İnsanlar cebinde beş kuruş olmadan yıllarca başımın üstünde bir ev olsun diye dişinden tırnağından arttırıp alıyor sonuç gene evsiz kalıyor kentsel dönüşüm falan filan onlar zaten yarım ev parası ne gerek var ki yaşlanana kadar para kendini vadede katlasın sonra köyde ev yaptırırım kendime
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılKentsel dönüşüme gerecek ev alıyorsan zaten depremde yıkılma riski olan ev alıyorsun zaten deprem söz konusu ise o evler konu dışında kalıyor. Evin yıkıldığında evsiz kalmıyorsun yerin sende kalıyor ve dask ödemesi yapılıyor bu para ile tüm bina toplanıp binayı yeniden yaptırabilirsiniz bu durumda düşük bir miktar ihtiyaç kredisi çekmeniz gerekebilir.
Bunun yanında hak sahipliği ile yapım maliyetine ilk 2 yıl ödemesiz 18 yıl ödemeli toplam 20 yıllık faizsiz kredi ile ev veriliyor.
Eğer konut sigortan varsa ve bunda deprem teminatı seçilmişse dask ödemesinin üzerinde bine değerine kadar olan eksik ödeme de veriliyor. Yani Dask ödemesi ile bina olarak anlaşıp binanın yerine yaptırdığın bina, hak sahipliği ile verilen bine ve konut sigortasının ödediği paranın üzerine konut kredisi çekerek alınacak bina ile birlikte aylık ödemeleri çok fazla olmayan ve fazladan 2 evden gelen kira ile çok rahat ödenecek şekilde 3 evin olmuş oluyor.
mortgage ile ev almak köyde ev yaptırmaktan çok daha kolaydır. (köydeki ev deprem yönetmeliğine uygun yapılırsa)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDeprem yüzünden ev sahibi olmamayı düşünmek pek mantıklı gelmedi bana. Ev alabilirsin, bilinçli hareket ettiğin sürece problem yaşamazsın. Gerekli kontrolleri yaptirarak, evde kullanılan bataryaların, pvc dogramalarin markasını değilde, betonunda kullanılan kumun nerden geldiğini, beton yapı denetim evraklarını sorabilirsin. Kaç ofa olmasının değil, kullanılan demirlerin kalınlığının önemi olmalı.
00 Yorumla
+1 yılMüstakil evler daha iyi bizim Müstakil evimiz var ama boş duruyor 10 yıldır ben aracım var kendim aracima takabilecegim sıfırdan bir karavan yapma düşüncem var.. beton yığınları kat kay binalar ve dönen daha fazla kâr ile çalınan işçilik le durum bu. Ki bu İstanbuldayım ki deprem gerçekleşirse baksınlar bakalım şimdiki felaketin kac katı zarar görecek insanlar.. üzücü maalesef
05 Yorumla- +1 yıl
Mersin de bir köyde
- +1 yıl
10 yıldır boş evlenirsem kendim oturacağım evlenmezsem boş duracağım satılık değil
3 yıldır bu düşünceyi uyguluyorum, birikimlerimi ve maaşımı hep Kripto ve ABD borsalarına yatırdım. Çoğunda zararım var ama sabırla bekliyorum. Açıkçası zamanınız var ve genç iseniz denenebilecek bir risk. Maalesef acı bir gerçek, bu ülkede en ucuz şey insan emeği ve hayatı. Bol kazançlar dilerim.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
55Cevap
- Gündem konusunda 906 cevap paylaştı.
+1 yılEv alınır tabi ki ama bilinçli olarak ev alınmalı alınacak binanın deprem zemin etüdü, inşaat kalitesi, beton kalitesi yani binanın kimliği çok incelenmeli hatta sığınağı var ise inip kolonlarına kadar bakılmalı ama bütçeniz yetiyorsa küçük bir arsa alıp kendiniz yaptırmanız çok daha güvenlidir...
