Arkadaşlar benim aslında kürtükle pek alakam yok, kürt olduğumu duyan herkes çok şaşırıyor. Evimizde de pek kürtçe konuşulmaz ama akrabalar toplanınca kürtçe konuşuyorlar. Ben kürtçe bilmiyorum, anlamıyorum da. Dediğim gibi Kürt birine benzemiyorum ama işte insanlar benimle tanıştıktan sonra "nerelesin" diye soruyorlar. Sonra kürt olduğumu duyunca baya şaşırıyorlar ama sen kürt gibi değilsin falan diyorlar ve bu da benim zoruma gidiyor açıkcası. Çünkü " ama sen öyle değilsin" derken bile kürtleri ötekileştiriyorlar ve ben gerçekten ırkçılıktan nefret ederim. Bir arkadaşım mesela komşusu için şey dedi
" kanka garip bir dil konuşuyorlar, sanırım kürtler kargomu falan çalarlar diye korkuyorum, oraya bir şeyimi bırakamam"
Sonra insanlara "kürt" diyerek hakaret ediyor kendince. Ben de her seferinde ben de kürdüm diyorum o da diyor ki "ama sen öyle değilsin" ama işte kürdüüm yani, ailem kürt sonuçta. Bilmiyorum ben kürt olsam da olmasam da ırkçılık kötü ve yapanlardan uzak duruyorum. Ne yazık çok da yapılıyor, beni seven pek çok kişi kürt olduğumu duyunca uzaklaşıyor benden, oysaki ben yine aynı benim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer