12 metrelik bu karavan için görüşme içindeyim. Sizce mantıklı mı?

12 metrelik bu karavan için görüşme içindeyim. Sizce mantıklı mı?

Karavanın avantajları ve dezavantajları vardır.
Avantajları gerek iş yerine, gerekse tatilde istediğin şehirde konaklama ücreti en minimal seviyede olacak olmasıdır. Çalışmayan birisi ise istediği yere şehre gidebilir konaklama ücreti olmadan.
Dezavantajları normal eve göre yaşam standartı daha düşük.
Depreme karşı ise deprem büyükse yerin yarıldığı senaryoda karavanda fayda etmez fakat sarsıntı vb. ufak depremlerde karavan mantıklı olabilir.
Selamlar. Evet çözümlemeler için haklısın da yer yarılacaksa depreme dayanıklı evler bile işe yaramaz ki :) İstanbul depremi şiddetine benzer bir durumda karavani acik alana çekip ortam sakinleşinceye kadar eve girmemek niyetim. Yazin da karavan tatili yapmak tabi.
Ev dayanır demek istemedim aslında o tarz depremde, yakalanılırsa ev araba hiç biri fayda etmez. Bütçe dostu ve seyahat avantajı olarak karavan elbette. Fakat ev konforu isteniyorsa ev demek istedim sadece 🙂
Evim var. Sadece bu tür ekstrem durumlar için rahatlıkla konaklayabileceğim bir araç olması beni cezbediyor.
Deprem sonrası güvenlik ve dayanıklılık konusu gerçekten önemli, o yüzden bu karavanı düşünmen mantıklı olmuş. 12 metre uzunluk biraz büyük, manevra kabiliyetini etkileyebilir, ama içi geniş ve konforlu görünüyor. Bu tarz karavanlar, doğayla iç içe yaşam ve seyahat özgürlüğü sunuyor, özellikle deprem sonrası güvenlik de önemli. Senin yaşam tarzına ve ihtiyaçlarına uygun mu, bir de detaylı bir teknik inceleme yapmayı unutma!✌️🤔 Bu karavanla yeni maceralara atılmaya hazır mısın?
Cevap
4Cevap
mantıklı
Yani bu deprem koşullarında bana da mantıklı geliyor dostum.
Bütçe derdin yoksa depreme dayanıklı ev almak daha mantıklı sanki
Bütçe derdim yok da ev var zaten. Açık alanda karavanda kalmak mantıklı gibi sanki
3,75 yerli karavanım var. Buna kaç euro diyorlar. Modeli ne?
Hobby 2023 model. 1.2M istiyorlar. 1M'ye el sıkışmayq çalışıyorum.
Şehir içine bunu sokman zor. Karavan park alanlarına koyman şart
Evet biliyorum. Karavan park alanı evime yakın. Olacaksa rahat olsun diyorum.
Park ettiğin yere bina çökmeyeceği ne malum
Park edilecek yerler binalardan uzak yerler. Yani acik alanlar parklar bahceler vs.
Mantıklı bence veya konteyner ev de olabilir
Konteyner evleri de düşündüm de yaşam rahatlığı bakımından bu görseldeki daha iyi. Biraz rahatlık da olsun istiyorum.
Mantıklı ama üstüne bina vs yıkılabilir
Depremlerden ötürü bina çevresinde kalmayacağım. Yani acik alanda olacak şekilde park ederim.
Evet
:) teşekkür ederim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?