10 Yorumla - Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u +1 yılBence haklısınız
00 Yorumla Tabii ki Allah bilir ama oturduğum yeri çok güveniyorum. Evimizi yıkıp müteahhite yaptırdık yeniden. 10 yıl bitti kullandığımız beton kalitesi de c30. Hani yapmışken ev Allah göstermesin 9 şiddetinde bir depreme dayansın istedik.
Açıkçası oğlum ve kızım var ve okulları devam ediyor bana kalsa İstanbul'u terk eder sade bir kasaba hayatını ya da kırsal bir hayatı tercih ederim.
Eskiden insanlar bir nebze olsa da ev ya da araba alabiliyordu. Ama bu saatten sonra ev almakta araba almakta hayâl oldu. Arabam yok ama olması için de hırsa girmem açıkçası.
Elbette ki her insan ev alacak diye bir şey yok ama ev kiraları da insanın ciğerini yıkıyor maalesef. Rabbim sırada oturacak insanlara yardım etsin inşallah.
Ben bile kızım ve oğlumla yaşadığım halde çok şükür geçiniyoruz ama kira olsaydı eminim çok zorlanacaktım
13 Yorumla- +1 yıl
Eşiniz nerede?
Bende öyle düşünüyorum gayette mantıklı bı karar. Babamın müstakil bı evi var kendi arsamizn üzerinde sahile de yakın yeter gider bize müteahhitlere güvenmiyorum haliyle ev satmak icn emlakcilar evet depreme dayanıklı dickler kmseye güven olmaz ondan paramı daha faydalı şeylere veririm daha iyi
28 YorumlaHah sunu bileydin. Sistem insanlara calis ev araba al hersey yolunda oldugunu dusundurdu , bu fikri aklina soktu. Ama yatirimi aileden yana yapmasini unutturyor genclere. Bak hepsinin gozu para derdinde. Eger bakis acilari degismezse halleri ayni yikilan evler gibi olacak
00 YorumlaGündem konusunda 349 cevap paylaştı. Bu kaza yaparim diye araba almamaya benziyor hayatta herseyin riski var sevdiklerinizin gitme riski bile... Ev sahibi olun ama yerini iyi seçin kimseye guvenmiosaniz inşaatı kendiniz yapın müstakil evlerde yaşayın.
00 Yorumla
+1 yılhaklısın, ben de çalışayım ev alayım hayaliyle yaşıyordum bu hayalimi gerçekleştirsem bile saniyeler içinde yok olacağını acı bir şekilde öğrendim. ben de japonyaya yerleşmeye karar verdim. o zamana kadar şu an oturduğum evim başıma yıkılmazsa
00 Yorumla
+1 yılBence bir deprem yüzünden bu denli düşünceler doğru değil. Güzel bir yerde sağlam bir evin olsun, senin olsun yani.
20 Yorumla
+1 yılbu fiyatlara ev almak güçlü sermaye istiyor. deprem alaka değil nerede ikamet ettiğin önemli 1 derece deprem bölgesinde en fazla 3 katlı binaları tercih edersek daha makul olur. tabiki sağlam bina olması lazım kendimizde sağlamlık kontrolü yapabiliriz kolon duvarlara çekiçle birkaç kere vurduğunda dagiliyorsa o evde durulmaz.
00 YorumlaEv almak mantıklı değil bence. Elinde olana kadar kirada durup elinde para olduğundada tek katta olsa kendi evini yapmak en mantıklısı. Gerekirse küçük olsun ama güvenilir olsun
00 YorumlaEv al tabiki ama apartmanran alma. alırsan villa al ya da müstakil ev al. apartman dairesi artık kimse almaz. en iyisi villa ya da müstakil ev.
00 Yorumlabende aynı görüşteyim gerçekten ev alma hayalim zaten suya düştü iyice bıraktım artık bende prefabrik yapı düşünüyorum, bir arsa tutturup bir yerden üzerine prefabrik yapıp içine giriveririm
00 Yorumla
+1 yılDepremzedeyim kendi evimi almayı düşünüyordum daha onun için malzemeler alıyodum vs ebemi tersten gördüm hata yapmışım parayı biriktirip karavan almalıymışım.
04 Yorumla- +1 yıl
@Mavisafircik2 ayakta kalan evlerde komple hasarlı değil mi? Bölge hakkında net bilgi verebilir misiniz?
- +1 yıl
Bulunduğum yerde az hasarlı ve hasarsız evler fazla doğalgaz verildi bileçoğu yere
- +1 yıl
Antep destek çok fazla kordinasyon yok
Türkiye enflasyonunda kenara 10 milyon atsan yıllık faizle 10 yılda 12 milyon olsa ki zor finalde bir ev alacak paran kalmaz bence araziye at akarı yok değeri korur yıkılmaz
00 Yorumla
+1 yılYeni evlerin yıkıldığını görünce vallahi soğudum.. Evimizi satıp prefabrik 2 katlı ev yaptırmayı düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılpara kendini vadede katlasın mı? bu günah biliyorsun değil mi?
20 YorumlaEv yaptırmak daha mantıklı en fazla 2 katlı malzemeden kısmadan az katlı olsun amma sağlam olsun yeri de önemli tabiyki
00 YorumlaYapan kişiler malzemeler alt yapı denetlenip bir karara varılabilir aslında bunların dışında olacak bir şey için kader..
00 YorumlaDepremin nerelerde olacağını jeoloji bilimi sayesinde belli zaten, evi nerden almak istiyorsunuz o önemli?
00 YorumlaDeprem riski olmayan bir yerden ev al, ev yaptir vs kendi eviniz olmadan nereye kadar deprem yonetmeligine uygun yapilmis bi evi al falan
00 Yorumla
+1 yılBen depremden öncede saçma buluyordum yani olacaksa da bir dağ başında olmali ya da karavan alacaksın mis gibi.
00 Yorumla
+1 yılsigorta yaptırsan kasko filan ya da deprem riski olmayan yerden ev alıp kiraya verebilirsin ama diğer türlü mantıksız cidden ev almak
00 Yorumla- Gündem konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılSapasağlam bir ev alırsan her zaman büyük rahatlık sağlar. Deprem riski var diye her ay kira parası vermek bence çok mantıksız
00 Yorumla Ama o devlet o evleri yeniden yapacak bence ev al hem daha rahat olursun sen bilirsin tabii
02 Yorumla
Soran+1 yılKonu ev değil sığınacak yer aramak için emeğini paranı ve gençliğini heba ederken ölümün ansızın kapıyı çalması
+1 yılBen bahçeli ev istiyorum 🙂 zaten bir yanım öyle derdi hep şu anda kesin gözle bakıyorum
10 YorumlaKesinlikle dogru kararen güzel arsa alcan kücük hazır ev koydur gec valla
10 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yıl50 60 yıllık hayat zaten çoğu gitti haksız da sayilmazsin
00 Yorumla - Gündem konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılBu devirde kesinlikle evlenilmez ve ev alınmaz. Bu ikisi gizli yasak gibi bir şey artık...
00 Yorumla
+1 yılsağlam zemin ve yeni sağlam bina. parasına değer.
00 Yorumla
+1 yılÖmür çok kısa aslında mantıksız ev almak gezmek lazım hep.
00 YorumlaKaravan al veya arsa al prefabrik ev yaptir en iyisi
00 Yorumla
+1 yılİmkan varsa yaptırmak lazım. Yoksa alsan da kiracı da olsan bina sağlam değilse maalesef sonuç belli
00 Yorumla
+1 yılYook al tabi aja yei katlı güzel bir bahçe sağlam kolonlar yap süper olur...
00 Yorumla
+1 yılKendi evini yapmak tabi ki en güzeli. Ben de öyle düşünüyorum
00 Yorumlaarsa alip saglam yapi yaptirsan 2 katli sknti olmaz bence bahceli
00 Yorumla- Gündem konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılAynısını ben de düşündüm ama sonra aklıma deprem sigortası denen şey geldi
00 Yorumla
+1 yılYani bence kutu gibi de olsa insanın barınağı olmali
00 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Haklısın. Arsa al, tek katlı betonarme olmayan bir ev yap
00 Yorumla
+1 yılYapi denetimcilere de güvenilmiyor. Herkes kansız olmuş.
00 Yorumla
+1 yılEv almamak evsiz kalacağınız anlamına gelmez alacağınız her evin başınıza yıkılacağı anlamına gelmeyeceği gibi. En makul seçenek sıfırdan güzel bir arazi üzerine müstakil bir ev yaptırmak bu sayede gönül rahatlığıyla oturabilirsiniz.
10 YorumlaGündem konusunda 755 cevap paylaştı. Doğru kendini evini kendin yap benimde aklımda hobi bahçesi var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet ben de ev almayı isterdim hep ama şimdi vaz geçmiş gibiyim. Kafam karışık, konteyner veya prefabrik ev alacağım sanırım
00 Yorumla
+1 yılHayır değilain tabiki çünkü alıcağın her ev yıklıcak anlamına gelmez hem ev almayıp nasıl geçircen kiralar gittikçe artıyor ev alınmazsa kiralık ev de yıkılmıyor mu ne yazıkki deprem sıkıntıs kira mı değil mi farketmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDünyada mekan âhirette iman derler.
En azından 1 veya 2 katli sağlam bir bina bulursan iyi olur
00 Yorumla
+1 yılMadem sonunda köye yerleşeceksin şimdiden yerleş, niye bekliyorsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılAtanmayı
+1 yılBende bazı arkadaşların dediği gibi, kuralına göre, depreme dayanıklı, fay hattından uzak ve hakkını vererek yapılan bir ev neden alınmasınki, diyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Sağlam ev çok önemli. Ben enkazdan çıktım çok şükür ki üzerime cokmedi ev
Gizli Üye(36-45)+1 yıl300 metre arsa , kale gibi bi tane müstakil ev yeter bence. bina işi boş iş
00 YorumlaEn iyisi 2 katlı müstakil veya prefabrik ev bende öyle düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılHaklısınız bence ama mutlaka emin olun yapının kalitesine en önemli kısım aslında burası gözden kaçırmayın sakın
11 Yorumla- +1 yıl
Tabiki sağlam ev can kurtarır...
Kardeşim depremin ne zaman olacağını sadece Allah bilir bu yüzden belki yarın olabilir belki 40 yıl sonra o yüzden ev almamak aptalliktir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAraştırıp iyisini almak lazım ama gerçekten araştırıp öyle 3-5 yere sormakla olmaz ne malzeme kullanılmış ne yapılmış diye bakmak şazım yoksa ev değil mezar oluyor maalesef :(
00 YorumlaEv alma yaptïr kendin güzel mazeme sağlam bir ev yaptır
00 Yorumla
+1 yılBilinçli hareket ettiğiniz sürece her şeyi yapabilirsiniz bence önemli olan bilinçli olmak
00 YorumlaAblam da öyle düşünüyor deprem bölgesinde yaşıyoruz yarının garantisi yok
00 Yorumla
+1 yılvadede para katlanmaz maalesef evin parayı katlayacağı kadar
00 YorumlaHer ğün deprem olmuyor sonuçta sadece iyi bir şekilde yapılmış bir daire almak gerek
00 Yorumla
+1 yılSanki çok alabiliyorduda almamaya karar vermiş
10 Yorumlaaklın varsa şimdiden kabasını yaptır
00 Yorumla- Gündem konusunda 695 cevap paylaştı.
+1 yılMesela kaç yıl sonra Kendine bir ev yaptıracaksın
00 Yorumla
+1 yılAlacaksan sağlam ve iyi bir ev alacaksın.
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Devamını Gör(89)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt