü üstüme vazife değil bu. Ayrıca orta asya türkilerini de pek sevmem ve onların da Türk olarak anılmasından biraz rahatsızım açıkçası. Örneğin bi yabancının gözünde Türk olan bizizdir, orta asyalılar değil ama gel de bunu bizim milliyetçilere anlat. Orta asyalı çekikler bile türk olarak anılmaktan hoşlanmıyor biz özbeğiz, türkmeniz, kazağız, kırgızız diyorlar ama bizimkiler zorla siz Türksünüz diye dayatıyor çekiklere. Örneğin rusya içindeki türkilere de türk deyip duruyorlar bu da beni rahatsız ediyor, ya adamlar senin kültüründen bihaber rus kültürüne asimile olmuşlar niye senin ırkını benimseyip de Türküm desinler? Ya biraz karışık yazdım sanki ama inşallah anlarsın.
Soran1 yılAynen öyle sen türksün Türkiye'desin ben kürdüm otomatikman ırk değiştirmiyorum haklısınız
Cevap sahibi1 yılO kadar uzun yoruma bu kadar kısa yorum mu 🤣 boşuna uzun uzun yazdım o halde
Soran1 yılYok valla okudum uzun uzun yazardım ama yanlış anlarsıniz diye
Cevap sahibi1 yılYok ya asıl böyle daha yanlış anladım 😅 yorumumu umursamadığınızı düşündüm, ama yorumumu okuyup yorumuma uygun uzunca bi yanıt yazarsanız çok mutlu olurum açıkçası. Yazdıklarım hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum çünkü. 🙂
Cevap sahibi1 yıl@PaldoAlto Ne yapmışım ki ben? Etnisitem nedir ne değildir bilmiyorum bile hem bilmek de istemiyorum gerek yok, lakin bi Türk vatandaşı olarak gururla Ne mutlu Türküm diyene diyebiliyorum, diyorum ve hep diyeceğim. Ama ne mutlu Türküm diyene demek istemeyene ne yapabilirim mesela?
Soran1 yılBunlara göre herkes türk boş ver senide hain yaptı adam
- 1 yıl
Sen Türklüğü bir ırk olarak değerlendir miyorsun yukarda bir ton yazmışsın ya hani Almanyada doğsam gururla almanım demeliyiz diye bak bu arkadaş Türkiyede doğmuş ırk olarak senin gibi ırk olarak değerlendirmeyen birine göre Ne mutlu Türküm diyene demek zorunda gitmemeli öyle değil mi? Senin düşüncenin devamı Türk bayrağı altında yaşamak istemiyoruz diyene ne yapabilir mesela gibi abes sorular? yazık Atatürkün bıraktığı gençlik bu değildi. O bir kürt olarak ırkını sonuna kadar savunuyor olmayan tarihi sana dayatıyor sense kendi taihini sırf o mutlu olsun diye inkar ediyorsun Rusyada yaşayanlar ya da çekikler Irk olarak Türk onuda bil küçük. Senin yerine onlar olsaydı inan bunlara haddini bildirirdi sen çoktan asimile olmuşsun zaten.
Cevap sahibi1 yılE hani senin uzun yorumun nerede, merak ediyorum doğrusu
Cevap sahibi1 yılOnlar ben yakutum sakayım kırgızım özbeğim diyor Türküm demiyor, "büyük". Hem ayrıca o çok beğendiğiniz türki devletler avrupanın verdiği para için Türkiyeyi kktcde işgalci güç olarak tanımadı mı? Orta asyayı yakın bulmuyorum, bi azerbaycan kadar değiller. Yine diyorum bi yabancının gözünde Türk sadece sensindir, onlar değil. Yakuta rus olarak bakarlar, kırgıza kırgız olarak, bize de Türk olarak bakarlar. Orta asyalı çekikleri rusyadaki ruslaşmış türkileri sevmek zorunda değilim. Eğer cevap vereceksen de hakaret ve küfür etmeden cevap ver lütfen.
Soran10 ayHey selam telefon kırılmıştı uzun yorumu yazamadım pardon
Kaosa sebep arayan bir topluma karşı hiçbir değerini savunmaman daha hayırlıdır. Sadece yaşa. Anlatma, yaşa ki muhafaza olasın. Ve mutlu ol, çünkü sen değerlerini çürütüp pop yapan bir toplumda bir kültüre mirassın
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadığın bu durumun ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu tahmin edebiliyorum. Kendi dilini ve kültürünü sahiplenmenin suç gibi görülmesi, özgürlük kavramının ne kadar sınırlı olduğunu gösteriyor. Bu tür engellemeler sadece bireysel değil, toplumsal barışı da zedeliyor. Senin gibi pek çok insanın bu baskıyı hissetmesi çok üzücü. Kendi hikayeni anlatmak senin hakkın ve bu sesin duyulmalı. Sen ne düşünüyorsun, bu sıkıntılara rağmen kültürünü yaşatmanın yolları nasıl olabilir? 🌿🕊️✨
02 Yorumla
Soran1 yılValla botta olsan çoğu kişiden zekisin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
1 yılKürt olduğun için yapman engellenen ne var okula gitmen eğitim alman mı engellendi Türk bir vatandaşın 300 puanla girdiği üniversiteye kürler için 350 400 puan mı isteniyor? Türklerden yüzde 10 vergi alınırken Kürtlerden yüzde 20 mi alınıyor hangi hakkı savunuyorsun?
14 Yorumla
Soran1 yılAga bırak bu klasik türk dramasini
- 1 yıl
Ben Çerkez’im. Bana verilen bir ayrıcalık mı var? Bende Türk değilim ama bu ülkenin vatandaşıyım eşit haklara sahip vatandaşım Çerkez olduğum için bir Türk ten daha az haklara sahip değişim satılan bir mala gidip bir Türk kadar para ödeyip satın alabiliyorum mal mülk edinebiliyorum suç işersemde bir Türk’le aynı mahkemelerde ay ı hukuklar yargılanıp aynı cezayı alıyorum sen ayrıcalık bekliyorsan alamazsın tabiki
Soran1 yılAferin Türklerin altında kalmaya devam 🤌🏼😘
- 1 yıl
Türkiye cumhuriyeti devletinin içinde yaşıyorsan burada karnını doyuruyorsan bu ülkenin kurallarına uyacaksın ya da varsa devletin oraya gideceksin
1 yılYine geldi 7/24 mağdur edebiyatı yapan Kürdün biri. Sorsan Anadolu 5000 yıllık bizim derler. Ama Türklerin atası olan proto-Türk milleti Turukkilerin 5000 yıl önceki Anadolu'nun ve Ortadoğu'nun otokton halkı olduğunu bilmez.
03 Yorumla
Soran1 yılUahahahaha 5 bin yıl mi? HAAHAHHAHAHA şeyde türk mü panpa kızıl dereliler😆😆😆
Soran1 yılHm tm
- 1 yıl
Üzerinde gezdiğin 5 bin yıldır burdayız dedğin topraklarda bir tane tarihi eser yok üzerinde gezdiğin amed dediğin diyarı bekir de binlerce Türk kalıntısı var artukoğullarının memlüklerin selçukluların bir sürü kalıntısı var diyarbakır ulu camiyi kim yaptırmış malabadi köprüsü nü kim yapmış o surlar neden yapılmış cahil cühela. Seni buraya getiren idris bitlisi denen o gevişek yavuzun sadrazamı oda yine Türk devleti olan safevilerle şii sunni çatışması için sırf sunni sin diye getirilmişsin bu sırf sizin gibi kürtler incinmesin diye yıllarca anlatılmadı yalan tarihle. gerçeği öğren oğlum soyunu soğunu nerden geldiğinin öğren nankör olma sen iranın milyonlarca kürt yaşıyor sizin atalarınız orada.
Kürtçülük üzerinden bölücülük yapıyorsan ya da şehitlerimizin katillerini savunuyorsan savunamazsın
15 Yorumla
Soran1 yılZulümde isyan haktır.
Soran1 yılAç bak araştır mağarada mı yaşıyorsun
Gündem konusunda 788 cevap paylaştı. Haksızlık yapıldığını düşünüyorsan savunabilirsin ama bu ülkede şuanki devletin uygulamış olduğu bir haksızlık yok ortada. Eskiden mağduriyet ve zulum olduğu doğrudur.
00 Yorumla
1 yılÖvünecek bir kültürünüz diliniz de yok çok kaba bir dil
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBra bunlar faşist her bıji Kurd , milliyetçi olmalıyız bizde bunlara karşı sen ırkımızı savunan biri olarak seni çok seviyorum Allah sevdiklerinle birlikte ömrünü bereketli ve güzel eylesin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıltürk vatandasi demek türksün demek degil. sizde bunun ne zaman farkina varirsaniz o zaman biraz ileriye gidersiniz.
02 Yorumla
Soran1 yılTürkiye vatandaşı.
Cevap sahibi1 yıltürkiye vatandasi ne awk sacma canım terimler uretme.
1 yılÇünkü Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorsun senin dilin yok siz dilinizi ana dilinizden üstün görüyorsunuz bu böyle olduğu sürece ırkçılık OLACAK
04 Yorumla
Soran1 yılBuna en iyi cevabımız nasyonal sosyalizm olacaktır
- 1 yıl
Tamam rüyadan uyanınca haber et
- 1 yıl
Jsjsjsjjdnd
- 1 yıl
👍🏻
gerçekten zor durum hiç bir ırk hiç bir dil diğerinden daha değerli ya da daha üstün değildir bunu insanlara anlatamadık..
02 Yorumla
Soran1 yılÖzgürlük olsa neler konusulurdu bir bilsen evde gizlice konuşulan konular keşke gündem olsaydi
Gizli Üye(18-24)1 yılHapis yattıysan ceza kanununa aykırı bir hareket etmişsindir kusura bakma masum bulamadım seni
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHa bu arada Türk ismi koyan bir çok Kürt var
1 yılgizlenecek kadar cesaretli sjshsgs
01 Yorumla
Soran1 yılNeler yaptığımı bilseydin keşke ;)
Gizli Üye(18-24)1 yılKnk ben kürklerin geleneklerini doğru bulmuyorum ya. çocuklarını istedikleri kişiyle evlendirmeleri.
08 Yorumla
Soran1 yılCümle kurar mısınız?
Cevap sahibi1 yılKurdum zaten
Cevap sahibi1 yılBana sıra gelmedi diğer yorumlardan. Gençleri aileler neden kendi istediği birisiyle evlendiriyor?
Soran1 yılŞaka mı yapıyorsun anlamadım tabi ki kendi isteğiyle evlenmeyecek mi bu ne biçim bir soz
Cevap sahibi1 yılHayır okuduğunu anlamıyorsun. Aileler evlendiriyor. Ailesi kimle istiyorsa onla evleniyorya. ya da kuzeniyle evleniyor
Soran1 yılAga yok öyle bir şey Allah aşkına türk dizileri izlemeyin yeter yaw ben doğuma büyüme doğuluyum böyle şeyleri tek dizilerde gördüm onlarda sözde bizi taklit ediyor🤣 bak ablacım Kürtler muhafazakar müslümanlardır dinde kuzen evliliğinde sıkıntı bulunmadığı için bazı Kürtler kuzenleriyle sevgili oluyor evleniyor 4 5 kişi yaptı diye hepimiz öyle miyiz? Ayrıca inanmayabilirsin ama ben zorla görmedim.
Cevap sahibi1 yılBen gördüm sen nasıl görmedin
Soran1 yılNerde gördün valla ben görmedim zorla dediğinden kastın ney daha açıklayıcı anlat
Türkiye Türktür
03 Yorumla
Soran1 yılBenim değil senin zoruna gitmeli biri bana Kürtçe ile bana düşmanlık etseydi çok zoruma giderdi;)
Gizli Üye(25-29)1 yılTürkler hakkında ne düşünüyorsun peki
011 Yorumla
Soran1 yılKendisinden. Başkasını düşünmeyen topluluk hakkını yiyemem bazıları iyi
Cevap sahibi1 yılTürklerden reel hayatta ne zarar gördün mesela? Bana şunu yaptılar bana bunu dediler diyebiliyor musun
Soran1 yılDostlarım gördü. Gözümle gördüm
Cevap sahibi1 yılPeki onlar ne yaptılar ve ne tepki gördüler?
Cevap sahibi1 yılBak işte diğer üyelere olan cevaplarını gördüm. Şimdi sen böyle konuşursan o adamların ne demesini bekliyorsun? Onlar öyle dedikçe de sen iyice delleniyorsun. Madem halkımı savunuyorum diyorsun, bunu yaparken başka bir halkı hedef tahtasına oturtmayacaksın. Kürtlerin şöyle imparatorlukları var şöyle devletleri var diyorsun. Milliyetçilik yeni bişey daha. Bundan 200 yıl ve öncesinde kimsenin Kürtlük, Türklük, Araplık veya Rumluk umrunda değildi Ortadoğu coğrafyasında. Mezhepler ve dinlerin egemenliği söz konusuydu.
Soran1 yılBiz atom b*mbası attık ondan galiba
Soran1 yılAga insan gibi cevap yazmiyorsunuz ki ne yapayım biri diyor Kürt yok ne diyeyim çin çin bom bom mu diyeyim
Cevap sahibi1 yılKürt vardır. Ama senin iddia ettiğin gibi bir ağırlığı olmamıştır Ortadoğu'da hiçbir zaman. Senin Kürt diye sayacağın devletlerin çoğu Pers kökenli çıkar. Senin anadilininin Farsaçaya benzemesinin de bir sebebi var. Ortadoğu'da İslam öncesi Rum ve Pers hakimiyeti vardı genel olarak. İslam sonrası da Arap hakimiyeti oldu. Daaha sonra Türklerin Orta Asya'dan gelişiyle Türk hakimiyetine girdi. Yüzyıllarca Osmanlı-Safevi rekabeti vardı ikisi de Türk kökenlidir, birisi Sünni diğeri Alevi. Şimdi ne yapalım yani bu gerçeği yok mu sayalım. Tamam Kürtler hep vardı ama etkin olamamış şimdi bunun suçlusu biz miyiz kardeşim? Şimdi yoktan tarih uydurmanın ve bunu argüman olarak sunmanın ne anlamı vardır?
Ki bunların esasen bir önemi de yoktur. Biz bugüne bakacağız. Şimdi ortada 4 ayrı ülkede var olan Kürt nüfus var. Ezici çoğunluğu Türkiye'de. Ben herzaman Kürtlerin bu ülkeye tam entegre edilmesini ve komşu ülkelerde ki Kürt nüfusu üstünde Türkiye'nin söz sahibi olmasını savundum. Kürtlere bir garezim yok. Bak Türkiye Cumhuriyeti'nin de şu an Kürtlere bir garezi yok. Yahu senin ağababaların Güneydoğuda kafasına göre hüküm sürüyor aşiretler yoluyla devlet müdahale ediyor mu😃 Bir sor kendine bunu.
Ha dersen ki Cumhuriyetin kuruluş yıllarında Kürtlere şöyle oldu böyle oldu vs. Emin ol o süreçte Kürtten çok Türk ölmüştür. Aç İstiklal mahkemelerinin kayıtlarına bak. Kürt asıllıdan çok Türk asıllı var🤷🏻
Demem o ki. Yeni icatlar çıkarmaya gerek yok kardeşim. Herkes uslu uslu otursun kimse kimseye laf söz etmesin kimsenin değerlerine hayatına müdahale ettmesin. Bak zaten bi ton derdimiz var👍🏻
Soran1 yılSenin gibi dar bir perspektife sahip olanların, Kürtlerin tarihsel rolünü inkâr etmesi, sadece geçmişi anlamamaktan ve tarihsel gerçeklerden kaçmaktan başka bir şey değildir. Kürtler, Ortadoğu'nun asli halklarındandır ve bu topraklarda binlerce yıl boyunca varlıklarını sürdürmüşlerdir. Senin küçümseyici söylemlerin, bu halkın tarihsel katkılarını görmezden gelmekten başka bir şey değildir.
Kürtlerin Farsçadan etkilenmesi, bölgedeki pek çok halkın kültürel etkileşiminin doğal bir sonucudur, bu da onların kimliğini ya da tarihsel gücünü küçültmez. Senin "etkin olamamışlar" ifaden, sadece gerçeği çarpıtmak ve Kürtleri küçümsemek için bir bahanedir. Oysa tarih, Kürtlerin sadece yerel değil, bölgesel güç olarak da varlık gösterdiklerini defalarca kanıtlamıştır. Senin tarihsel bilgisizliğin ve önyargıların, bu gerçeği yok saymayı asla başaramaz.
Kürtler, Osmanlı’dan önce de, İslam öncesi dönemde de, hatta daha önceki medeniyetlerde de bu coğrafyanın ayrılmaz bir parçasıydı. Senin söylediğin gibi "Türkler, Kürtlere şunu yaptı, bunu yaptı" söylemleri, sadece geçmişi yanlış yorumlamak ve tarihi kasıtlı olarak saptırmaktır. Her halkın acıları vardır, ama Kürtlerin bu topraklardaki varlığını küçümsemek, sadece senin dar bir zihniyetin ürünü ve tarihsel gerçeğe karşı kör bir bakış açısıdır.
"Her şey yolunda" demek, başkalarının acılarına göz yummak ve onlara hakaret etmek demektir. Kürtler, tarih boyunca her zaman bu toprakların güçlü ve dirençli halkıdır ve senin küçümsemen ne kadar yüksek olursa olsun, gerçekler değişmeyecektir.
Kürtten çok biz öldük diyorsunuz gerçekten Gülünç. Sayıları bilinmeyen bir katliam yaptınız utanmadan savundunuz. Tarih unutmaz Sizinle aynı cennete gideceğimi bilsem o cennetten çıkarım. Kimse kimsenin değerlerine müdahale etmesin diyorsun ula ben 7 kelimelik soru sordum etmediğiniz hakaret kalmadı bide bana diyorsunuz.
Soran1 yılVe bana Pers diyen Sen arkadaşım bana sorduğun soruların kullandığın turkce (!) cümlelerin kökenlerinide atarsan sevinirim tabi Türkçe kalırsa ;)
Cevap sahibi1 yılBen hakaret etmedim Kürtleri de aşağılamadım. Sen kendini istediğin şekilde konumlandırabilirsin benim için Türkler, Araplar ve Kürtlerin pek bir farkı yoktur. Ben sana Pers demedim, Pers kültürünün etkisinde gölgesinde kaldı senin öz kültürün. Daha sonra da İslam kültürünün gölgesinde kaldı. Aynısı bizim içinde geçerlidir, bizim Türk kültürümüz de İslam kültürünün gölgesinde kaldı. Ben bizim milletimizi dev aynasında görmüyorum sende kendi milletini öyle pek de yüceltmemelisin.
Bana Türklerle Araplarla ve Kürtler arasında ki farkları anlat. Bu üç millet hangi konularda ayrılıyor buyur dinliyorum.
Gizli Üye(18-24)1 yılNasıl savunduğuna bağlı aslında
00 Yorumla
1 yılSavunman güzel ama neyi savunuyorsun
07 Yorumla
Soran1 yılAh bak :) çıktı biri daha adres vereyim de cimere yaz beni alsınlar Kürtler savunuyorum bacım mezarı olmayan binlerce yuzbinlerce kürdün hakkını arıyorum!
- 1 yıl
Kötülüğü savunmasının sürece güzel
- 1 yıl
Savunmadığın*
Soran1 yılBen değil siz savunuyorsunux
- 1 yıl
Ben kürt asılıyım
Soran1 yılMuhtemelen asimile edilmişsindir. Kürt asıllı yoktur panpa Kürt vardır
- 1 yıl
Empati yapamıyorsun
Tabiki savunursun savuna bilirisin sorman hata
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım